Loading...

Πλατύ και δυναμικό κάλεσμα ενότητας του Σταύρου Καραγκούνη από το Μεσολόγγι


Μοιραστείτε το άρθρο...

Εκατοντάδες φίλοι και υποστηρικτές του υποψηφίου βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Σταύρου Καραγκούνη, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και δημιούργησαν μια ενθουσιώδη ατμόσφαιρα στον αύλειο χώρο του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου στο Μεσολόγγι.

Ο κ. Καραγκούνης μέσα από ένα πλατύ και δυναμικό κάλεσμα ενότητας, συμμετοχής και συσπείρωσης, ζήτησε από τους Μεσολογγίτες να δώσουν ισχυρή εντολή στις κάλπες της 7ης Ιουλίου για την επανεκλογή του ΣΥΡΙΖΑ. «Με την ψήφο σας στις 7 Ιουλίου δίνετε την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει προς τα εμπρός με μια κυβέρνηση που θα έχει έγνοια για τους ανθρώπους κι όχι για τους αριθμούς» είπε, ενώ τόνισε: «Δίνετε την δυνατότητα να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια».

Αρχικά, τον υποψήφιο βουλευτή προλόγισε ο δημοσιογράφος Θέμης Μπάκας, ενώ έπειτα τον λόγο πήρε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Θάνος Βούρδας ο οποίος στάθηκε κυρίως στη διαχρονική φιλία του με τον Σταύρο Καραγκούνη και στην επιτυχημένη συνεργασία τους κατά τη θητεία του στο Υπουργείο.

Στη συνέχεια, ο κ. Σταύρος Καραγκούνης παρουσίασε αναλυτικά τη λίστα με τα σημαντικά έργα που υλοποιήθηκαν και δρομολογήθηκαν τόσο στη περιοχή του Μεσολογγίου, όσο και σε ολόκληρο το νομό Αιτωλοακαρνανίας, όπως η Ιόνια οδός, η Μαρίνα Μεσολογγίου και άλλες πολλές κρίσιμες παρεμβάσεις. Δεν παρέλειψε εξάλλου να αναφερθεί και στις καθοριστικές κινήσεις της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στον πρωτογενή τομέα, στον τουρισμό, στον πολιτισμό στην βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

Συγκεκριμένα, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι: «Η Αιτωλοακαρνανία ευεργετήθηκε επί των ημερών μας, καθώς εγκρίθηκαν τετραπλάσια κονδύλια, για νέα έργα τον Νομό Αιτωλοακαρνανίας, από τα κονδύλια που είχαν εγκριθεί την τετραετία 2010-2014, δηλαδή από 132 εκατ. ευρώ τότε, στη δική μας θητεία 494 εκατ. ευρώ, από ΕΣΠΑ και Εθνικούς Πόρους για την πονεμένη Αιτωλοακαρνανία. Αυτό μεταφράστηκε σε έργα κατασκευής αρδευτικών δικτύων. Σε έργα συντήρησης και βελτίωσης επαρχιακών δρόμων. Σε έργα αντιπλυμμηρικής θωράκισης και αποκατάστασης βλαβών.  Σε εγγειοβελτιωτά έργα. Σε έργα αποχέτευσης-αποστράγγισης αντλιοστασίων. Έργα. Έργα. Έργα παντού. Και στον πιο απόμακρο οικισμό της Αιτωλοακαρνανίας».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και δεσμεύτηκε ότι με αποφασιστικότητα και αγωνιστικότητα θα προτείνει λύσεις για όλες τις περιοχές του νομού προκειμένου να επιλυθούν χρονίζοντα προβλήματα που ταλανίζουν τους κατοίκους του τόπου.

Το χειροκρότημα απέσπασε όταν έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους Ελεύθερους Πολιορκημένους, το Μεσολόγγι και την διεκδίκηση της απόλυτης ελευθερίας για το καλό του τόπου. Χαρακτηριστικά δήλωσε με στόμφο τα εξής: «Aπό το Μεσολόγγι την πόλη που γνωρίζει από αγώνες και θυσίες. Πρέπει απόψε εδώ να υποσχεθούμε ότι δεν θα αφήσουμε τις θυσίες μας να πάνε χαμένες, δεν θα κλωτσήσουμε όσα μαζί πετύχαμε. Από την πόλη της ελευθερίας πρέπει να βρωντοφωνάξουμε ότι είμαστε ελεύθεροι εμείς να παίρνουμε αποφάσεις για το μέλλον μας. Ενωμένοι, κάτω από έναν κοινό σκοπό, μπορούμε να χτίσουμε ξανά την πατρίδα μας με τα δικά μας τα χέρια. Είμαστε ελεύθεροι να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Είμαστε ελεύθεροι να ορίζουμε τις τύχες μας, τις τύχες των παιδιών μας».

Στον επίλογό του, ο κ. Καραγκούνης έκλεισε δυναμικά με ένα αποφασιστικό μήνυμα νίκης: «Στις 7 Ιουλίου λοιπόν θα κρατήσουμε την Ελλάδα στα χέρια μας δεν θα την δώσουμε πίσω σε αυτούς που τη χρεοκόπησαν. Στις 7 Ιουλίου να είστε εκεί! Για να υπογράψουμε στις κάλπες το δικό μας αύριο. Μας αξίζει ένα μέλλον που θα δημιουργήσουμε εμείς. Τώρα προχωράμε μπροστά. Τώρα δεν παίζουμε. Τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας. Για μια Ελλάδα με ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Για μια Ελλάδα δυνατή και ανεξάρτητη Για μια Αιτωλοακαρνανία σταυροδρόμι ανάπτυξης, ιστορίας και πολιτισμού».

Στην ομιλία παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου και Μεταδομών, κ. Θάνος Βούρδας, ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς, κ. Παυσανίας Παπαγεωργίου η υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, κα. Μαρία Τριανταφύλλου, καθώς και εκλεγμένοι αιρετοί, και μέλη της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου. Τέλος, την παράσταση στην ομιλία έκλεψαν για ακόμη μια φορά οι νέες και οι νέοι που πλαισιώνουν και στηρίζουν σε κάθε δημόσια εμφάνιση τον υποψήφιο βουλευτή του νομού Αιτωλοακαρνανίας.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!