Loading...

Ο Παύλος Πολάκης «ξεσκεπάζει» διάταξη που επιχειρεί να «κουκουλώσει» τα σκανδαλώδη πεπραγμένα της 6ης ΥΠΕ


Μοιραστείτε το άρθρο...

Σφοδρή επίθεση στον υφυπουργό Υγείας εξαπέλυσε σήμερα το πρωί στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο πρ. αν. Υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης.

Ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ότι με το άρθρο 31 που συζητήθηκε σήμερα και αφορά στις κυρώσεις των ΠΝΠ για τον κορωνοϊό, η κυβέρνηση κάνει μια σκανδαλώδη προσπάθεια να «καθαρίσει»τα πεπραγμένα και τις πρακτικές του κ. Καρβέλη, Διοικητή της 6ης ΥΠΕ. Συγκεκριμένα, με μια απαράδεκτη διάταξη του άρθρου 31 το Υπουργείο Υγείας καταργεί τον έλεγχο σε επίπεδο Ελεγκτικού Συνεδρίου (άρθρο 35/4129 του 2013 που προβλέπει τον έλεγχο των συμβάσεων), μιας δαπάνης της οποίας το ύψος φτάνει τις 500 χιλιάδες ευρώ. Ο Παύλος Πολάκης αναρωτήθηκε:«Γιατί δεν το κάνουν άλλα Υπουργεία αυτό; Το ΥΠ.ΕΣ. δεν προχώρησε σε αγορές μέσων ατομικής προστασίας; Εκεί γιατί δεν το εξαιρούν και το εξαιρείται εσείς;Καταλαβαίνετε τι νομοθετείτε; Ότι έαν κάποιος που του κάναμε απευθείας ανάθεση, μόνο αυτός μπορεί να μας τα φέρει σε 10 μέρες. Αν δε μας τα φέρει, δεν τρέχει τίποτα, μπορεί να τα φέρει αργότερα. Μπορεί να τα φέρει και τώρα – που θα τα πάρει σε πολύ χαμηλότερη τιμή- και θα τα πληρωθεί με τις σκανδαλώδεις τιμές που είχατε βάλει»!

Ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε ευθέως σε κάλυψη από την κυβέρνηση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ: «Σας καλώ να αποσύρετε τη διάταξη ή να το επιβάλλετε σε όλα τα Υπουργεία. Ουσιαστικά δίνετε νομική κάλυψη στον κ. Καρβέλη! Το γεγονός ότι παρήγγειλε στολές υψηλής προστασίας με 18 € (ενώ στην 1η ΥΠΕ έκαναν το  ίδιο με 8 €) και έλεγε πως θα τις φέρει μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία, δεν τις έφερε, του δώσατε παράταση και τώρα νομιμοποιείται να μην τα έχει φέρει ακόμα και τώρα! Αυτό είναι βάζω πλάτη στο πλυντήριο»!

Δείτε εδώ ολόκληρη την τοποθέτηση του Π. Πολάκη: 

Ο πρώην αν. υπουργός Υγείας συνέχισε και σχετικά με το θέμα των προσωρινών μετακινήσεων των γιατρών που με το άρθρο 33 μπορούν να παραμείνουν στις θέσεις τους: «…και δε μου λέτε κ. Κοντοζαμάνη, γιατί τον κ. Καλοφωλιά, που είχε μετακινηθεί στην Καλαμάτα από την Κυπαρισσία, ενώ υπήρχαν γιατροί στην Κυπαρισσία, τώρα τον ξαναγυρνάτε πίσω; Μήπως για να γίνει διευθύντρια κάποια συγγενής του κ. Χρυσομάλλη;». Όταν τον λόγο πήρε ο Βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ κ. Χρυσομάλλης για να αρνηθεί τις κατηγορίες περί συγγενικής ευνοιοκρατίας, εκτέθηκε τελικά ανεπανόρθωτα από τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος στην δευτερολογία του απέσπασε την ομολογία του κ.Χρυσομάλλη ότι η διευθύντρια για την οποία γίνεται ο λόγος είναι κουμπάρα του.

Δείτε εδώ την απάντηση του Π. Πολάκη στον κ. Χρυσομάλλη: 
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!