Loading...

Ο Παντελής Σκαρμούτσος είναι ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ στο Μεσολόγγι


Μοιραστείτε το άρθρο...

Νέες εξελίξεις στο τοπικό αυτοδιοικητικό σκηνικό του Μεσολογγίου φέρνει η υποψηφιότητα του Πάνου Σκαρμούτσου με την καθολική στήριξη της αριστεράς. 

Ο οικονομολόγος Παντελής Σκαρμούτσος είναι ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου στο Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Πρόκειται για μια ομόφωνη απόφαση που πήραν τόσο σε συνεδρίαση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου παρουσία των βουλευτών του κόμματος Μαρίας Τριανταφύλλου και Γιώργου Βαρεμένου, του Γ.Γ. Δια Βίου Μάθησης, Παυσανία Παπαγεωργίου και του γραμματέα της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας κ. Ταφλανίδη.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ», κ. Πάνος Παπαδόπουλος, χαιρετίζει την υποψηφιότητα Σκαρμούτσου που πλέον συσπειρώνει την αριστερή πτέρυγα του Δήμου Μεσολογγίου. Εκτός αυτού, στο πλευρό του συντάσσεται και ο Βασίλης Μπρούμας, ενώ υπάρχει κινητικότητα προκειμένου να γίνει άνοιγμα στην κεντροαριστερά με αιχμή του δόρατος τον Παντελή Καρατσώλη.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια υποψηφιότητα που έρχεται να καλύψει το αριστερό «κενό» στο Μεσολόγγι, να βάλει φρένο στα υψηλά «γαλάζια» ποσοστά και να αποτελέσει ρόλο-ρυθμιστή την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Η ανακοίνωση της επιτροπής στήριξης:

Η επόμενη κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση πλησιάζει. Μια αναμέτρηση που εν πολλοίς θα κρίνει το παρόν και το μέλλον του Δήμου της Ι.Π. Μεσολογγίου. Ο «Κλεισθένης Ι» με την καθιέρωση της απλής αναλογικής δημιουργεί ένα νέο τοπίο στην τοπική αυτοδιοίκηση, που απαιτεί κουλτούρα συνεργασιών, προγραμματικές συγκλίσεις και δυνατότητα άσκησης πολιτικών που θα πηγάζουν από την ίδια την κοινωνία και δεν θα επιβάλλονται άνωθεν.

Πρέπει να ασχοληθούμε πλέον σοβαρά με τα χρόνια προβλήματα που απασχολούν τον Δήμο μας και είναι αυτά η κύρια αιτία της υποβάθμισης. Με τα προβλήματα, για τα οποία δεκαετίες τώρα αδιαφορούν οι εκλεγμένες Δημοτικές ηγεσίες, έχοντας ως μοναδικό τους στόχο το βόλεμα των δικών τους παιδιών, με την κατάλυση κάθε έννοιας αξιοκρατίας, διαφάνειας και δικαιοσύνης.

Χρειαζόμαστε ένα Δήμο,με δίκαιο και βιώσιμο αναπτυξιακό σχέδιο,που θα βασίζεται στην οικονομική, τουριστική, πολιτιστική και περιβαλλοντική ανάπτυξη, που θα σέβεται την διαφορετικότητα, την συλλογικότητα και θα υπηρετεί τους δημότες του, με δημοκρατικό και διαφανή τρόπο, δίνοντας ίσες ευκαιρίες σε όλους. Ένα Δήμο που δεν θα ξεχνά τις κοινότητες της περιφέρειάς του και τα σοβαρότατα προβλήματά τους. Ένα Δήμο που θα βρίσκεται σε διαρκή αλληλεπίδραση με τους δημότες του, που θα απολογείται καθημερινά για τις επιλογές του, που θα λαμβάνει υπόψη του τη θέληση και τις αστείρευτες ιδέες των δημοτών του, που θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης των δίκαιων αιτημάτων του.

Όλοι έχουμε τις πολιτικές μας απόψεις. Στην προσπάθειά μας όμως αυτή, αφήνουμε τις πολιτικές ταυτότητες στα σπίτια μας και ανεξάρτητοι,αγωνιζόμαστε όλοι μαζί, με μοναδικό στόχο την ανέλιξη του Δήμου μας.

Θεωρούμε ότι η κατάλληλη επιλογή για να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας είναι ο συμπατριώτης μας οικονομολόγος Παντελής Σκαρμούτσος. Ένας άνθρωπος με κύρος, με ήθος,με μεγάλη επιστημονική κατάρτιση και διοικητική εμπειρία σε μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, που έχει δώσει δείγματα γραφής με την συμμετοχή του στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου μας, και στα κοινωνικά και περιβαλλοντικά κινήματα του τόπου μας.

Με τις σκέψεις αυτές καλούμε,τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις, «Η Κοινωνία Μπροστά», και «Καθαρά χέρια – μέτωπο για τον Δήμο μας», τους συμπολίτες μας που συμμετείχαν στην παράταξη «Αλλαγή πορείας» και κάθε δημοκρατικό πολίτη που αγαπά την πόλη του, να συμπορευθεί μαζί μας, για να οικοδομήσουμε πάνω σε στέρεες βάσεις τον Δήμο Μεσολογγίου του μέλλοντος, τον Δήμο Μεσολογγίου των ονείρων μας, τον Δήμο Μεσολογγίου της καρδιάς μας.

Η επιτροπή στήριξης

Τάκης Πετρόπουλος
Μαρία Γούργαρη
Γιάννης Μαστρανδρέου
Βασίλης Μπρούμας
Γιώργος Παπαθέου
Πάνος Παπαδόπουλος
Χρήστος Κούστας
Χρήστος Δρόγγος
Βασίλης Αναγνωστόπουλος
Πέτρος Πετρόπουλος
Νίκη Λούβρου
Γιάννης Φερτάκης
Σταύρος Γκίζας
Πάνος Κίντας
Βούλα Πολονύφη
Σπύρος Στάικος
Τόλιας Σακελλάρης
Αναστασία Ματσίγκα
Κώστας Μπίτσικος
Βικτωρία Μπονάρεβα
Φλωρεντία Βάλβη
Παναγιώτης Ακρίδας
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!