Loading...

Εγκαινιάστηκαν οι δομές αστέγων του Δήμου Αγρινίου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου εγκαινίασε τις Δομές Αστέγων, το Ανοικτό Κέντρο Ημέρας και το Υπνωτήριο, οι οποίες στεγάζονται στο 3ο χλμ Αγρινίου – Ιωαννίνων.

Ο Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στην σημασία τη λειτουργίας της συγκεκριμένης δομής: «Στο Αγρίνιο χτίζουμε βήμα βήμα μια κοινωνία αλληλεγγύης και απλώνουμε δίχτυ προστασίας για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Εδώ, σε αυτόν τον χώρο βρίσκουν θαλπωρή και καταφύγιο συνάνθρωποί μας που βρέθηκαν σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής τους. Σε ένα σύγχρονο περιβάλλον με εξειδικευμένο προσωπικό μπορούν να έχουν στέγη και φροντίδα για μια μεταβατική περίοδο μέχρι την κοινωνική επανένταξή τους.

Η συμπαράστασή μας σε όσους πλήττονται είναι και μια κοινωνική κατάκτηση. Με πράξεις και έργα συνεχίζουμε να απαντάμε στις ανάγκες της κοινωνίας. Δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι αλλά τουλάχιστον είμαστε ικανοποιημένοι που μπορούμε να ανταποκρινόμαστε στα αιτήματα των ευάλωτων συμπολιτών μας.

Πριν από λίγες ημέρες εγκαινιάσαμε το Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά, σημαντικές ανάγκες εξυπηρετεί η Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο) ενώ στο Αγρίνιο λειτουργεί Ξενώνας Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών. Με ευαισθησία και αλληλεγγύη στεκόμαστε στο πλευρό των πολιτών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν για την δημιουργία της νέας δομής. Την στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τον Αντιδήμαρχο Κώστα Καλαντζή και τους συνεργάτες του στην Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Λύτρας τόνισε μεταξύ άλλων: «Η λειτουργία τέτοιων δομών είναι βαθιά κοινωνική ανάγκη. Αξίζουν συγχαρητήρια στη δημοτική αρχή που κατάφερε να υλοποιήσει και ολοκληρώσει αυτό το πρόγραμμα. Θα βρουν ανακούφιση συμπολίτες μας».

Οι Δομές Αστέγων του Δήμου Αγρινίου το Ανοικτό Κέντρο Ημέρας, και το Υπνωτήριο, είναι οι μοναδικές που λειτουργούν στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας αλλά και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Έχουν ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και των Διακρίσεων» του επιχειρησιακού προγράμματος: «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Η φιλοξενία στις Δομές Αστέγων Δήμου Αγρινίου εντάσσεται στην πολιτική της προσωρινής – μεταβατικής φιλοξενίας και σε καμία περίπτωση δεν αποκτά σταθερό και μόνιμο χαρακτήρα. Στόχος είναι η κινητοποίηση, η κοινωνική επανένταξη και η μετάβαση των επωφελούμενων σε ανεξάρτητες μορφές στέγασης. Η δομή αυτή απευθύνεται σε άτομα που διαμένουν νόμιμα στη χώρα, τα οποία στερούνται πρόσβασης ή έχουν επισφαλή πρόσβαση σε επαρκή ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή παραχωρημένη κατοικία που πληροί τις αναγκαίες τεχνικές προδιαγραφές και διαθέτει τις βασικές υπηρεσίες ύδρευσης και ηλεκτροδότησης, ιδίως σε αυτούς που διαβιούν στο δρόμο, σε ξενώνες, σε ιδρύματα και σε άλλες κλειστές δομές σε ακατάλληλα καταλύματα και είναι αυτοεξυπηρετούμενα.

Οι Δομές Αστέγων του Δήμου Αγρινίου, δέχονται και εξυπηρετούν ΑμΕΑ ωφελούμενους, που είναι άστεγοι, αφού αξιολογήσουν τους φακέλους τους, με βάση τον κανονισμό λειτουργίας των Δομών. Διαθέτουν ειδικά διαμορφωμένο και εξοπλισμένο χώρο ΑμΕΑ και Επιστημονικό Προσωπικό.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!