Loading...

Αυξάνονται και πληθύνονται οι υποψηφιότητες για τη δημαρχία στο Μεσολόγγι


Μοιραστείτε το άρθρο...

Η απλή αναλογική ανοίγει την… όρεξη σε πολλούς «μνηστήρες» για τον δημαρχιακό θώκο του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

«Φωτιά» στο προεκλογικό σκηνικό στο Δήμο Ι. Π. Μεσολογγίου έχουν βάλει οι υποψηφιότητες που διαδέχεται η μία την άλλη.  Η απλή αναλογική έχει οδηγήσει σε μια υπερπληθώρα υποψηφιοτήτων με φιλοδοξίες που ξεπερνούν τα όρια της κοινής πολιτικής λογικής.

Μέχρι τώρα 6 υποψήφιοι Δήμαρχοι θα ριχτούν στη μάχη της Κυριακής 19 Μαΐου 2019, ενώ οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι μέχρι την τελική κούρσα αναμένεται να ξεπεραστούν οι 10 υποψηφιότητες!

Προς το παρόν, «κλεισμένοι» είναι ο νυν Δήμαρχος, Νίκος Καραπάνος, ο Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Η Κοινωνία Μπροστά», Πάνος Παπαδόπουλος, ο πρώην βουλευτής, Δημήτρης Σταμάτης, ο επιχειρηματίας Κώστας Λύρος με τον συνδυασμό «Δημιουργική Ανατροπή», ο Δημοτικός Σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Θεόδωρος Μαργαρίτης, ενώ σε μια ακόμη δοκιμασία κατεβαίνει ο Δημοτικός Σύμβουλος, Βασίλης Μπρούμας, με τη παράταξη «Καθαρά Χέρια-Μέτωπο για τον Δήμο μας». Άρχισε τον προγραμματισμό του και τις δημόσιες εμφανίσεις στη περιοχή, ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς, Παυσανίας Παπαγεωργίου, από την άλλη βολιδοσκοπεί την περίπτωση υποψηφιότητας ο Δημοτικός Σύμβουλος με την «Αλλαγή Πορείας», Παντελής Καρατσόλης, ενώ εκτός απροόπτου θα κατέβει ξανά ο Δημοτικός Σύμβουλος με την «Ελληνική Αυγή», Δημήτρης Μακρής.

Καταμελισμός στη «γαλάζια πολυκατοικία»

Μεγάλο πρόβλημα δημιουργείται στους προερχόμενους από τη Νέα Δημοκρατία υποψήφιους Δήμαρχους, καθώς οι Καραπάνος, Σταμάτης και Λύρος θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε μια μάχη όπου δίνουν βαρύτητα στη «γαλάζια» δεξαμενή η οποία αναμένεται να «στραγγίσει» για χάρη των τριών υποψηφίων. Το γεγονός αυτό εγείρει το θέμα του καταμελισμού της κεντροδεξιάς, με τους υποψηφίους να ψάχνονται και σε αντίπαλα στρατόπεδα, αλλά και στη βαρυσήμαντη «δεξαμενή» των αναποφάσιστων.

Διχασμός στους ΣΥΡΙΖΑίους

Η ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Παυσανία Παπαγεωργίου έχει θορυβήσει την «αριστερή» πτέρυγα του Δήμου, που μέχρι πρότινος στήριζε την υποψηφιότητα του Πάνου Παπαδόπουλου. Οι δυο υποψηφιότητες έχουν δημιουργήσει δυο μέτωπα σε μπαρουτοκαπνισμένα στελέχη της αριστεράς και ψηφοφόρους που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που ανησυχεί τα συντονιστικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ στο Μεσολόγγι. Αθόρυβα εργάζεται ο Παυσανίας Παπαγεωργίου που δειλά δειλά στήνει τον κορμό του συνδυασμού, πιέσεις για οπισθοχώρηση δέχεται ο Πάνος Παπαδόπουλος ο οποίος δηλώνει ανένδοτος και πανέτοιμος να δώσει έναν ακόμη εκλογικό αγώνα. Εκτός αυτών, απώλειες θα προκαλέσει και η ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Παντελή Καρατσόλη που θα έχει κεντροαριστερό πρόσημο.

«Σαφάρι» για υποψήφιους

Στο «κυνήγι» για δημότες που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια έχουν ριχθεί οι υποψήφιοι Δήμαρχοι. Τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά, ενώ φίλοι και συνεργάτες περνάνε τα κατώφλια για να πάρουν το πολυπόθητο «ναι» κυρίως από νέους και ανθρώπους που έχουν ενεργό ρόλο στη κοινωνία.

Ειδικά, οι γυναίκες έχουν την τιμητική τους διότι είναι απαραίτητες οι παρουσίες τους στα ψηφοδέλτια λόγω της ποσόστωσης φύλου. Ήδη, αρκετές έχουν ανακοινωθεί, ενώ πολλές είναι εκείνες που θα μπουν για τα μάτια του… Κλεισθένη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το γυναικείο φύλο έχει απασχολήσει ιδιαιτέρως τους επικεφαλής οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις δίνουν μεγάλα ανταλλάγματα προκειμένου να αφήσουν τις ποδιές και να βγάλουν μια φωτογραφία μαζί τους.
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # # # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!