Loading...

Πυρήνες κατά των αιολικών πάρκων δημιουργούνται στην Αιτωλοακαρνανία


Μοιραστείτε το άρθρο...

Η εφημερίδα «η Αιτωλοακαρνανία» και το iAitoloakarnania.gr έχουν ασχοληθεί εκτενώς με τα αιολικά πάρκα που έχουν… κατακτήσει τις κορυφές της Αιτωλοακαρνανίας.

Σε δημοσίευμα στο agriniopress.gr γίνεται λόγος για οργανωμένες αντιδράσεις απέναντι στο αληθινό «Ελντοράντο» επενδυτών που έχει μετατραπεί τα λίγα τελευταία χρόνια η Αιτωλοακαρνανία στους τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Το ζήτημα πλέον έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις μιας και αυτού του είδους οι επενδύσεις διαδέχεται η μια την άλλη με ακόμη μεγαλύτερη ένταση σε όλους τους τομείς:

Αρχικά με τα φωτοβολταϊκά, για να ακολουθήσει η αιολική ενέργεια, τα βιορευστά κλπ. και οι επενδύσεις που προκαλούν την πιο συντονισμένη κοινωνική αντίδραση, είναι αυτές των βιορευστών , με τα όσα συνέβησαν ή συμβαίνουν σε Χάλκεια, Μεσολόγγι, Ξηρόμερο κλπ, το επόμενο μέτωπο που δημιουργείται είναι αυτό των αιολικών πάρκων.

Διαβάστε σχετικά: Τα αιολικά πάρκα «κατακτούν» τις κορυφές της Αιτωλοακαρνανίας

Πολλά πάρκα έχουν ήδη δημιουργηθεί και η εικόνα τους είναι πλέον κάτι παραπάνω από ορατή σε ορεινές ή και ημιορεινές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας.

Μεγάλος είναι ακόμη και ο αριθμός των εταιρειών που βρίσκονται στην αναμονή, σε φάση αδειοδότησης ή αξιολόγησης (χάρτης).

Στο λιμάνι του Μεσολογγίου, σχεδόν καθημερινά ξεφορτώνονται τεράστια τμήματα και έλικες που παίρνουν τον δρόμο για τα βουνά της Αιτωλοακαρνανίας.

Δείτε πρόσφατες φωτογραφίες:

Καταγγελίες γίνονται για καταστροφές και αλλοιώσεις του περιβάλλοντος στη διαδρομή των ογκωδών οχημάτων που μεταφέρουν τις ανεμογεννήτριες, ενώ αντίστοιχα αναφέρονται και για τους δρόμους που διανοίγονται στις βουνοκορφές.

Παράλληλα και πέρα από τις μεγάλες ενεργειακές εταιρείες, την εμφάνιση τους κάνουν και οι πρώτες ενεργειακές κοινότητες, υπό την Ένωση Αγρινίου καταρχήν, για τις οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει σχετικά περιορισμένο ενδιαφέρον από υποψήφια μέλη ενώ ήδη έχουν δημιουργηθεί πολλά ερωτηματικά ως προς τα κόστη και το ρίσκο αυτών των επενδύσεων, τις ενισχύσεις, τις επιδοτήσεις-δανειοδοτήσεις, την απόδοση, την συντήρηση κλπ.

Μερικά από αυτά τα ερωτήματα περιγράφονται ΕΔΩ

Έτσι μπροστά σε αυτήν την γενικότερη κατάσταση και το πολύ μεγάλο έλλειμμα ενημέρωσης που παρατηρείται, μιας και στις περισσότερες των περιπτώσεων οι κάτοικοι είναι αυτοί που το μαθαίνουν τελευταίοι, δημιουργήθηκαν οι πρώτοι πυρήνες αντίδρασης.

Πρόκειται για πολίτες που «ψάχνονται» σχετικά με τις επενδύσεις στα αιολικά και που επισημαίνουν πως λίγοι τις θέλουν και όλοι τις πληρώνουν και μάλιστα πανάκριβα…

Ήδη, οι πολίτες αυτοί, έχουν δημιουργήσει το δικό τους blog στο διαδίκτυο μέσα από το οποίο δηλώνουν πως έχουν σαν σκοπό, «να παρέχουν την στοιχειώδη ενημέρωση σχετικά με την άλλη και άγνωστη πλευρά των αιολικών «πάρκων» (κυρίως) η οποία απουσιάζει παντελώς από τα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ειδικά στην Αιτωλοακαρνανία».

Πηγή: agriniopress.gr
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!