Loading...

Επιστημονική εσπερίδα στη «Διέξοδο» για την εξάρτηση και τον εθισμό


Μοιραστείτε το άρθρο...

Εξάρτηση και εθισμός. Δύο λέξεις που καθημερινά διαβάζονται και ακούγονται από τα μέσα ενημέρωσης. Πρόκειται για ασθένεια ή είναι επιλογή; 

Εξαιρετικά δύσκολη η απάντηση αφού ο εθισμός καθώς εξελίσσεται γίνεται τρόπος ζωής. Δισεκατομμύρια άνθρωποι της σύγχρονης κοινωνίας ζουν παγιδευμένοι καθημερινά σε εθισμούς ναρκωτικών, αλκοόλ, διαδικτύου, ηλεκτρονικών παιχνιδιών, τζόγου κ.λ.π.

Ποιοι παράγοντες ευνοούν την ανάπτυξή τους; Ποια η σχέση τους με την εφηβεία; Πώς αντιμετωπίζονται; Είναι ασθένεια; Ποια η θέση της ελληνικής πολιτείας απέναντί τους;

Πώς αντιμετωπίζονται στην παγκόσμια κοινότητα, είναι μερικά από τα ερωτήματα που τίθενται και τα οποία θα αποτελέσουν το θέμα της επιστημονικής εσπερίδας που διοργανώνει η «Διέξοδος» με την αρωγή του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου, ενός εκ των αρχαιοτέρων συλλόγων της χώρας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018 στις 7 το απόγευμα στο Ιστορικό Μουσείο «Διέξοδος».

Η καθηγήτρια εγκληματολογίας του πανεπιστημίου της Λευκωσίας Δήμητρα Σορβατζιώτη, η π. εισαγγελέας Έφη Σάλμα και ο ψυχίατρος Χρήστος Σκαμνέλος προσκεκλημένοι της «Διεξόδου» θα κληθούν από την συντονίστρια της εκδήλωσης δικηγόρο Παναγιώτα Αμούργη να απαντήσουν με τις εξειδικευμένες επιστημονικές τους γνώσεις στα πιο πάνω ερωτήματα που απασχολούν όχι μόνο τον νομικό, ιατρικό και εκπαιδευτικό κόσμο αλλά το σύνολο της κοινωνίας.

Μια εκδήλωση άκρως ενδιαφέρουσα για την οποία δεν θα αποσταλούν ατομικές προσκλήσεις και η είσοδος θα είναι απολύτως ελεύθερη.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!