Loading...

Tο Δημοτικό Σχολείο Λουτρού Αμφιλοχίας περιηγήθηκε στην Αερολέσχη Αγρινίου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Περίπου 35 μαθητές από την Β’ και Γ’ τάξη ενημερώθηκαν για την ιστορία του χώρου καθώς και τα αεροσκάφη που άφησαν άφωνα τα μικρά παιδιά.

Μια ακόμη επίσκεψη από Δημοτικό Σχολείο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Μαΐου το πρωί στους χώρους της Αερολέσχης Αγρινίου. Συγκεκριμένα γύρω στους 35 μαθητές από την 2α και 3η τάξη του Δημοτικού Σχολείου Λουτρού Αμφιλοχίας, συνοδεία τριών ατόμων από το εκπαιδευτικό προσωπικό πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Πολιτικό Αεροδρόμιο Αγρινίου που έχει την έδρα της η Αερολέσχη. Από την Αερολέσχη τους υποδέχθησαν ο Πρόεδρος κος Σβόλης Αθανάσιος και το μέλος του Δ.Σ. κος Κωνσταντίνος Σαμψών.

Η περιήγηση ξεκίνησε από το σημείο που ενώνεται ο τροχόδρομος με τον διάδρομο απο-προσγειώσεως, όπου έγινε μια πλήρης περιγραφή του χώρου και στην χρήση αυτού από τα αεροσκάφη. Επίσης έγινε και εκτενής αναφορά στα ιστορικά στοιχεία που σχετίζονται με την κατασκευή του Αεροδρομίου και με την χρήση αυτού μέσα στον χρόνο.

Στην συνέχεια όλη η ομάδα μετέβη στα υπόστεγα των αεροσκαφών, εκεί όπου οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να δούν απο κοντά τα Αεροσκάφη και να ενημερωθούν για τους τύπους αυτών, τις διαφορές μεταξύ τους και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

Ο Πρόεδρος της Αερολέσχης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ιστορία του συλλόγου και στις δράσεις παλιότερα και σήμερα με εκτενή αναφορά στις δραστηριότητες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξελικτική του πορεία.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην ίδρυση της το 1975, στις εκδηλώσεις που έγιναν το 1985 για τα δέκα χρόνια από την ιδρυσή της, στην ίδρυση του τμήματος Αλεξιπτώτου Πλαγιάς το 1990, την ίδρυση του τμήματος Υπερελαφρών το 1991, στην πολύ εντυπωσιακή εκδήλωση που έγινε τον Οκτώβριο του 1995 στο Αεροδρόμιο, την απόκτηση του πρώτου Αεροπλάνου τύπου 3AXIS το 1997, την δημιουργία και αδειοδότηση του Εκπαιδευτικού Κέντρου το 2008, τον αγώνα για το Προπαγκόσμιο Κύπελο Αλεξιπτώτου Πλαγιάς που έγινε 2010 και το 2013 στην πίστα της Καλάνας Εμπεσού, την βράβευση της Αερολέσχης από την Διεθνή Αεροπορική Ομοσπονδία (FAI) το 2011 για την πλούσια δράση της το έτος 2010 και πολλά ακόμη.

Στην συνέχεια οι μαθητές μετέβησαν στον χώρο του εντευκτηρίου. Εκεί μια μεγάλη έκπληξη περίμενε τα μέλη της Αερολέσχης. Οι μαθητές παρέδωσαν στην Αερολέσχη ενα μεγάλο πίνακα με κολάζ απο αεροπορικές φωτογραφίες. Ο πρόεδρος ευχαρίστησε θερμά τα παιδιά και συνέχισε την ενημέρωση και τον διάλογο πάνω στα σχετικά με την Αεροπορία και την Αερολέσχη θέματα.

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι παρόλο που τα παιδιά ήταν σε μικρές ηλικίες, έδειχναν την απαραίτητη προσοχή σε όλες τις φάσεις της ενημέρωσης και εξέπληξαν με τις γνώσεις που ήδη είχαν (αναλογικά με την ηλικία τους φυσικά) αλλά και με τις εύστοχες ερωτήσεις τους, τις οποίες πρόθυμα απάντησε ο κος Σβόλης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η Αερολέσχη Αγρινίου είναι πρόθυμη να δεχθεί επίσκεψη για ενημέρωση των δρασεών της από σχολεία, εκπαιδευτήρια ή διάφορους φορείς, αρκεί να υπάρξει συννενόηση εκ των προτέρων. Επικοινωνήστε με το τηλέφωνο 2641028724 ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο απο το μενού “Επικοινωνία” για να κανονίσετε το ραντεβού σας.
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!