Τα μοναδικά προϊόντα του Μεσολογγίου γεύτηκε το πριγκιπικό ζεύγος της Μεγάλης Βρετανίας στο επίσημο δείπνο που τους παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Το Μεσολόγγι, και συγκεκριμένα το ούζο και το αβγοτάραχό του, είχε τη τιμητική του στο επίσημο δείπνο προς τιμήν του πρίγκιπα Καρόλου και της δούκισσας της Κορνουάλης Καμίλα στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Οι υψηλοί καλεσμένοι γεύτηκαν για πρώτο πιάτο τριλογία ψαρικών με ούζο και αυγοτάραχο Μεσολογγίου, για κυρίως πιάτο σφυρίδα στο φούρνο με αρωματικά βότανα και για επιδόρπιο καρυδόπιτα με παγωτό μαστίχας.

Το κρασί, φυσικά, θα ρέει άφθονο, ενώ όπως έγινε γνωστό, η μόνη επιθυμία του Πρίγκιπα Καρόλου ήταν το δείπνο να αποτελεί δείγμα της ελληνικής κουζίνας.

Το μενού

  • Αιγαιοπελαγίτικη τριλογία ψαριών με ούζο και αυγοτάραχο Μεσολογγίου
  • Σφυρίδα στο φούρνο με ελαιόλαδο και αρωματικά βότανα, γαρνιρισμένη με λαχανικά ατμού
  • Καρυδόπιτα με παγωτό μαστίχας Χίου
  • Φρούτα εποχής
  • Καφές

Κρασιά:

  • Λευκό κτήμα Βιβλία Χώρα 2017
  • Κόκκινο Chateau Julia, Merlot, Κτήμα Κ.Λαζαρίδη 2014
  • Γλυκό κρασί Μοσχάτος Ρίου-Πατρών, Α. Παρπαρούσης 2014