Loading...

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε η 192η επέτειος της Μάχης του Ντολμά


Μοιραστείτε το άρθρο...

Κορυφώθηκαν την Κυριακή οι διήμερες εκδηλώσεις για την συμπλήρωση 192 ετών από την αυτοθυσία των αγωνιστών στο ιστορικό νησάκι της λιμνοθάλασσας.

Χιλιάδες κόσμου από την ευρύτερη περιοχή του Αιτωλικού παρακολούθησαν σε κατανυκτικό κλίμα τις εκδηλώσεις για την 192η επέτειο της Μάχης του Ντολμά.

Η αρχή έγινε από το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 με τον Αγώνα Δρόμου Θυσίας 7 km και ημιμαραθώνιο (21 km) που διοργάνωσε ο Δήμος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου σε συνεργασία με την ομάδα Bootcamp.

Έπειτα, ακολούθησε η βραδυνή πομπή όπου μικροί και μεγάλοι σε πένθιμο ρυθμό παρήλασαν στον κεντρικό δρόμο του Αιτωλικού για να τιμήσουν τους αγωνιστές που θυσιάστηκαν στο νησάκι του Ντολμά στην προσπάθειά τους να εμποδίσουν τον τουρκικό στόλο να εισβάλλει στο Αιτωλικό.

Τέλος, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η δοξολογία, ακολούθησε η πρωινή πομπή και η τελετή λήξης ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων του Ντολμά.

Αγώνας Δρόμου Θυσίας

Βραδυνή Πομπή

Πρωινή Πομπή

Κατάθεση Στεφάνων





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!