Loading...

Οι ποδοσφαιρικές Κυριακές επέστρεψαν στα χωριά των Οινιάδων


Μοιραστείτε το άρθρο...

Οι ενισχυμένες ομάδες της Παραχελωίτιδος παίζουν ελκυστικό ποδόσφαιρο και διεκδικούν επάξια τίτλους στις ερασιτεχνικές κατηγορίες του ποδοσφαίρου της Αιτωλοακαρνανίας.

Το iAitoloakarnania.gr με αφορμή την συμπλήρωση των πρώτων γύρων και την χειμερινή διακοπή της σεζόν 2017-2018 κάνει ένα μεγάλο αφιέρωμα στη Δημοτική Ενότητα Οινιάδων την οποία, μετά από πολλά χρόνια, εκπροσωπούν 7 ποδοσφαιρικά σωματεία στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣΝΑ. 

Η ευρύτερη περιοχή της Παραχελωίτιδος και τα ιστορικά σωματεία της ατενίζουν αισιόδοξα το ποδοσφαρικό μέλλον, καθώς οι ομάδες «χτίζουν» γερά θεμέλια για τις επόμενες χρονιές με την ελπίδα ότι δεν θα αποτελέσουν… πυροτεχνήματα. Πλέον, τα παιδιά βρήκαν ξανά την πόρτα προς τον αθλητισμό και οι μεγάλοι το χαμένο ποδοσφαιρικό ενδιαφέρον τους.

Συγκεκριμένα, στην Α’ κατηγορία τα ποδοσφαιρικά… Σάββατα κορυφώνουν την αγωνία σε Νεοχώρι και Κατοχή, με τον Όμηρο και τον Τρίκαρδο αντίστοιχα, μετά από δυνατές προσθήκες να κάνουν πρωταθλητισμό και την Αιτωλοακαρνανία να αποθεώνει τους ιστορικούς συλλόγους.

Στη Β’ κατηγορία, η νεοφώτιστη Παιανία Μάστρου με ντόπιους παίκτες προσπαθεί να βρει τα πατήματά της που θα τις επιστρέψουν να καθιερωθεί σε αυτή την ανταγωνιστική κατηγορία. Ένας από τους αντιπάλους της είναι και η Α.Ε. Οινιάδων από το Νεοχώρι που με ταλαντούχους ποδοσφαιριστές έχει προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της δεύτερης κατηγορίας και απολαμβάνει κάθε Κυριακή.

Στη Γ’ κατηγορία, μετά την επαναδραστηριοποίηση του ΑΟ Πενταλόφου, του Εθνικού Γουριάς και του Αχελώου Νεοχωρίου, οι Κυριακές για δυο χωριά, αλλά και για τις ακαδημίες στο Νεοχώρι απέκτησαν και πάλι νόημα για τους φίλους των σωματείων που έχουν μια ιστορική διαδρομή στη πορεία των χρόνων.

Τέλος, να θυμίσουμε ότι πλέον για πολλά χρόνια παραμένουν ανενεργά τα σωματεία του Ερμή Λεσινίου, του ΠΑΟ Κατοχής και του Απόλλωνα Μαγούλας.

Όμηρος Νεοχωρίου

Μια περίεργη χρονιά διανύει η ιστορική ομάδα του νομού μας που παρά τις δυνατές προσθήκες κάποια σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της δεν της έχουν επιτρέψει το πλασάρισμα στη πρώτη 3άδα. Άλλαξε προπονητή αφού μετά την λύση συνεργασίας με τον Βασίλη Ξανθόπουλο, ανέλαβε τα ηνία ο Χρήστος Καραπίτσος. Γενικά, διαθέτει ταλαντούχους παίκτες της περιοχής και με μεταγραφές από το πάνω… ράφι έχει δημιουργήσει ένα αξιοζήλευτο ρόστερ. Βρίσκεται στην 5η θέση της Α’ κατηγορίας και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την 4άδα των μπαράζ προβιβασμού.

Προπονητής: Χρήστος Καραπίτσος

Διακριθέντες: Μπουρλάκης, Γ. Σεραφίγκος, Μπούνας, Παπανικολάου

Τρίκαρδος Κατοχής

Αν και νεοφώτιστος στην Α’ κατηγορία, ο Τρίκαρδος Κατοχής δίνει δυναμικό «παρών» στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Διαθέτει ένα «πλούσιο» ρόστερ και απώτερος σκοπός του είναι να λάβει μέρος στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Πλέον προπονητής είναι ο Γιώργος Ασπρογέρακας, μετά τη λύση συνεργασίας με τον Γιώργο Ζήκο. Βρίσκεται στην 4η θέση και μετά από χρόνια προσθέτει ξανά το όνομά του στη λίστα με τα κορυφαία σωματεία του νομού.  

Προπονητής: Γεώργιος Ασπρογέρακας

Διακριθέντες: Ευ. Σεραφίγκος, Αγγέλης, Φραγκούλης

Παιανία Μάστρου

Οι πρώτες εμπειρίες στη Β΄κατηγορία, μετά από καιρό, για την Παιανία Μάστρου είναι γεγονός. Η σκληροτράχηλη ομάδα και η δυνατή έδρα της αποτελουν «κλειδί» σε αυτό το ταξίδι όπου η Παιανία φαίνεται να το απολαμβάνει. Νέοι παίκτες πρωτίστως από τη Μάστρου και κάποιες προσθήκες από την ευρύτερη περιοχή έχουν δημιουργήσει ένα ταλαντούχο ρόστερ που παλεύει για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Προπονητής μετά την αποχώρηση του Θεοδόση Κόκκοτου ανέλαβε ο Γιάννης Ροδάτος που με την μαεστρία του προσπαθεί να οδηγήσει την Παιανία Μάστρου στην εύκολη σωτηρία, αφού βρίσκεται στην 7η θέση και υπάρχει κίνδυνος υποβιβασμού. 

Προπονητής: Γιάννης Ροδάτος

Διακριθέντες: Κάλλης, Πλαστήρας, Φυλλαδιτάκης, Πλεξίδας, Μουρκογιάννης

Α.Ε. Οινιάδων

Η ομάδα των Οινιάδων με παρουσία αρκετών χρόνων στα τοπικά πρωταθλήματα, προσπαθεί να σταθεροποιηθεί στη Β΄κατηγορία. Στηρίζεται πάντα σε νέα παιδιά και επωφελείται με έμπειρους παίκτες που ψάχνουν να βρουν μια ομάδα στη δεύτερη κατηγορία. Ο Κώστας Λιαπίκος κάνει σπουδαία δουλειά, όμως φέτος η ομάδα δεν μπορεί να αποκτήσει μια διάρκεια στην απόδοσή της που θα της επιτρέψει να «ξεκολλήσει» από τον πάτο της βαθμολογίας. Θα παλέψει μέχρι τέλους να αποφύγει τον υποβιβασμό, αλλά και να πέσει δεν θα υπάρχει πρόβλημα, αφού η φιλοσοφία του συλλόγου είναι να δίνονται ευκαιρίες σε νέα παιδιά και να απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο.

Προπονητής: Κώστας Λιαπίκος

Διακριθέντες: Γκεζέπης, Βασιλείου, Κολιάτσας, Ρέκκας

Α.Ο. Πενταλόφου

Μια μεγάλη προσπάθεια με την επανίδρυση του ΑΟΠ έχει ξεκινήσει από μια παρέα στο Πεντάλοφο, όπου με προπονητή τον Αριστοτέλη Μεταξούλη και γυμναστή τον Πάνο Γαρμπή έχει καταφέρει να δεσπόζει στη κορυφή της Γ’ κατηγορίας. Με μικρούς παίκτες αλλά και μερικές έμπειρες προσθήκες από την γύρω περιοχή έχει την φρεσκάδα και την εμπειρία για να καθιερωθεί στην επόμενη κατηγορία με δεδομένη την άνοδο της. Βρίσκεται στη 1η θέση και ετοιμάζεται να επιστρέψει σε μια ανταγωνιστική κατηγορία.

Προπονητής: Αριστοτέλης Μεταξούλης

Διακριθέντες: Γαρμπής, Καρέτσος, Κ. Σταθελάκης, Μούτσα

Εθνικός Γουριάς

Μια φιλόδοξη επανεκκίνηση πραγματοποιεί και ο Εθνικός Γουριάς που πρωταγωνιστεί στη Γ’ κατηγορία όντας στη 3η θέση. Οι νέοι παίκτες σε συνδυασμό με κάποιους ποδοσφαιριστές με παραστάσεις από υψηλότερο επίπεδο έχουν δημιουργήσει ένα αξιόλογο ρόστερ που θέλει να συνδυάσει την επιστροφή του με άνοδο στην επόμενη κατηγορία. Η έλευση του προπονητή Δημήτρη Κουτρούλη έχει φέρει άνεμο αλλαγής στην ομάδα και ευελπιστεί σε απώλειες των δυο πρώτων για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Βρίσκεται στη 3η θέση και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα επιστρέψει στην δεύτερη κατηγορία της ΕΠΣΝΑ.

Προπονητής: Δημήτρης Κουτρούλης

Διακριθέντες: Μπούρος, Δ. Καλύβας, Επ. Κούσουλας, Κουτρούλης

Αχελώος Νεοχωρίου

Οι ακαδημίες με την μεγαλύτερη προσφορά στο ποδόσφαιρο της περιοχής και την ανάδειξη σπουδαίων ταλέντων επέστρεψε και θα ήταν έκπληξη αν δεν στηρίζονταν σε νεαρούς παίκτες. Με νέο αίμα και 25χρονους από τα «σπλάχνα» των ακαδημιών, η ομάδα του καταξιωμένου Γιώργου Ασπρογέρακα θέτει τις βάσεις για μια νέα ποδοσφαιρική «παραγωγή» ταλέντων. Είναι μια ομάδα που δίνει ευκαιρίες σε νέους παίκτες, δεν κάνει πρωταθλητισμό και κυρίαρχος σκοπός είναι η ποδοσφαρική αγωγή. Βρίσκεται στη 5η θέση και η ομάδα παίζει χωρίς άγχος με την ελπίδα ότι κάτι καλό δημιουργείται στους κόλπους ενός συλλόγου με πανελλήνιες επιτυχίες.

Προπονητής: Γιώργος Ασπρογέρακας *

Διακριθέντες: Φορτσεράς, Νεστοράτος, Μεταξούλης

_______________________________________________________________________

* Ο Γιώργος Ασπρογέρακας αν και προπονητής στον Τρίκαρδο Κατοχής, είναι ο ιθύνων νους του  Αχελώου Νεοχωρίου.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # # # # # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!