Στη λίμνη της Στράτου υπάρχει η σιδερένια γέφυρα της παλαιάς εθνικής οδού Αγρινίου-Ιωαννίνων και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το αρχαίο θέατρο.

Όταν κάποιος θελήσει να επισκεφθεί από το Αγρίνιο το ιδιαίτερο αρχαίο θέατρο της Στράτου ή τον Ναό Στρατίου Διός θα πρέπει να περάσει από τη γέφυρα του Αχελώου που απλώνεται πάνω από την τεχνητή λίμνη του Στράτου.

Το τοπίο που έχει δημιουργηθεί είναι μοναδικό και μπορούν να αναπτυχθούν μια σειρά από δραστηριότητες όπως πεζοπορία στις όχθες των λιμνών, ποδηλασία κ.λ.π. 

Διαβάστε σχετικά: H υπέρλαμπρη τεχνητή λίμνη του Στράτου

Επίσης, η λίμνη διαθέτει εξαίρετο φυσικό πλούτο, με πανέμορφη βλάστηση, φυσικές αποχρώσεις και πανέμορφα πτηνά. Μια βόλτα στα παραλίμνα μέρη της, θα σας βοηθήσει να καταλάβετε την σημασία του οικοσυστήματος σε αυτόν τον επίγειο υδροβιότοπο.

Διαβάστε ακόμη…Κοινοποίηση
iAitoloakarnania.gr
Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.