Loading...

Μια γόνιμη συζήτηση για τις δυνατότητες της Αιτωλοακαρνανίας στη Στοά του Βιβλίου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Μια εποικοδομητική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα έχοντας ως κύριο προσανατολισμό την αναβάθμιση του αναπτυξιακού προφίλ του νομού μας. 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση για την Αιτωλοακαρνανία που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Οι Φίλοι του Μουσείου Ορεινής Τριχωνίδας” στη Στοά Βιβλίου σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΕΣΟΠΤΡΟΝ. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα εντάσσεται στο πλαίσιο του Κύκλου Ανοιχτών Ομιλιών & Διαλόγου που έχει ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα ο συγκεκριμένος Σύλλογος.

Παναγιώτης Κουτσίκος: “Κάνουμε ενέργειες με την τοπική αυτοδιοίκηση και επιχειρηματίες του νομού ώστε να προωθήσουμε προϊόντα όπως λάδι, ελιές, αβγοτάραχο σε Βουλγαρία και Τουρκία”.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου αναφέρθηκε στις δυνατότητες της Αιτωλοακαρνανίας και στα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για να οδηγηθούμε σε μεγαλύτερα επίπεδα ανάπτυξης. Μίλησε για την δημιουργία του Brand Name της Αιτωλοακαρνανίας, την προώθηση των αγροτικών προϊόντων της και για τον συνδυασμό τουρισμού και πολιτιστικής κληρονομιάς που θα φέρει επισκέπτες όλη την διάρκεια του χρόνου.

Μαρία Καλπουζάνη: “Πρέπει να συνεργαστούμε όλοι ανεξαιρέτως χρωμάτων και να δουλέψουμε για την σωστή προβολή του νομού μας. Υπάρχουν δυνατότητες και πρέπει να εστιάσουμε στον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό”
 
Χαιρετισμό απεύθυναν οι κ. κ. Παναγιώτης Κουτσίκος Πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού και Ελληνοβουλγαρικού Επιμελητηρίου, Διονύσης Μπαντούνας Οικονομολόγος Εκπρόσωπος του Κινήματος του κ. Καπερνάρου, Γιάννης Μπαλατσούρας Πρόεδρος Δωρικής Αδελφότητας ενώ παρέστησαν ακόμη ο τέως Βουλευτής και πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Τσουκαλάς, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Καταναλωτών Μιχάλης Κουλιζάκος, ο Γραμματέας του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων Κωνσταντίνος Τσώλος, καθηγητές Πανεπιστημίου και εκπρόσωποι Συλλόγων.
 
Η Μαρία Καλπουζάνη Οικονομολόγος-Διεθνολόγος ανέλυσε διεξοδικά τα πλεονεκτήματα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και παρουσίασε τις προτάσεις και τις λύσεις που θα την οδηγήσουν σε θετική τροχιά. Έδωσε βάση στον τουρισμό, τα τοπικά προϊόντα αλλά και την συνεργασία που πρέπει να υπάρχει μεταξύ όλων των αρμοδίων χωρίς διακρίσεις και κομματισμούς. 

Πρότεινε μάλιστα να δημιουργηθούν ομάδες επιστημόνων που θα ερευνήσουν τις προοπτικές της ευρύτερης περιοχής ενώ μίλησε για ένα συνολικό σχέδιο ανάπτυξης στο οποίο απαραίτητοι είναι όλοι.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται και τον επόμενο μήνα με διαφορετική θεματολογία.

Γιώργος Κυριακόπουλος: “Οι κάτοικοι της Αιτωλοακαρνανίας είναι πολύ ταπεινοί και εμπιστεύονται εν λευκώ την ζωή τους στους γιατρούς. Έτσι κάποιοι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται την κατάστασή τους. Πρέπει να εξαλειφθεί αυτό το γεγονός”





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!