Loading...

«Όταν η χημεία γίνεται μαγική» μια πρωτότυπη δράση για τους μαθητές του 1ου ΓΕΛ Μεσολογγίου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Μεσολογγίου, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον μια σειρά πειραμάτων απ τον έμπειρο χημικό κ.Φάνη Ντασιώτη, υπεύθυνο ΕΚΦΕ. Η επίδειξη πειραμάτων περιελάμβανε δείκτες όπως φαινολοφθαλεϊνη «για μετατροπή κρασιού σε νερό και αντίστροφα, νερό σε πορτοκαλάδα και αντίστροφα».

Της Στέλλας Κοκόλη, Καθηγήτριας Χημείας,MSc Ιατρική Χημεία

Συμπεριφορά διοξειδίου του άνθρακα και κίνδυνοι από την εισπνοή του καθώς και χρήσιμες συμβουλές για την προστασία σε περίπτωση πυρκαγιάς. Επίσης, αόρατη επιμετάλλωση όπου δημιουργήθηκαν ψεύτικα χρυσά νομίσματα. Μπαλόνι στη σούβλα για αναφορά των ιδιοτήτων των πολυμερών, παραγωγή ελιών με ασκορβικό οξύ και συμβουλές ως προς τις ιδιότητες και τη χρήση του και τέλος εντυπωσιακές καύσεις όπως στα ζελεδάκια!

Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για τα παιδιά, τα έφερε πιο κοντά στις φυσικές επιστήμες και στη μαγεία των πειραμάτων.

Ένα οφειλόμενο ευχαριστώ στον «Μάγο της Χημείας» κ.Φάνη Ντασιώτη, που με ελάχιστη βοήθεια μετέτρεψε το κλειστό γυμναστήριο του σχολείου μας σε χώρο επίδειξης πειραμάτων Χημείας και κατάφερε να καθηλώσει καθηγητές και μαθητές για δύο ώρες, κάνοντας τους μαθητές να λατρέψουν την Χημεία.

«Κορόνα των επιστημών, θαυματουργή Χημεία,και μέσ’ από τα σκύβαλα στολίδια βγάζεις και πετράδια. Μπορείς τα τίμια να τα πλάσεις με την ατιμία, να βρεις παλμούς ερωτικούς και μέσα στην καρδιά την άδεια»
Κωστής Παλαμάς

 




Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!