Loading...

Καμία εξέλιξη με τις εργασίες στο γήπεδο της Κατοχής


Μοιραστείτε το άρθρο...

Περίπου τρία χρόνια έχει να φιλοξενηθεί αγώνας στην Κατοχή με την τοπική ομάδα να βρίσκει ποδοσφαιρική στέγη στο γειτονικό Νεοχώρι.

Μεγάλη δυσαρέσκεια επικρατεί στην Κατοχή με το θέμα του γηπέδου αφού βλέπουν να καθυστερούν αρκετά οι εργασίες ανακατασκευής παρά τη πρόσφατη δέσμευση του Δημάρχου Μεσολογγίου, Νίκου Καραπάνου, για άμεσο «λίφτινγκ» στο γήπεδο Κατοχής.

Αρχικά, η αισιόδοξη είδηση ήρθε από το δημοτικό συμβούλιο της 25ης Μαΐου 2017 όπου αποφασίστηκε η άμεση κινητοποίηση για την ανακατασκεύη του γηπέδου της Κατοχής και του Αιτωλικού. Σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Μεσολογγίου ενημέρωσε:

«Μετά από αίτημα των κατοίκων της Κατοχής, στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο πάρθηκε μια σημαντική απόφαση. Δημοπρατείται τον Ιούνιο το γήπεδο της Κατοχής συνολικού προϋπολογισμόυ 290.000€. Επίσης το Σεπτέμβριο ξεκινά η διαδικασία ένταξης ανακατασκευής του γηπέδου Αιτωλικού ίδιου προϋπολογισμού στο leader με συνθετικό χλοοταπητα».

Να θυμίσουμε ότι το γήπεδο Κατοχής έχει ενταχθεί στο πρόγραμα Leader. Ακουλουθεί η σχετική απόφαση:

«Με την υπ’ αριθμ. 25179 / 3-12-2015 απόφαση του ο ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενέταξε οριστικά το έργο «τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο Δ.Κ Κατοχής του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου» προϋπολογισμού 280.887,51 ευρώ με Φ.Π.Α. Το έργο έρχεται προς αποδοχή, στις 23-12-2015, στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο και θα πάρει το δρόμο της δημοπράτησης στις αρχές του 2016».

Τα έργα τα γήπεδα Κατοχής και Αιτωλικού θα υλοποιηθούν από παρακρατηθέντα έσοδα του Δήμου που έρχονται να δώσουν πνοή στα δυο ιστορικά γήπεδα της Αιτωλοακαρνανίας.

«Συμφόρηση» στο Νεοχώρι

Αναγκαστικά ο Τρίκαρδος Κατοχής έχει μεταφερθεί στο γειτονικό γήπεδο του Νεοχωρίου στο οποίο ήδη προπονούνται τρεις τοπικές ομάδες και τα παιδικά τμήματα με τον αγωνιστικό χώρο πλέον να είναι περιορισμένος για προπονήσεις.

Ωστόσο, οι ομάδες έχουν καθορίσει τις ημέρες και τους χρόνους κάνοντας στο μισό γήπεδο προπονήσεις, με τους Νεοχωρίτες όμως να ανησυχούν για την κατάσταση του χλοοτάπητα που επιβαρύνεται με μεγάλη συχνότητα από τις τοπικές ομάδες.

Αναβάθμιση αθλητικών υποδομών στο Δήμο Μεσολογγίου

Εκτός αυτών όμως υπεγράφη την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου από το Δήμαρχο Νίκο Καραπάνο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, το έργο της Ανακατασκευής και Αναβάθμισης Αθλητικών Υποδομών στο Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, συνολικού προϋπολογισμού 229.966 ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις στους αθλητικούς χώρους του ΔΑΚ Μεσολογγίου και στο κλειστό γήπεδο του Αιτωλικού, ενώ στη Δημοτική Ενότητα Οινιάδων αφορά νέο γήπεδο μπάσκετ.

Ειδικότερα, στο ΔΑΚ Μεσολογγίου, τα έργα ανακατασκευής και αναβάθμισης περιλαμβάνουν τους χώρους τεσσάρων συνολικά γηπέδων (δυο γήπεδα μπάσκετ, ένα γήπεδο βόλεϊ και ένα γήπεδο τένις).

Στο κλειστό του Αιτωλικού, θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός και απομάκρυνση του υπάρχοντος συνθετικού δαπέδου και κατασκευή νέου με τις ανάλογες διαγραμμίσεις.

Στη Δ.Ε. Οινιάδων και ειδικά στο Νεοχώρι, θα κατασκευασθεί νέο γήπεδο μπάσκετ.

«Προχωράμε με γρήγορους ρυθμούς στην αναβάθμιση των παλαιών αλλά και την δημιουργία νέων αθλητικών υποδομών σε όλο το Δήμο. Είναι δέσμευσή μας έναντι στη νεολαία του τόπου μας, στη γενιά που οφείλουμε τουλάχιστον να παραδώσουμε καλύτερες συνθήκες άθλησης», σημείωσε αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!