Loading...

Όταν η Εθνική Ελλάδος νίκησε το Βέλγιο με σκόρερ τον Αγρινιώτη Στράτο Αποστολάκη


Μοιραστείτε το άρθρο...

Μπορεί η Εθνική Ελλάδος να ηττήθηκε από τους Βέλγους αλλά στο παρελθόν τους έχει νικήσει με την σφραγίδα του πρώην διεθνή αμυντικού από το Αγρίνιο.

Για πρώτη φορά η εθνική ομάδα του Βελγίου νίκησε σε ελληνικό έδαφος μετά το χθεσινό 1-2 στο γήπεδο “Γ. Καραϊσκάκης” και πήραν επάξια την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 της Ρωσίας.

Όμως, στις προηγούμενες επισκέψεις οι Βέλγοι έφυγαν με μια ισοπαλία (0-0) για τα προκριματικά Μουντιάλ 1986 και ηττήθηκαν δυο φορές σε φιλικούς αγώνες. Στον πρώτο μάλιστα, που έγινε Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 1990, πρωταγωνιστής ήταν ο Αγρινιώτης ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού ο οποίος σε λίγους μήνες θα μετακόμιζε στον Παναθηναϊκό και θα γίνονταν ένα από τα θέματα του καλοκαιριού.

Ο φιλικός αγώνας διεξήχθη στο Ολυμπιακό Στάδιο με το εθνικό μας συγκρότημα να επικρατεί 2-0 χάρη στα τέρματα των Τσαλουχίδη και Αποστολάκη και τους παίκτες του Αντώνη Γεωργιάδη να νικούν το αξιόλογο Βέλγιο που στο Παγκόσμιο Κύπελλο 1990 στην Ιταλία έφτασε έως την φάση των 16.

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 1990
Αθήνα (Ολυµπιακό Στάδιο)
Ελλάδα-Βέλγιο 2-0 (0-0)
Φιλικός Αγώνας

Ελλάδα: Σαργκάνης, Aπoστoλάκης, Λεοντιάδης (46′ Κούτουλας), Μανωλάς,
Καλιτζάκης, Τσαλουχίδης, Σαραβάκος, Σταµατής (76′ Τσιφούτης), Μπορµπόκης (80′
Ζάκας), Μαραγκός (80′ Καραταΐδης), Τσιαντάκης
Προπονητής: Αντώνης Γεωργιάδης

Βέλγιο: Πρεντόµ – Γκριν, Κλάιστερς, Ντε Βολφ, Βέρβορτ (74′ Νίλις), Εµερς, Φρανκ
Βαν Ντερ Ελστ, Βερσαβέλ, Βαν Ντερ Λίντεν (70′ Κλάσεν), Ντεγκρίς (59′ Σάντερς),
Κέλεµανς

∆ιαιτητής: Πιέτρο Ντ’ Ελία (Ιταλία)
Σκόρερς: 58′ Τσαλουχίδης, 90′ Αποστολάκης
Θεατές: 2.000





Μοιραστείτε το άρθρο...

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!