Loading...

Ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ από την Τ.Ε. Αιτ/νίας του ΚΚΕ στον κινηματογράφο «Ελληνίς»


Μοιραστείτε το άρθρο...

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που είναι αφιερωμένο στα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και θα έχει ελεύθερη είσοδο.

Η Τ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, παρουσιάζει την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου & ώρα 9:00μμ, στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «ΕΛΛΗΝΙΣ», σε Α’ προβολή στο νομό, το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος, εμείς θα νικήσουμε», σε παραγωγή της ΚΕ του ΚΚΕ. Το ντοκιμαντέρ είναι αφιερωμένο στα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Αυτό το μοναδικό ιστορικό ντοκουμέντο, φτιάχτηκε με πρωτότυπο υλικό από το κινηματογραφικό συνεργείο του ΔΣΕ, ηχητικά ντοκουμέντα της εποχής, αλλά και νεότερο υλικό και σύγχρονα πλάνα από τα βουνά και τις άλλες περιοχές που απλώθηκε η δράση του ΔΣΕ.

Στη 1 ώρα και 45 λεπτά της ταινίας περνούν από την οθόνη οι σημαντικότερες στιγμές της τρίχρονης εποποιίας του ΔΣΕ. Η ταινία πιάνει το νήμα από τις μέρες της Απελευθέρωσης, τον ηρωικό Δεκέμβρη, την απαράδεκτη Συμφωνία της Βάρκιζας, την τρομοκρατία και τις αποφάσεις του ΚΚΕ. Τα πλάνα δένουν τη δράση του ΕΛΑΣ με το κίνημα στις πόλεις, την Ελεύθερη Ελλάδα.

Ντοκουμέντα στην πλειοψηφία τους άγνωστα ως τώρα, δίνουν βήμα το βήμα σημαντικές πλευρές από τη ζωή των μαχητών, την πρώτη απόπειρα για την εγκαθίδρυση της λαϊκής εξουσίας στις ελεύθερες περιοχές, εκτιμήσεις για τη δράση του ΔΣΕ (όπως το ηχογραφημένο ντοκουμέντο με τη φωνή του Νίκου Ζαχαριάδη που πρωτοπαρουσιάζεται στο ντοκιμαντέρ), με ειδικές αναφορές στη μόρφωση, την υγεία, τη δικαιοσύνη, την επιμελητεία, τον ειδικό ρόλο των γυναικών και της νεολαίας, διανθισμένα με μαρτυρίες μαχητών του ΔΣΕ.

“Καλούμε το εργαζόμενους, το λαό της πόλης μας να γνωρίσουν από πρώτο χέρι τη δράση του ΔΣΕ. Καλούμε ειδικά τους νέους και τις νέες, που πέρα από το να γνωρίσουν, μπορούν να διδαχτούν απ’ τον ηρωικό αγώνα του ΔΣΕ κόντρα στην παραχάραξη της Ιστορίας που διδάσκεται σε σχολεία και πανεπιστήμια και να εμπνευστούν για την αξία της πάλης σήμερα ενάντια σε όσους στερούν το μέλλον τους”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!