Loading...

Με έμφαση στον αθλητισμό το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στο Μεσολόγγι


Μοιραστείτε το άρθρο...

Στο πλαίσιο του 43ου φεστιβάλ θα διεξαχθεί αθλητικό camp από τις 18 έως τις 26 Αυγούστου με σύνθημα «Ο Αθλητισμός είναι ανάγκη και δικαίωμα της νεολαίας».

Η ανακοίνωση-πρόσκληση για το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή που θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 26 Αυγούστου στο Μεσολόγγι:

«Το μέλλον δεν θα ρθει από μονάχο του… αν δε πάρουμε μέτρα και μείς..»

Με τα λόγια του ποιητή Βλ. Μαγιακόφσκι καλούμε μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, εργαζόμενους, ανέργους και κάθε νέο και νέα που ονειρεύεται μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και αγωνία, στη μεγαλύτερη γιορτή της νεολαίας. Στο φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή.

Το φεστιβάλ μας αντέχει στο χρόνο και παραμένει νέο. Ο λόγος; Ο στόχος για τον οποίο παλεύει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ και δεν είναι άλλος από την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος και η οικοδόμηση της σοσιαλιστικής κοινωνίας.

Μέσα στις εκδηλώσεις του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή τιμάμε τα 100 χρόνια από το μεγάλο κοσμοϊστορικό γεγονός που συγκλόνισε τον κόσμο. Τη μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση η οποία απέδειξε πως ο καπιταλισμός δεν είναι ανίκητος, ότι μπορούμε να οικοδομήσουμε μια ανώτερη οργάνωση της κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Στις 26 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στο Μεσολόγγι προφεστιβαλική εκδήλωση στα πλαίσια της οποίας θα λειτουργήσει αθλητικό camp από τις 18 έως τις 26 Αυγούστου.

Ο σκοπός του αθλητικού camp είναι να αναδείξει την ανάγκη της νεολαίας για δωρεάν άθληση μακριά από επιχειρήσεις, χορηγούς, ντόπινγκ, βία, ρατσισμό, ναρκωτικά. Με σύνθημα “ο Αθλητισμός είναι ανάγκη και δικαίωμα της νεολαίας” καλούμε όλους τους νέους της πόλης μας και όχι μόνο, να συμμετέχουν στις αθλητικές δραστηριότητες.

Θέλουμε να αποτελέσει μια ευκαιρία να συναντηθούμε, να αθληθούμε, να συζητήσουμε, και μια αρχή ώστε να διαμορφωθεί μέσα στη νεολαία, στο λαό, στους μαζικούς φορείς , ρεύμα διεκδίκησης για το δικαίωμα στη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό στο σχολείο, στο σωματείο, στη γειτονιά. Να παλεύουμε μαζικά, για δωρεάν, ασφαλείς και προσβάσιμους χώρους άθλησης για όλους τους νέους, αλλά και γενικότερα για όλα τα προβλήματα που χειροτερεύουν τη ζωή μας.

Αυτές οι αθλητικές δραστηριότητες έχουν στόχο να αναδείξουν τη σημασία και την αναγκαιότητα της φυσικής αγωγής ως δραστηριότητα που συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας, της προσωπικότητας και ποιότητας ζωής , που καλλιεργεί αγωνιστικές συλλογικές αξίες .Για μας δεν έχει σημασία η ήττα ή η νίκη, τα έπαθλα, αλλά η συμμετοχή και η χαρά του παιχνιδιού. Επιδιώκουμε όλα τα παιχνίδια να γίνουν σε ευχάριστο κλίμα φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων, χωρίς αντιαθλητική και ανάρμοστη συμπεριφορά.

Σε όλα τα αθλήματα η συμμετοχή είναι δωρεάν και σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα και ορισμένα μετάλλια και βιβλία με συμβολικό χαρακτήρα.

Όλο το αθλητικό camp στήνεται με το μεράκι των μελών και των φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και δεν έχει καμία στήριξη από επιχειρήσεις και χορηγούς. Καλούμε όλους τους αθλητές, γυμναστές, εκπαιδευτικούς, γονείς, να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια με όποιον τρόπο μπορούν και να συμμετέχουν σε αυτή την μεγάλη γιορτή της νεολαίας στο Μεσολόγγι!!

Ζητάμε την βοήθεια των ερασιτεχνικών σωματείων είτε υλικοτεχνική, είτε συμβουλευτική, είτε με τη συμμετοχή των μελών τους στα τουρνουά και τη συμμετοχή όλων στη συζήτηση για τον αθλητισμό στις 26 Αυγούστου όπου και θα γίνουν οι βραβεύσεις όλων των συμμετεχόντων!

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στο www.43ofestivalknemessolonghi.wordpress.com, πείτε το στους φίλους σας, διαδώστε το παντού, βάλτε κι εσείς το χεράκι σας να ακουστεί παντού ότι Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ!

Στα πλαίσια του 43ου φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή θα διεξαχθεί αθλητικό camp στο Μεσολόγγι απ’ τις 18 έως τις 26 Αυγούστου με σύνθημα « Ο Αθλητισμός είναι ανάγκη και δικαίωμα της νεολαίας».

Ο σκοπός του αθλητικού camp είναι να αναδείξει την ανάγκη της νεολαίας για δωρεάν άθληση μακριά από επιχειρήσεις, χορηγούς, ντόπινγκ, βία, ρατσισμό, ναρκωτικά.

Θέλουμε να αποτελέσει αρχή ώστε να διαμορφωθεί μέσα στη νεολαία, στο λαό, στους μαζικούς φορείς , ρεύμα διεκδίκησης για το δικαίωμα στη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό στο σχολείο, στο σωματείο, στη γειτονιά.

Αυτές οι αθλητικές δραστηριότητες έχουν στόχο να αναδείξουν τη σημασία και την αναγκαιότητα της φυσικής αγωγής ως δραστηριότητα που συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας, της προσωπικότητας και ποιότητας ζωής , που καλλιεργεί αγωνιστικές συλλογικές αξίες .Για μας δεν έχει σημασία η ήττα ή η νίκη, τα έπαθλα, αλλά η συμμετοχή και η χαρά του παιχνιδιού.

Στις 23 Αυγούστου θα διεξαχθεί Λαϊκός αγώνας δρόμου 5χλμ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

Η εκκίνηση θα γίνει στις 20:00 στην είσοδο της Μαρίνας στο Λιμάνι Μεσολογγίου.

Ο κύριος όγκος της διαδρομής περιλαμβάνει την περιμετρική ανατολικής Κλείσοβας με αναστροφή στο τέλος της και ο τερματισμός θα γίνει στο Λιμάνι μπροστά απ το Λιμενικό ταμείο(παλιό yacht).

O χαρακτήρας του αγώνα είναι λαϊκός, απευθύνεται σε όλους χωρίς χρηματικό αντίτιμο, δεν είναι επαγγελματική διοργάνωση, αναδεικνύει το δικαίωμα του λαού και της νεολαίας για δωρεάν άθληση μακριά από κάθε είδους εξάρτηση.

Οι κατηγορίες θα είναι δύο: Άντρες, Γυναίκες από 15 χρονών και άνω.

Η συμμετοχή παιδιών κάτω των 15 που επιθυμούν να συμμετέχουν θα γίνεται υποχρεωτικά με την παρουσία γονέα. Όλοι οι συμμετέχοντες καλούνται να φέρουν μαζί τους πιστοποιητικό γιατρού και όσοι δεν έχουν υποχρεούνται να υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα υγείας και ότι η συμμετοχή γίνεται με προσωπική τους ευθύνη. Οι ανήλικοι συμμετέχοντες καλούνται να φέρουν υπεύθυνη δήλωση με υπογραφή γονέα.

Ώρα προσέλευσης: 19:00 στην γραμματεία μπροστά στην είσοδο της Μαρίνας

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα ενώ οι τρεις πρώτοι κάθε κατηγορίας θα λάβουν μετάλλιο και βιβλίο. Οι απονομές θα γίνουν στην κεντρική εκδήλωση του Φεστιβάλ το Σάββατο 26 Αυγούστου στις 21.00 στο Θεατράκι στο Λιμάνι Μεσολογγίου.

Δηλώσεις συμμετοχών: 6987175698

Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων και πληροφορίες για όλο το αθλητικό camp: www.43ofestivalknemessolonghi.wordpress.com
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!