Loading...

Ο «μαχητής της ζωής» Δημήτριος Σιάχος με ρίζες από τη Ναύπακτο!


Μοιραστείτε το άρθρο...

Η ιστορία και η πολύμηνη μάχη του με τον καρκίνο συγκίνησε το πανελλήνιο με την επάρατη νόσο να “λυγίζει” τον Δημήτρη Σιάχο σε ηλικία 44 ετών.

Ο Δημήτρης Σιάχος ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος, που είχε κερδίσει τη συμπάθεια του κόσμου με την πολυετή και ανιδιοτελή του προσφορά του στα κοινά. 

Έπασχε από καρκίνο, αλλά με δύναμη και αισιοδοξία αντιμετώπιζε την ασθένεια και συνεχώς προσπαθούσε όχι να πάρει αλλά να προσφέρει εκείνος δύναμη σε όσους το χρειάζονταν και το είχαν ανάγκη.

Για το λόγο αυτό είχε δημιουργήσει τη διαδικτυακή πλατφόρμα κατά του καρκίνου wincancer.gr στην οποία είχε πολύ πλούσια δραστηριότητα, ενώ απαριθμούνται σε χιλιάδες οι φίλοι της αντίστοιχης σελίδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκεί δημοσίευε βίντεο και εικόνες από τον καθημερινό του αγώνα.

Η καθολική αναγνώριση προς το πρόσωπό του, σαν αποτέλεσμα της ισχυρής προσωπικότητας σε συνδυασμό με τις γνώσεις του και την μεγάλη επιστημονική του επάρκεια, τον κατέταξαν στις πρώτες θέσεις της εκτίμησης για την Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ στο συνέδριό της, όπου ήταν μέλος.

Εδώ και ένα χρόνο ήταν παντρεμένος με τη δημοτική σύμβουλο Εορδαίας, Θεοπίστη Κρυσταλλίδου, ενώ μέχρι το τέλος της μάχης του έκανε εκκλήσεις στον κόσμο να προσφέρει αίμα για τους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη ενώ δεν παρέλειπε να ευχαριστεί το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου που νοσηλευόταν.

Μεγαλείο ψυχής. Μαζί πάντα με την «Πίστη» του. Και στο τέλος η αισιοδοξία του ότι όλα θα πάνε καλά! Δυστυχώς, δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την Διδακτορική του διατριβή…

Το μήνυμα μου στην διαδικτυακή πλατφόρμα του!

Λίγες εβδομάδες πριν, στις 2 Μαρτίου, επισήμως μου ανακοινώθηκε ότι πάσχω εκ νέου από καρκίνο, καθώς μου εμφανίστηκε μια επιθετική μετάσταση στο συκώτι…

Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να ενημερώσω τη γυναίκα μου και τους πολύ κοντινούς μου ανθρώπους και να τρέξω στον γιατρό στον οποίο θεωρώ ότι χρωστάω τη θεραπεία μου από τη νόσο, 18 χρόνια πριν.

Παρότι ήμουν προετοιμασμένος για όλα τα ενδεχόμενα, η φόρτιση μου ένοιωσα εκείνες τις στιγμές ήταν πραγματικά απερίγραπτη…

Γύρισα στο σπίτι και έψαξα μια φωτογραφία. Όταν τη βρήκα ένοιωσα τεράστια ανακούφιση. Την κοίταξα για ώρα και πήρα δύναμη.

Αυτή τη φωτογραφία ντρεπόμουν να την παρουσιάσω για 18 χρόνια, γιατί είμαι χωρίς μαλλιά, κάτασπρος και 30 κιλά πιο αδύνατος…

Είναι η φωτογραφία από την ορκωμοσία μου ως πτυχιούχος του Τμήματος Μηχανολογίας του ΤΕΙ Πειραιά στις 30 Σεπτεμβρίου του 1998, τέσσερις σχεδόν μήνες μετά τη διάγνωση του πρώτου μεγάλου καρκίνου, που σειρά γιατρών χαρακτήρισε μη ιάσιμο, δίνοντάς μου ελάχιστο χρόνο ζωής.

Κοίταξα τη φωτογραφία και είπα:
«Όπως τα κατάφερα τότε, θα τα καταφέρω και τώρα. Το χρωστάω στο Νικόλα, στην Πίστη, στ’ αδέλφια, στη μάνα μου, στους ανθρώπους που με αγαπούν…».

Αυτή τη φορά αποφάσισα να δώσω τη μάχη δημόσια. Αφενός γιατί η αγάπη και τα μηνύματα του κόσμου μου δίνουν απίστευτη δύναμη αλλά και γιατί νοιώθω πως έχω υποχρέωση να μιλήσω και να δώσω δύναμη σε χιλιάδες ανθρώπους και τις οικογένειές τους που δίνουν σιωπηλά τη μάχη με τον καρκίνο κάπου δίπλα μας.

Είμαι σίγουρος ότι με τη βοήθεια του Θεού, την αγάπη των ανθρώπων, με πίστη και ελπίδα, όλα τα εμπόδια ξεπερνιούνται.

Η καταγωγή από τη Ναύπακτο

Ο πατέρας του, Νικόλαος Σιάχος, που “έφυγε” από κοντά μας πριν από δύο χρόνια ήταν από την Δορβιτσά Ναυπακτίας αν και ζούσε στους Μολάους Λακωνίας.

Συγκεκριμένα, γεννήθηκε το 1934 στη Δορβιτσά Ναυπακτίας και από 14 χρονών έφυγε ξυπόλυτος για να δουλέψει γυρολόγος-πραματευτής φτάνοντας στην άλλη άκρη της Ελλάδος.

Όργωσε τη Λακωνία με τα πόδια για αρκετά χρόνια, ενώ κοιμόταν στα χάνια της εποχής ή στα καφενεία, όταν έφευγαν οι τελευταίοι πελάτες.

Στέριωσε, έκανε μαγαζί στον Ασωπό αρχικά και στους Μολάους μετά. Εκεί έκανε οικογένεια. Ήταν καλός οικογενειάρχης και έκανε πάντα οικονομία αλλά από τα τρία παιδιά του δεν έλλειψε ποτέ τίποτα. Αξιώθηκε να δει πέντε εγγόνια, δύο μάλιστα πήραν το όνομά του.

Μάλιστα ο Δημήτρης Σιάχος καθώς και ο πατέρας του Νίκος Σιάχος ήταν για δεκαπέντε χρόνια από τους τακτικούς και φανατικούς αναγνώστες και συνδρομητές της “Φωνής του Πλατάνου”. Τέλος, ο Δημήτρης ήταν τακτικός επισκέπτης της γενέτειρας του πατέρα του και προσκυνητής της Αγίας Παρασκευής.

ΝΔ: Έφυγε ένας πραγματικός αγωνιστής

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την απώλεια του Δημήτρη Σιάχου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ένας πραγματικός αγωνιστής, ο Δημήτρης Σιάχος, έφυγε από κοντά μας.
Συγκρούστηκε σκληρά με τον καρκίνο, ξέροντας ότι η μάχη ήταν άνιση, χωρίς όμως ποτέ να λυγίσει.
Ανέπτυξε, ταυτόχρονα, έντονη δραστηριότητα για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στην στήριξη όσων δίνουν τον ίδιο αγώνα.
Όσοι μας στη Νέα Δημοκρατία, στην οποία πολλά προσέφερε, τον αποχαιρετούμε με θλίψη.
Στους οικείους του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Ο Δημήτρης Σιάχος έφυγε την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017 δίνοντας γενναία και με χαμόγελο μια ακόμα δύσκολη μάχη. Καλό ταξίδι, Δημήτρη!
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!