Loading...

Ο Καλυβιώτης που θα διανύσει με ποδήλατο ολόκληρη τη Μ. Βρετανία!


Μοιραστείτε το άρθρο...

Θα τρέξει για καλό σκοπό μαζί με 20 ποδηλάτες καθώς θα ενισχύσει τον αγώνα κατά του καρκίνου!

Σε έναν ακόμη φιλανθρωπικό αγώνα συμμετέχει ο Γιώργος Ι. Γαλανόπουλος με καταγωγή από τα Καλύβια, αυτή τη φορά σε μια δράση που προωθεί η εταιρεία που εργάζεται στην Αγγλία, προκειμένου να στηριχθεί ίδρυμα για άτομα που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο και μαζί με 20 ποδηλάτες θα πραγματοποιήσουν από 28/04 έως 06/05 διαδρομή 1000 μιλίων (1600 χλμ) διασχίζοντας από νότια προς βόρεια όλη τη Μεγάλη Βρετανία!

Πιο συγκεκριμένα, η μεγάλη εγγλέζικη κατασκευαστική εταιρεία Sir Robert McAlpine πρότεινε στους εργαζόμενους όποιος θέλει να πάρει μέρος στη μεγάλη αυτή διαδρομή για κοινωνικό σκοπό και κάπως έτσι ο Γιώργος που έχει πάρει μέρος σε αντίστοιχους αγώνες δήλωσε συμμετοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Αγγλία είναι ευρέως διαδεδομένο ο κόσμος να προσπαθεί, ως επί το πλείστον μέσω αθλητικών δράσεων (μαραθώνιος, τρίαθλο) να συγκεντρώσει λεφτά και να τα διαθέσει σε κάποια ΜΚΟ.

Όπως εξήγησε ο Γιώργος Γαλανόπουλος, ο λόγος που γίνεται η φιλανθρωπική δράση αφορά το Ίδρυμα Maggies το οποίο στηρίζει άτομα που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο, καθώς επίσης τις οικογένειες και τους φίλους τους.

Η εταιρεία Sir Robert McAlpine συνεργάζεται επίσημα με το Ίδρυμα Maggies για λογαριασμό του οποίου έχει κατασκευάσει Κέντρα Υποδοχής σε διάφορες πόλεις της Αγγλίας. Αυτή την στιγμή κατασκευάζεται ένα αντίστοιχο κέντρο στο Μάντσεστερ.

Παράλληλα, για τον μήνα Μάϊο παροτρύνουν το κόσμο να αθληθεί και παράλληλα να συγκεντρώσει ένα χρηματικό ποσό για φιλανθρωπία.
Η ομάδα των ποδηλατών έχει βάλει σαν στόχο να συγκεντρώσει το ποσό των 15.000 λιρών (£) και αυτή τη στιγμή η καμπάνια είναι στο 75% περίπου. Σε μεγάλες πόλεις που έχει κάποιο κέντρο υποδοχής για το Maggies Centres οι ποδηλάτες θα κάνουν στάση.

Η διάρκεια της ποδηλασίας θα είναι από 28/04 έως 06/05 διατρέχοντας επί 9 μέρες, από τη μια άκρη της Αγγλίας (Land’s End) έως την άλλη (John O’Groats) στη Σκωτία, με μέσο όρο τα 160 χλμ την μέρα τα οποία θα διανύονται…

Με πυξίδα τις αρχές της αλληλεγγύης και της βοήθειας προς τον συνάνθρωπο ο Γιώργος Γαλανόπουλος, ένας ενεργός πολίτης βρίσκει τρόπους να στηρίξει έμπρακτα έναν κοινωνικό σκοπό. Γράφει συγκεκριμένα στο διαδίκτυο: «Βάζοντας τον εαυτό μου σε αυτή τη δοκιμασία για 9 μέρες προσπαθώ να ενισχύσω τη πολύτιμη δουλειά που γίνεται εκεί. Όσοι με γνωρίζετε ξέρετε ότι το “σκαρί” μου δεν είναι φτιαγμένο για μεγάλες αποστάσεις, αλλά όπως όλοι ξέρουμε η ζωή είναι γεμάτη προκλήσεις και απλά δε μπορούσα να αντισταθώ σε αυτή τη πρόκληση! Σε αυτή τη διαδρομή δεν θα είμαι μοναχός φυσικά, έχουν γίνει ήδη οι απαραίτητες προεργασίες και πλέον ευελπιστούμε όλοι να μαζευτούν τα λεφτά που έχουμε οριοθετήσει και να φτάσουμε στον τελικό προορισμό. Όποιος θέλει να συνεισφέρει στο σκοπό αυτό μπορείτε από εδώ κ θα με βρείτε στα μέλη! Ευχαριστώ όλους σας και ευχηθείτε μου καλή δύναμη!».

Μπορείτε να ενισχύσετε οικονομικά το ταξίδι του Γιώργου Γαλανόπουλου πατώντας στην ακόλουθη εικόνα…

Πηγή: www.kalyvia.gr
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!