Loading...

Ο Ναυπάκτιος που καθιέρωσε τον γύρο στην Αϊόβα!


Μοιραστείτε το άρθρο...

Ο ομογενής κ. Παναγιώτης Κονίδας, ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Opa Time» στην πόλη Σίουξ Σίτυ της Αϊόβα, καθιέρωσε τον ελληνικό γύρο ως ένα από τα πλέον προσφιλή εδέσματα στην πόλη των 82 χιλιάδων κατοίκων!

Η τοπική αμερικανική εφημερίδα «Sioux City Journal» είχε εκτενές δημοσίευμα αφιερωμένο στον κ. Κονίδα με φωτογραφία του. Η εφημερίδα στο δημοσίευμά της επικαλείται τη φράση του κ. Κονίδα πως «ένας γύρος την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα» και υπογραμμίζει ότι μελέτες έχουν δείξει πως η Μεσογειακή δίαιτα η οποία αποτελείται από οπωροκηπευτικά όπως φρούτα και λαχανικά, είδη ολικής αλέσεως, όσπρια και καρύδια, καθώς επίσης και υγιεινά λίπη μπορεί να είναι το κλειδί καλής υγείας.

Σε τηλεφωνική του συνέντευξη στον «Εθνικό Κήρυκα» ο κ. Παναγιώτης Κονίδας, εξέφρασε κατ’ αρχήν τις ευχαριστίες του «για το τηλεφώνημα και το ενδιαφέρον του ‘Ε.Κ.’» και είπε ότι κατάγεται από τη Ναυπακτία. «Στις Ηνωμένες Πολιτείες ήλθα τον Νοέμβριο του 1989 και με έφεραν εδώ οι θείοι μου οι οποίοι έχουν κι εκείνοι εστιατόριο αμερικανικού τύπου στο οποίο σέρβιραν πρόγευμα, γεύμα και το βραδινό. Κι έτσι εργάσθηκα και ασχολήθηκα με τα εστιατόρια», πρόσθεσε.

Ο κ. Πίτερ Κονιδάς ιδιοκτήτης του εστιατορίου Opa Time που καθιέρωσε τον γύρο στο Sioux City της Αϊόβα. Φωτογραφία: Sioux City Journal.

«Το εστιατόριο ’Opa Time’ το ξεκίνησα πριν από εφτά χρόνια και δόξα τω Θεώ πηγαίνει πολύ καλά». Βασικά ο κ. Κονίδας διαδίδει και καθιερώνει τον γύρο στους Αμερικανούς συμπολίτες μας στην περιοχή.

Είπε ότι «ο γύρος είναι η μεγάλη προτίμηση των πελατών αν και έχουμε και ποικιλία φαγητών. Τον γύρο τον αγοράζουμε από την εταιρεία ‘Κρόνος’ του Σικάγου αλλά τον ψήνουμε εμείς στον κύλινδρο. Ομως δεν τον βάζουμε κατευθείαν στην πίτα όπως γίνεται σε άλλα εστιατόρια. Εχουμε μία δική μας διαδικασία, τον βάζουμε πάνω στον ψήστη και βγάζουμε το λίπος αλλά όχι τελείως διότι μετά σκληραίνει, έχουμε έναν δικό μας τρόπο που διατηρεί την νοστιμιά του». Εξήγησε πως «αν τον γύρο τον βάλει στην πίτα απευθείας από τον κύλινδρο είναι ψημένος από έξω άλλα άψητος από μέσα».

Σχετικά με το αν υπάρχουν εκεί Ελληνες, υπογράμμισε πως «έχουμε περίπου πενήντα οικογένειες, υπάρχει η κοινότητα της Αγίας Τριάδος», ενώ στην ερώτηση αν οι ομογενείς πηγαίνουν στο εστιατόριό του για γύρο, απάντησε θετικά. «Ναι, αρκετοί με προτιμούν δεν έχω παράπονο».

Ο κ. Κονίδας είναι νυμφευμένος με την Ελένη και έχουν δύο παιδιά, τον Γιώργο ο οποίος πηγαίνει στο Πανεπιστήμιο και την Φρόσω η οποία πηγαίνει στο Λύκειο». Για τον «Εθνικό Κήρυκα» είπε πως «είναι πασίγνωστος» κι εκείνος τον διαβάζει «στο κομπιούτερ» όπως ανέφερε.

Του Θεόδωρου Καλμούκου
Πηγή: www.ekirikas.com

 
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!