Loading...

Με θειάφι γέμισε η θάλασσα στο Άκτιο μετά τον σεισμό!


Μοιραστείτε το άρθρο...

Ένα ασυνήθιστο φυσικό φαινόμενο δημιουργήθηκε μετά την πρόσφατη ισχυρή σεισμική δόνηση…

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την σεισμική δόνηση που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (6/12) με επίκεντρο την περιοχή Ακτίου, μια έντονη μυρωδιά από θειάφι κατέκλυσε την περιοχή με τα νερά της θάλασσας να παίρνουν κοκκινωπό χρώμα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την περιοχή Κοκκινόσκαλα, που βρίσκεται στο Ιόνιο πέλαγος προς την πλευρά του Ακτίου, σε ευθεία γραμμή με τα ιαματικά λουτρά της Πρέβεζας. Αξιοσημείωτο είναι ότι εκεί κοντά προσδιορίζεται και η πηγή του νερού που χρησιμοποιείται στα θειούχα ιαματικά λουτρά της Πρέβεζας.

Στο ρεπορτάζ του prevezaposto.gr, oι ψαράδες τονίζουν ότι το φαινόμενο αυτό, κυρίως της έντονης μυρωδιάς θειαφιού, παρουσιάζεται συχνά και πιστεύουν ότι εκεί οφείλεται το γεγονός της εξαφάνισης των μεγάλων ποσοτήτων από φύκια που υπήρχαν στην περιοχή της Κυανής ακτής όπου φώλιαζαν τα ψάρια.

Προσθέτουν δε, ότι από την περιοχή αυτή έχουν εξαφανιστεί τα άφθονα ψάρια, τα μαλάκια και τα καβούρια που υπήρχαν ενώ το θειάφι διώχνει πολλά αλιεύματα που θα έμπαιναν στον Αμβρακικό.




Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!