Loading...

Μια μοναδική βόλτα με ελικόπτερο πάνω από την Οξειά


Μοιραστείτε το άρθρο...

Μια ελικοπτεράδα που μας ταξιδεύει στα απόκρυφα σημεία του πολυσυζητημένου, γοητευτικού, ακατοίκητου νησιού του συμπλέγματος των Εχινάδων νήσων στο Ιόνιο Πέλαγος.

Η Οξεία (ή Οξυά, όπως την αποκαλούν οι περίοικοι) είναι νησίδα του Ιόνιου Πελάγους, και βρίσκεται στις εκβολές του Αχελώου ποταμού, δυτικά του νομού Αιτωλοακαρνανίας και ανατολικά της Ιθάκης.

Ανήκει στο σύμπλεγμα των Εχινάδων νήσων και αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Εχινάδων μετά τον Πεταλά. Έχει έκταση 4,223 τ. χλμ. και είναι ακατοίκητη. Διοικητικά ανήκει στον Δήμο Ιθάκης, ωστόσο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Διόνι Κατοχής και την περιοχή των Οινιάδων.

Να θυμίσουμε ότι ο σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θανί, ενδιαφέρθηκε για την αγορά του νησιού παρουσιάζοντας το σχέδιο για το ελληνικό Μονακό που ονομάζεται «Oxia Art Island», με τη φιλοδοξία όταν ολοκληρωθεί να βάλει την Ελλάδα στον παγκόσμιο τουριστικό και πολιτιστικό χάρτη, αλλάζοντας τη διεθνή εικόνα της χώρας.

Απολαύστε μέσα από το tripinview.com τις φωτογραφίες και την βόλτα με το ελικόπτερο που αναδεικνούν τα κρυφά μέρη του πανέμορφου νησιού…

oksia1

oksia2

oksia3

oksia4

oksia5

oksia6

oksia7

oksia8

oksia9

oksia10

oksia11

oksia12

oksia13

oksia14

oksia15

oksia16

oksia18

oksia19

oksia20

oskia6

oskia17

Ταξιδέψτε με ελικόπτερο πάνω από την Οξειά πατώντας εδώ





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.

Μια παράθεση στο “Μια μοναδική βόλτα με ελικόπτερο πάνω από την Οξειά”

  1. Τέλειες εικόνες! Πω πω μας φτιάξατε τη μέρα! Ελικόπτερο πού θα βρούμε; Να εξοπλιστούμε με δραμμαμίνες Emetostop, Algon και φωτογραφική και να σας έρθουμε!!!

Comments are closed.

iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!