Loading...

«Κολλάει» η επένδυση στην Οξυά από τον εμίρη του Κατάρ


Μοιραστείτε το άρθρο...

Στον «αέρα» η υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου στην Οξυά από τον έβδομο πλουσιότερο άνθρωπο του πλανήτη…

Μεγάλα εμπόδια έχουν παρουσιαστεί στις επενδύσεις του εμίρη από το Κατάρ που φαίνεται να είναι έτοιμος να εγκαταλείψει τα υπό διαμόρφωση πρότζεκτ του στην Ελλάδα που φθάνουν τα 2 δισ. ευρώ!

Συγκεκριμένα, ο εμίρης Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θανί, βρίσκεται υπό καθεστώς δίωξης από μια σειρά δημόσιων υπηρεσιών (δασαρχείο, εφορία, πολεοδομία και ΟΑΕΔ), καθώς και από την Μητρόπολη της Ζακύνθου.

Τα επενδυτικά πλάνα του εμίρη περιλαμβάνουν την τουριστική εκμετάλλευση έκτασης 15.000 στρεμμάτων που αγόρασε στη Ζάκυνθο και την δημιουργία ενός art island στην νήσο Οξυά (την οποία έχει αγοράσει). Επίσης, έχει αγοράσει και το ξενοδοχείο “Miramare” στην Κέρκυρα.

Απομακρύνεται από την Οξυά

Ένα σημαντικό «αγκάθι» αποτελεί το πρόστιμο 9,5 εκατ. ευρώ που του επιβλήθηκε από την Α΄ΔΟΥ Πατρών για τη μεταβίβαση της νήσου Οξυάς, στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Εχινάδων στο Ιόνιο πέλαγος. Ειδικότερα, στις 26 Μαΐου, η ΔΟΥ προχώρησε σε διορθωτικό προσδιορισμό φόρου μεταβίβασης του εν λόγο νησιού αυξάνοντας το σχετικό ποσό από 559.600 ευρώ στα 9.506.343,28 ευρώ και αλλάζοντας πλήρως τα δεδομένα που είχαν συμφωνηθεί με τον επενδυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά του Κατάρ έχει αποστείλει επιστολές στον Αλέξη Τσίπρα, που εκφράζει την έντονη ανησυχία της για το μέλλον των επενδύσεων της, οι οποίες έχουν αναβληθεί λόγω πολλών θεμάτων και εμποδίων, ενώ ζητούσε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό.

Όμως, δεν ήρθε απάντηση από το μέγαρο Μαξίμου δεν υπήρξε καμία απάντηση και πλέον, η καταριανή πλευρά απογοητευμένη, σκέφτεται την ακύρωση των επενδυτικών προσπαθειών, καταλογίζοντας στην ελληνική πλευρά έλλειψη ειλικρινούς ενδιαφέροντος, αδιαφορία στις απανωτές προσκλήσεις, ακόμα και εχθρική στάση από πολιτικούς.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!