Loading...

Παρουσιάστηκαν τα ευρήματα της αρχαιολογικής έρευνας από το σπήλαιο της Γούβας


Μοιραστείτε το άρθρο...

Σε μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα εκατοντάδες κόσμου κατέκλυσαν το χώρο του υδραγωγείου στη Μάστρου για να παρακολουθήσει την εκδήλωση με θέμα: «Το αρχαίο ιερό στο Σπήλαιο Μάστρου. Ομιλία και προβολή για τα ευρήματα της αρχαιολογικής έρευνας».

Πρόκειται για μια συνάντηση που πραγματοποίησε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο 2016, η Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας και η Τοπική Κοινότητα Μάστρου του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, όπου έγινε η παρουσίαση των ευρημάτων από την πρόσφατη ανασκαφή του σπηλαίου της Γούβας από την Eφορεία Παλαιοανθρωπολογίας Σπηλαιολογίας του Υπουργείου Πολιτισμού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κ. Μπαρμπαρούσης, καθηγητές του πανεπιστήμιου Αθηνών κ Κοντός, του πανεπιστήμιου Πελοποννήσου κ. Ζαχαριάς, ο πρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Αθηνών κ. Μπερερής Π., οι συγγραφείς κ. Νεραζής, Μπερερής Δ, αρχαιολόγοι και σπηλαιολόγοι, ο αντιδήμαρχος Οινιαδών κ. Ρόμπολας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Κότσαλος, ο πρόεδρος της κοινωφελούς κ. Σκαρμούτσος, δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι.

Κεντρικό πρόσωπο ήταν η αρχαιολόγος κ. Κατσαρού Στέλλα, η οποία έκανε και την παρουσίαση αναλύοντας τα ευρήματα χρονολογώντας τα από τον 5ο αι. π.Χ. και μεταγενέστερα.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Προϊστάμενος της Εφορείας κ. Ντάρλας Ανδρέας, όπου εξήρε την αρχαιολογική αξία του σπηλαίου, καταθέτοντας προτάσεις για περαιτέρω ενέργειες ανάδειξης και προστασίας του σπηλαίου, χαρακτηρίζοντας τη Μάστρου ως τοπόσημο αρχαιολογικής αξίας και έρευνας.

mastrou2





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!