Loading...

Γιάννης Σταθέλος: Μια εμβληματική μορφή της Α.Ε.Μεσολογγίου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Προκειται για μία από τις μεγαλύτερες δόξες της ιστορικής ΑΕΜ, αφού ο Γιάννης Σταθέλος έγραψε τη δική του ποδοσφαιρική ιστορία στον σύλλογο του Μεσολογγίου…

Μέλος φτωχής και πολύτεκνης οικογένειας με δύσκολα παιδικά χρόνια,ξεκίνησε το ποδόσφαιρο πιτσιρικάς στις αλάνες του Μεσολογγίου στην ανεπίσημη ομάδα της ΑΕ Καλιαντερίου.

Το 1949, 17 ετών, εντάσσεται στην ομάδα της καρδιάς του, την Ένωση, όπου με το αναμφισβήτητο ταλέντο του, τις φυσικές του δυνάμεις και τον ζήλο που έδειχνε στις προπονήσεις δεν άργησε να καθιερωθεί στην βασική ενδεκάδα, στην αρχή ως δεξί μπακ και λίγο αργότερα ως χαφ.

Παράλληλα, ο αείμνηστος Γιάννης Σταθέλος υπήρξε από τους μεγαλύτερους δρομείς μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων της εποχής,έχοντας την τιμή να γίνει ο πρώτος Μεσολογγίτης αθλητής που αναδείχθηκε πρώτος νικητής στο ιστορικό για την πόλη μας αγώνισμα του Δρόμου Θυσίας το 1953.

Στην ΑΕΜ διέπρεψε γράφοντας την δική του ιστορία αγωνιζόμενος μόνο με τα χρώματά της επί 16 συνεχή χρόνια (1949-1965). Άνθρωπος με ανεξάντλητες δυνάμεις, που συνδύαζε την σκληρή δουλειά (φορτοεκφορτωτής, αλυκές), με την προπόνηση, χάρη στην μεγάλη του αγάπη για την ομάδα του και το ποδόσφαιρο.

Photo 20160722153548682

Ο Γ. Σταθέλος νικητής του Δρόμου Θυσίας μπροστά από την εικόνα της Εξόδου το 1953

Δυναμικός παίκτης με αδιάκοπο τρέξιμο και ατελείωτη αντοχή, έκλεινε όλους τους διαδρόμους και εξουδετέρωνε τους πιό επικίνδυνους αντιπάλους, έχοντας την ικανότητα να αγωνίζεται με επιτυχία σε όλες τις θέσεις του κέντρου, με επιπλέον χαρίσματα τις μπαλιές ακριβείας και τα τεχνικά κτυπήματα των φάουλ. Υπήρξε δηλαδή ένας σύγχρονος μέσος και πολυσύνθετος αθλητής που η παρουσία του στην ενδεκάδα της ΑΕΜ έδινε άλλη διάσταση στο παιχνίδι της.

Αυτός ήταν ο Γιάννης Σταθέλος, ένα υπόδειγμα αθλητού με ήθος, αγωνιστής στον στίβο και στη ζωή και μιά όμορφη και νοσταλγική ανάμνηση των παλιών Μεσολογγιτών φιλάθλων.

Photo 20160722153548718

Σε εκτός έδρας αγώνα της ΑΕΜ μαζί με τον περίφημο Σκαρλάτο που δέχεται τα λουλούδια

Ο Γιάννης Σταθέλος έφυγε στις 20 Ιουλίου 2016 από κοντά μας σε ηλικία 84 ετών και ήταν ένας από τους παλαιότερους παίκτες της ΑΕΜ που είχαν απομείνει εν ζωή, που πλέον πήγε να συναντήσει τους θρυλικούς συμπαίκτες του της χρυσής εποχής της ΑΕΜ, Χασιώτη, Κομματά, Λεωνάκη, Σκαρλάτο, Συνοδινό, Μαργέτη, Μονοκρούσο, Μαμαλούγκα, και άλλους.

Επιμέλεια: messolonghinews
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!