Loading...

Kitesurfing στο Διόνι Κατοχής


Μοιραστείτε το άρθρο...

Μια νέα δραστηριότητα έχει… γεννηθεί τα τελευταία χρόνια στο Διόνι, με εκατοντάδες λάτρεις του σπορ από όλη την Ευρώπη να επισκέπτονται τον νομό μας!

 

Λίγο το μαγευτικό τοπίο, λίγο οι (φοβερά) φιλόξενοι άνθρωποι και λίγο οι εξαιρετικές συνθήκες για την διεξαγωγή του αθλήματος, είναι οι κύριοι λόγοι που το Διόνι Κατοχής καθιερώθηκε για τους λάτρεις του kitesurfing, του windsurfing και όχι μόνο…

Το σημείο φοβερό, αφού τα νερά είναι ιδανικά, ο αέρας πάντα ευνοϊκός, η αμμουδιά πεντακάθαρη και το μαγάζι του “Ναυαγού” ένα όμορφο σημείο χαλάρωσης με θέα την εκπληκτική και επιβλητική Οξειά.

Λίγα λόγια για το Διόνι…

Το Διόνι διαθέτει μια άγρια ομορφιά, άγρια άλογα, ελεύθερες αγελάδες και θυμίζει έντονα το “Man with no name” με τον Clint Eastwood. Όπως καταλάβατε, στο Διόνι τον πρώτο λόγο έχει η… άγρια φύση, γεγονός που εξιτάρει και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Η παραλία απέχει περίπου 17 χιλιόμετρα από την Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας, μια διαδρομή μέσα από τον κάμπο και τις εξίσου αξιόλογες αρχαίες Οινιάδες. Στο βόρειο μέρος της παραλίας βρίσκονται οι εκβολές του Αχελώου και άνετα μπορεί κανείς να διακρίνει το νησί Οξειά και το νησί Μακρή που επάγονται στις Εχινάδες Νήσους. Αν θέλετε να βρείτε το Διόνι στον χάρτη είναι ακριβώς στην Νοτιοδυτική “μύτη” του νομού, όπου στο βάθος φαίνεται ο Αίνος της Κεφαλληνίας ή το Παναχαϊκό της Πάτρας.

Τα τελευταία χρόνια, εκτός από τους ντόπιους, στο θαλάσσιο εντυπωσιακό σπορ συμμετέχουν και αθλητές από διάφορα σημεία της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, κάθε χρόνο έρχονται Τσέχοι, Αυστριακοί, Ιταλοί, αλλά και Βρετανοί. Πολλοί δε από αυτούς έχουν δημιουργήσει τον δικό τους καταυλισμό και διαμένουν στην παραλία για περίπου δυο μήνες.

Το… ζεστό μαγαζάκι του “Nαυαγού”

Δίπλα στην… πίστα του εντυπωσιακού θαλάσσιου σπορ θα βρείτε ένα απλό και λιτό μαγαζάκι που θυμίζει κάτι από εξωτικό νησί. Ο “καπετάνιος” του μαγαζιού είναι ο, γνωστός σε όλους, ναυαγός που πήρε το όνομα λόγω του ιδιαίτερου στυλ που παραπέμπει στον Τομ Χανκς, πρωταγωνιστή στην γνωστή ταινία “Ο Ναυαγός”. 

Εκεί, μη ψάχνετε πολυτέλειες, φρέντο καπουτσίνο και ναπολιτάνα. Στου Ναυαγού θα απολαύσετε με την παρέα σας ουζάκι, τσιπουράκι ή μπύρα. Αν θέλετε καφεδάκι θα πιείτε παραδοσιακό ελληνικό ή φραπεδάκι. Τώρα, σε περίπτωση πείνας, ο Ναυαγός θα σας ετοιμάσει πεντανόστιμα σουβλάκια και θα σας φτιάξει καμιά ντοματοσαλάτα. Αν είστε τυχεροί και πάει καλά η ψαριά, τότε ενδέχεται να φάτε κανένα καλό ψάρι από το Ιόνιο ή ακόμη και σπάνια πολύχρωμα καβούρια. 

Οι ντόπιοι, οι ξενόφερτοι, αλλά και οι διερχόμενοι “δένονται” αμέσως και πάντα δημιουργούν φοβερή ατμόσφαιρα στο μαγαζί. Όλοι είναι μια παρέα και πάντα όταν φεύγουν η ανάμνηση τους μένει χαραγμένη σε όλη τους την ζωή. 


Το τοπίο είναι μοναδικό, αφού από τον εξώστη του μαγαζιού η θέα της Οξειάς, το πράσινο και το υγρό στοιχείο γαληνεύουν κάθε περαστικό από το Διόνι και τον Ναυαγό. Το δε λιόγερμα, άκρως ρομαντικό…

Δείτε φωτογραφίες από το όμορφο μέρος…
Kitesurfing στο Διόνι…
Δείτε επίσης μαγικές αεροφωτογραφίες από την παραλία…
Δείτε στιγμιότυπα από το kitesurfing στο Διόνι Κατοχής

 

Για να επισκεφθείτε τον ιστότοπο της ομάδας Kitesurfing στο Διόνι πατήστε εδώ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ
Από Κατοχή: 17 χιλιόμετρα
Χρόνος: 30 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας: Καλός
Η παραλία Διόνι στον χάρτη

Υλικό: Νίκος Πλακίδας





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # # # # # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.

Μια παράθεση στο “Kitesurfing στο Διόνι Κατοχής”

Comments are closed.

iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!