Loading...

Γαστρονομία


Οι μοναδικές γαρίδες Αμβρακικού

Η φήμη τους ξεπερνά τα στενά όρια της γεωγραφικής τους περιοχής και φτάνει σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. “Γαρίδες; Ναι αλλά Αμβρακικού” μας λέει ο κινηματογραφικός Συνεχίστε την ανάγνωση…

Δημοσιεύτηκε:

Με γαρίδες Αμβρακικού και σφυρίδα Λευκάδας το δείπνο του Ομπάμα

Για μια ακόμη φορά οι γαρίδες Αμβρακικού θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και θα διαφημιστούν παγκοσμίως… Μετά την γνωστή κινηματογραφική ταινία του Τζέιμς Μποντ που είχε… διαφημίσει τις γαρίδες Συνεχίστε την ανάγνωση…

Δημοσιεύτηκε:

Το «χρυσό» αυγοτάραχο των λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου-Αιτωλικού

Θεωρείται πολύ σπουδαία τροφή λόγω των πολλών και ιδιαίτερων θρεπτικών συστατικών του. Το κορυφαίο από τα θαλασσινά προϊόντα των λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου και Αιτωλικού είναι το αυγοτάραχο. Πρόκειται για το αυγό Συνεχίστε την ανάγνωση…

Δημοσιεύτηκε:

Koκορέτσια, φρυγαδέλια, γαρδούμπες στο Ξηρόμερο

Κάθε τόπος έχει τα δικά του εδέσματα, τις δικές του διατροφικές επιλογές, τα δικά του αριστουργήματα. Ανάλογα με τις πρώτες ύλες και την αφθονία τους. Η παραδοσιακή μαγειρική χρειαζόταν αυτάρκεια. Συνεχίστε την ανάγνωση…

Δημοσιεύτηκε:

Παραδοσιακό ριβανί από τα χωριά του Βάλτου

Ένα γρήγορο, οικονομικό και παραδοσιακό γλυκό που φτιάχνεται παντού, αλλά σε κάθε τόπο με τον δικό του μοναδικό τρόπο… Την περίοδο των γιορτών, στις επισκέψεις μας σε σπίτια συγγενών και Συνεχίστε την ανάγνωση…

Δημοσιεύτηκε:

Φτιάξτε γεμιστούς κουραμπιέδες (μπουμπούλια)

Μια συνταγή που θα ξετρελάνει συγγενείς, καλεσμένους, γείτονες, συναδέλφους. Απλά μαγικά μπουμπούλια… Οι γεμιστοί κουραμπιέδες είναι ένα παραδοσιακό γλυκό που φτιάχνεται σε διάφορα μέρη της Ελλάδας κατά παραλλαγές όπως και Συνεχίστε την ανάγνωση…

Δημοσιεύτηκε:

To αυγοτάραχο Μεσολογγίου και το αμερικανικό… όνειρο

Το ελληνικό… χαβιάρι έχει κερδίσει την ελληνική αγορά, ενώ πλέον επεκτείνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Ο Αλιευτικός Συνεταιρισμός «Αναγέννηση», αυτή την περίοδο, παραδίδει μαθήματα για το πώς μια ομάδα ψαράδων, Συνεχίστε την ανάγνωση…

Δημοσιεύτηκε:

Παραδοσιακή ριβανί από το Μεσολόγγι

Δοκιμάστε τη συνταγή ενός από τα πιο παραδοσιακά εδέσματα του τόπου…   Υλικά: 1/2  κιλό σιμιγδάλι χοντρό (1 πακέτο) 250 γρ  σιμιγδάλι ψιλό  (μισό πακέτο)1  κιλό ζάχαρη500 ml λάδι1  1/2 Συνεχίστε την ανάγνωση…

Δημοσιεύτηκε:

Παραδοσιακός μπακλαβάς από τον Ορεινό Βάλτο

Ένα εξαιρετικό γλύκισμα που θα απολαύσετε και θα φιλέψετε στους καλεσμένους σας… Γλυκό πετρίσιο, γιατί πέτρα οι παλιοί Βαλτινοί έλεγαν το φύλλο. Με καρύδια από τα βουνά του Βάλτου και Συνεχίστε την ανάγνωση…

Δημοσιεύτηκε:

Για ραβανί στο Μύτικα

Όταν η εκπομπή «Κυριακή στο χωριό» επισκέφθηκε τον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας και η Άννα έφτιαξε στην κάμερα της ΕΤ3 το παραδοσιακό ξηρομερίτικο γλυκό. Το ραβανί! Πρόκειται για την πολύ γνωστή και Συνεχίστε την ανάγνωση…

Δημοσιεύτηκε:
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!