Loading...

Το αβγοτάραχο Μεσολογγίου «ζωντανά» από την Τουρλίδα στη δημόσια τηλεόραση της Ιαπωνίας


Μοιραστείτε το άρθρο...

Μια ακόμα προσπάθεια προβολής του τόπου μας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς δημοσιογράφος της δημόσιας Ιαπωνικής τηλεόρασης συνδέθηκε ζωντανά από την Τουρλίδα σε εκπομπή με μεγάλη τηλεθέαση στην prime time ζώνη της Ιαπωνικής Τηλεόρασης.

Το Ιαπωνικό τηλεοπτικό συνεργείο είχε έλθει στη χώρα μας με αφορμή την αφή της Ολυμπιακής φλόγας και η δραστηριότητά τους αφορούσε κατά κύριο λόγο την κάλυψη των εκδηλώσεων αυτών.

Η δημοσιότητα ωστόσο του Αυγοτάραχου μας στην Ιαπωνία και κυρίως οι άοκνες προσπάθειες της ομάδας του «Discover Messolonghi» και προσωπικά του Γιάννη Χαλαζιά είχαν σαν αποτέλεσμα την επίσκεψη των Ιαπώνων δημοσιογράφων στο Μεσολόγγι. Το συνεργείο συνοδευόμενο από ελληνόφωνο μεταφραστή περιηγήθηκε στις ομορφιές της πόλης και επισκέφθηκε την Βιοτεχνία παραγωγής Αυγοταράχου Στέφος στο Αιτωλικό.

Εκεί οι «ξένοι μας» μυήθηκαν στον τρόπο παρασκευής του παραδοσιακού αυγοτάραχου και ενημερώθηκαν εκτενώς για το δίκτυο εξαγωγών σε δεκάδες χώρες αλλά και την Ιαπωνία της εταιρείας Στέφος. Να σημειωθεί εδώ ότι η εισαγωγή στην Ιαπωνία ενός προϊόντος το οποίο παράγουν και οι ίδιοι οι Ιάπωνες (στη χώρα του ανατέλλοντος Ηλίου το αυγοτάραχο ονομάζεται καρασούμι) θεωρείτε ιδιαίτερα τιμητική για την εταιρεία παραγωγής αλλά και για τον τόπο προέλευσής του, κατ επέκτασή λοιπόν τιμητικό για το Μεσολόγγι μας.

Από επίσκεψη στην Ιαπωνία του Πέτρου Παραγιού για την προώθηση του “ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ ΣΤΕΦΟΣ”

Να σημειώσουμε εδώ ότι οι προδιαγραφές ποιότητας που απαιτεί η Ιαπωνία για τα προϊόντα που είναι να εισαχθούν σ αυτήν είναι κατά κάποιο τρόπο … δρακόντειες και ελάχιστες είναι οι επιχειρήσεις που τις πληρούν. Το Αυγοτάραχο Στέφος είναι μια απ’ αυτές.

Οι προσπάθειες προβολής του Μεσολογγίου και των προϊόντων του, αν και εν τω μέσω της κρίσης του κορονωιού, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό –κατά κύριο λόγο από εξωστρεφείς τοπικές επιχειρήσεις– καθώς είναι σημαντική η συνέπεια και η συνέχεια σε τέτοιες δράσεις.

Σύμφωνα πάντως με ασφαλείς πληροφορίες αναμένονται και αντίστοιχες δράσεις και πρωτοβουλίες και σε Περιφερειακό επίπεδο.

Πηγή: messolonghinews.gr





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!