Loading...

Παραδοσιακή κολοκυθόπιτα από τα χέρια της γιαγιάς Γιαννούλας


Μοιραστείτε το άρθρο...

Η γιαγιά Γιαννούλα κρατά τις γαστρονομικές παραδόσεις της Αιτωλοακαρνανίας και μας δείχνει πως να φτιάξουμε μια πεντανόστιμη κολοκυθόπιτα, ένα από τα ελαφριά καλοκαιρινά εδέσματα της περιοχής μας.

Υλικά
– 2 κολοκύθια μεγάλα
-5 αυγά
– τυρί φέτα (όσο θέλει ο καθένας)
– 2 κουταλιές της σούπας Σιμιγδάλι ψιλό
– 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
– 1 πρέζα αλάτι
– λάδι
– 3 φύλλα για πίτα (είτε σπιτικά είτε αγοραστο για πίτα)

Οδηγίες μαγειρέματος

Βήμα 1ο: Κόβουμε στη μέση τα κολοκύθια τα καθαρίζουμε από τα σπόρια και ξεκινάμε να τα ξύνουμε με ένα κουτάλι.

Βήμα 2ο: Μόλις τα ξυσουμε στίβουμε και στραγγίζουμε το ξύσμα για να μην έχει υγρά.

Βήμα 3ο: Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη γέμιση και ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το αλάτι και το λάδι και τα ανακατεύουμε.

Βήμα 4ο: Τρίβουμε τη φέτα και τη βάζουμε στην κατσαρόλα. Μετά ρίχνουμε και τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βήμα 5ο: Λαδώνουμε το ταψί μας και απλώνουμε τα δύο φύλλα στον πάτο. Ρίχνουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε όμορφα.

Βήμα 6ο: Απλώνουμε και το πάνω φύλλο και κόβουμε το περίσσευμα και διπλώνουμε τις άκρες.

Βήμα 7ο: Ρίχνουμε λαδάκι επάνω και με μια οδοντογλυφίδα κάνω τρύπες για να μην φουσκώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδίσει. Καλή σας απόλαυση.

Πηγή: cookpad.com







Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!