
Η γιαγιά Γιαννούλα κρατά τις γαστρονομικές παραδόσεις της Αιτωλοακαρνανίας και μας δείχνει πως να φτιάξουμε μια πεντανόστιμη κολοκυθόπιτα, ένα από τα ελαφριά καλοκαιρινά εδέσματα της περιοχής μας.
Υλικά
– 2 κολοκύθια μεγάλα
-5 αυγά
– τυρί φέτα (όσο θέλει ο καθένας)
– 2 κουταλιές της σούπας Σιμιγδάλι ψιλό
– 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
– 1 πρέζα αλάτι
– λάδι
– 3 φύλλα για πίτα (είτε σπιτικά είτε αγοραστο για πίτα)
Οδηγίες μαγειρέματος
Βήμα 1ο: Κόβουμε στη μέση τα κολοκύθια τα καθαρίζουμε από τα σπόρια και ξεκινάμε να τα ξύνουμε με ένα κουτάλι.
Βήμα 2ο: Μόλις τα ξυσουμε στίβουμε και στραγγίζουμε το ξύσμα για να μην έχει υγρά.
Βήμα 3ο: Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη γέμιση και ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το αλάτι και το λάδι και τα ανακατεύουμε.
Βήμα 4ο: Τρίβουμε τη φέτα και τη βάζουμε στην κατσαρόλα. Μετά ρίχνουμε και τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βήμα 5ο: Λαδώνουμε το ταψί μας και απλώνουμε τα δύο φύλλα στον πάτο. Ρίχνουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε όμορφα.
Βήμα 6ο: Απλώνουμε και το πάνω φύλλο και κόβουμε το περίσσευμα και διπλώνουμε τις άκρες.
Βήμα 7ο: Ρίχνουμε λαδάκι επάνω και με μια οδοντογλυφίδα κάνω τρύπες για να μην φουσκώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδίσει. Καλή σας απόλαυση.
Πηγή: cookpad.com