Loading...

Riverview Festival 2024 στις 12-13 Ιουλίου στη Λίμνη Στράτου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Ο Ιούλιος έφτασε και μπαίνουμε σιγά σιγά στην τελική ευθεία για το Riverview Festival 2024. Στις 12 & 13 Ιουλίου στο καθιερωμένο πλέον σημείο στο Ματσούκι Αγρινίου, στην όχθη της τεχνητής λίμνης Στράτου του Αχελώου μας, θα λάβει χώρα ένα από τα πλέον αγαπημένα καλοκαιρινά δρώμενα για την πόλη μας.

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους το οποίο θα περιλαμβάνει σεμινάρια, ξεναγήσεις, εκθέσεις, δραστηριότητες για παιδιά, ναυταθλητισμό και ποδηλατοδρομία, το Φεστιβάλ μας επιχειρεί να φέρει τους Αγρινιώτες και τους επισκέπτες του κοντά στο πιο ζωτικής σημασίας στοιχείο για τον άνθρωπο, το νερό.

Στην σκηνή του Riverview Festival 2024 θα βρεθούν όπως και πέρυσι ταλαντούχοι μαθητές και τα μουσικά σχήματα “ΗΛΙΑΣ ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ & INCO” και “SibeΜόρια με την Αρετή Κετιμέ”. Στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί και η βράβευση των μαθητών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό ζωγραφικής που προκηρύξαμε μέσω των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας με θέμα τον κύκλο του νερού και τίτλο “ΥΔΩΡ ΤΟ ΖΩΝ”.

Επιδιώκοντας να συνδράμουμε στην γενικότερη προσπάθεια ανάδειξης της ιστορίας αλλά και της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, εντάσσουμε φέτος δύο εξαιρετικά ενδιαφέρουσες δράσεις στα πλαίσια του Riverview Festival 2024 που αφορούν δωρεάν ξεναγήσεις στην Αρχαία Στράτο και την λίμνη Κρεμαστών με σκάφος.

 Για όσες και όσους δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο, από το Αγρίνιο προς τον χώρο του Φεστιβάλ θα εκτελούνται δρομολόγια από το Αστικό ΚΤΕΛ Αγρινίου με σημείο εκκίνησης την αφετηρία Μακρυνείας στον παλαιό σταθμό τρένων και με το εξής πρόγραμμα :

Αγρίνιο – Ματσούκι: 18:00, 21:30

Ματσούκι – Αγρίνιο: 22:00, 1:00

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Παρασκευή 12/7

18:00 – 20:30 : Ναυταθλητικές δραστηριότητες και δραστηριότητες για παιδιά από τις Παιδαγωγούς μας.

20:30 – 21:30 : Ενημερωτική εκδήλωση “Υγρότοποι ζωής” –  Βράβευση μαθητών

Ομιλίες

1. Αθηνά Οικονόμου – Αμίλλη, Ομότιμη Καθηγήτρια Βιολογίας του ΕΚΠΑ με γνωστικό αντικείμενο “Υδάτινα Οικοσυστήματα”

“Παρουσίαση ενός νέου εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού Προγράμματος HORIZON για την προστασία των Φυσικών Ευρωπαϊκών Λιμνών όπου ως λίμνη επίδειξης περιλαμβάνεται και η Τριχωνίδα”

2. Στυλιανός (Λίνος) Μπλέτσας, Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος

“Ενέργειες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την προστασία και την ανάδειξη του Αχελώου και της Τριχωνίδας”

3. Ανδρέας Σκαρτσάρης, Αντιδήμαρχος Αγρινίου

“Αγρίνιο, η πόλη του νερού και του πολιτισμού”

21:30 – 22:30 : Συναυλία από Μαθητική Μπάντα

22:30 : Συναυλία : Ηλίας Μπόγδανος & INCO

Στα πλαίσια της συναυλίας θα πραγματοποιηθεί “Μουσικό Project” όπου οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία μετά από κλήρωση να τραγουδήσουν στην σκηνή με τον Ηλία Μπόγδανο και να κερδίσουν εισιτήρια για το “Lake Party Trichonida” με τις “Μέλισσες”. Μπορείτε να ενημερωθείτε και να λάβετε μέρος στην κλήρωση στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://riverviewproject.gr/event/tragoudo-me-ton-ilia/

Σάββατο 13/7

18:00 – 20:30 : Ναυταθλητικές δραστηριότητες και δραστηριότητες για παιδιά από τις Παιδαγωγούς μας.

19:00 – 20:30 : Ποδηλατοβόλτα στη λίμνη Στράτου

Θα υπάρχουν διαθέσιμα ηλεκτρικά ποδήλατα του Δήμου Αγρινίου για όσους δεν διαθέτουν κάποιο μέσο. Μπορείτε να ενημερωθείτε και να δηλώσετε συμμετοχή στην Ποδηλατοβόλτα στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://riverviewproject.gr/event/podilatovolta-limni-stratou-riverview-festival/

20:30 – 21:30 : MasterClass – Διαγωνισμός “Γλυκό κουταλιού – Τοπικές συνταγές”

Οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις παραδοσιακές συνταγές τους οι οποίες θα αξιολογηθούν από ειδική κριτική επιτροπή Αρχιμαγείρων και Ζαχαροπλαστών. Οι 3 καλύτερες συμμετοχές θα λάβουν τιμητικό έπαινο και δώρα. Επιπλέον θα πραγματοποιηθεί Master Class-Παρουσίαση από τον Chef Μπαλωμένο Ιωάννη, Αντιπρόεδρο Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος (Chef’s Club of Greece) με θέμα  “Γλυκό του κουταλιού πράσινης ελιάς Αγρινίου”. Μπορείτε να ενημερωθείτε και να λάβετε μέρος στον γαστρονομικό διαγωνισμό στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://riverviewproject.gr/event/gliko-koutaliou-masterclass-diagonismos/

21:30 – 22:30 : Συναυλία από Μαθητική Μπάντα

22:30 : Παραδοσιακή βραδιά : Αρετή Κετιμέ με την Δημοτική Ορχήστρα SibeΜόρια

Pop Up Events : Δωρεάν ξεναγήσεις

Σάββατο 13/7 10:00 : Ξενάγηση στην Αρχαία Στράτο

Κυριακή 14/7 11:00 : Ξενάγηση στη Λίμνη Κρεμαστών με σκάφος από την Lake Tours

Μπορείτε να ενημερωθείτε και να δηλώσετε συμμετοχή στις ξεναγήσεις στον παρακακάτω σύνδεσμο:

https://riverviewproject.gr/event/ksenagiseis-arxaia-stratos-limni-kremaston/

Τις εκδηλώσεις στον χώρο του Φεστιβάλ θα συνοδεύουν οι εκθέσεις προϊόντων και μαθητικών έργων. Επίσης, θα υπάρχουν διαθέσιμα kayak για την συμμετοχή των ενδιαφερομένων στις ναυταθλητικές δραστηριότητες αλλά για τον καλύτερο συντονισμό της συμμετοχής σας και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή διευκρίνιση, προτείνεται να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 6948125496 ή στο [email protected].

Η είσοδος στο Φεστιβάλ και η συμμετοχή σε όλες τις δράστηριότητες είναι ελεύθερη.

Σας προσκαλούμε στην νέα μας αυτή προσπάθεια για μια διαφορετική γνωριμία με τον τόπο μας και ευελπιστούμε με τη δική σας συμμετοχή, αυτή η διοργάνωση να γίνει θεσμός!

Συνδιοργάνωση:

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Δήμος Αγρινίου, Riverview Project Κοιν.Σ.Επ. , Ναυτικός Όμιλος Αγρινίου

Υποστήριξη:

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, Ερυθρός Σταυρός, Ακτίνα Εθελοντισμού Δήμου Αγρινίου, Αστικό ΚΤΕΛ Αγρινίου, Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, Δήμος Αμφιλοχίας
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!