Loading...

«Κόπηκε» ο προϋπολογισμός του Δήμου Ξηρομέρου – Σφοδρή κριτική του Αποστόλη Πανταζή


Μοιραστείτε το άρθρο...

Συνεχίζεται το δράμα με τον ελλιπή προϋπολογισμό του Δήμου Ξηρομέρου – Με έγγραφό του το Οικονομικό Παρατηρητήριο τον «έκοψε» και τον γύρισε προς συμμόρφωση – «Πυρά» από τον ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο Αποστόλη Πανταζή.

Με έγγραφό του (Αρ. Πρωτ.: 513/13-05-2024) το Οικονομικό Παρατηρητήριο απέστειλε προς συμμόρφωση τον προϋπολογισμό του Δήμου Ξηρόμερου για το έτος 2024 επειδή, όπως σημειώνει, «δεν έχει τηρήσει τις οδηγίες που δόθηκαν με τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση».

Πρόκειται για ένα μεγάλο πλήγμα για τη δημοτική αρχή Τριανταφυλλάκη που διανύουμε το μισό τους έτους 2024 και πρακτικά δεν έχει προϋπολογισμό στη διάθεσή της για να κάνει τα στοιχειώδη.

Σφοδρή κριτική από Α. Πανταζή

Με μια σκληρή ανακοίνωση ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Αποστόλης Πανταζής ασκεί κριτική στη Δημοτική Αρχή καθώς όπως επισημαίνει ο Δήμος Ξηρομέρου, παραμένει ο μοναδικός Δήμος πανελληνίως, δίχως προϋπολογισμό και λειτουργεί καθαρά μόνο με αλόγιστες απευθείας αναθέσεις.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες ,

Σας εύχομαι καλό υπόλοιπο ημέρας και καλό Σαββατοκύριακο .

Όπως γνωστοποιήθηκε ,μέσω του ακριβούς προηγουμένου δημοσιεύματος ,ζούμε τη θλιβερή εξευτελιστική πραγματικότητα ,ότι ο Δήμος Ξηρομέρου,παραμένει ο μοναδικός Δήμος πανελληνίως ,δίχως προϋπολογισμό ,λειτουργεί καθαρά μόνο με αλόγιστες απευθείας αναθέσεις και αυτές οι αναθέσεις ,πραγματοποιούνται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος σε ημέτερους .

Σαν να μην ήταν επαρκές αυτό ,κατέφθασε και ο βαρύς πέλεκυς του παρατηρητήριου ,που παρά τις απέλπισες προσπάθειες και τις ικεσίες της δημοτικής αρχής ,απευθυνόμενη προς πάσα κατεύθυνση και ειδικότερα προς πολιτικούς για χέρι βοηθείας,το παρατηρητήριο δεν υπέκυψε ,ούτε πτοήθηκε ,αποστέλλοντας εν τελει τα κάτωθι πορίσματα :

Γ. Γνώμη του επί του Σχεδίου Προϋπολογισμού έτους 2024

Συνεπώς το Παρατηρητήριο έχει τη γνώμη ότι το σχέδιο του προϋπολογισμού που αξιολόγησε:

  1. Είναι τουλάχιστον ισοσκελισμένο.
  2. Δεν έχει τηρήσει τις οδηγίες που δόθηκαν με την 67326/28.07.2023 (Β’ 4795) ΚΥΑ.
  3. Δεν έχουν τηρηθεί οι οδηγίες του άρθρου 4 «Τροποποίηση κωδικών αριθμών του

προϋπολογισμού» της 67326/28.07.2023 (Β’ 4795) ΚΥΑ ως προς την εγγραφή και

παρακολούθηση των εισφορών προς τους ΦΟ.Δ.Σ.Α (μη τήρηση της αρχής της ειδίκευσης του

προϋπολογισμού και της ειδικότητας των πιστώσεων).

Ως εκ τούτου, δεδομένων των αποτελεσμάτων της διενεργηθείσας αξιολόγησης, είναι απολύτως

αναγκαία η προσαρμογή των εγγραφών του σχεδίου του προϋπολογισμού σύμφωνα με τις

προαναφερθείσες διαπιστώσεις ώστε κατά τον έλεγχο που θα διενεργηθεί από την οικεία

Αποκεντρωμένη Διοίκηση να αποφευχθεί η αναπομπή του προϋπολογισμού και να

διασφαλιστεί η ολοκλήρωση του ελέγχου του και η επικύρωσή του το συντομότερο δυνατόν,

δεδομένης και της παρέλευσης της προθεσμίας που προβλέπεται στο νόμο (31/12/2023).

Έτσι λοιπόν κύριοι της δημοτικής αρχής ,καταλήξαμε σε αδιέξοδο ,επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά περίτρανα την πολιτική σας ανικανότητα και κατά την πληθώρα αμειβομένων υπαλλήλων και ειδικών συνεργατών ,όπως επίσης και την πρόσληψη του αμειβομένου Γενικού Γραμματέα ,αναγκαστήκατε να ικετεύσετε για βοήθεια τον εξαίρετο άνθρωπο ,πατριώτη και πρώην προϊστάμενο του δήμου ,τον κύριο Δημητρίου ,που σαφώς και το έπραξε αφιλοκερδώς ,με μοναδικό γνώμονα την αμέριστη αγάπη του για τον τόπο .Αλλά δυστυχώς για εσάς ,με τα στοιχεία που του παρουσιάσατε και είχε ανα χείρας να διαχειριστεί ,όση γνώση ,εμπειρία και καλή θέληση είχε ο άνθρωπος ,δεν ήταν επαρκή ώστε να επισκιάσει την ανεπάρκεια σας και τα ψεύδη σας .Άνθρωπος είναι όχι μάγος .

Σας επισήμανα εξ’αρχής και πολλάκις ,ότι τα στοιχεία που αποτυπώνετε είναι εικονικά .Είναι ηλίου φαεινότερο ,ότι υπό αυτά τα δεδομένα ,ούτε τον Ιούλιο ,θα έχει προϋπολογισμό ο δημος μας.

Σας είχα αναφέρει επανειλημμένα σε δημοτικό συμβούλιο και επέμενα επι τούτου ,ότι εντοπίζεται σοβαρό πρόβλημα στα οικονομικά του δήμου μας ,κάτι όπου σας επισήμανα και προεκλογικώς ,ώστε να σας προτρέψω επικουρικά και χωρίς κανενα απολύτως μένος απέναντι σας ,να απευθυνθείτε σε ομάδα έμπειρων νομικών και οικονομολόγων ,ώστε να ελέγξει ,να συμβουλέψει και να τοποθετήσει σε ορθό μονοπάτι επιτέλους ,τις ανάγκες που έχει να αντιμετωπίσει ο δημος μας ,με μοναδικό γνώμονα υπεράνω όλων το συμφέρον του και μόνο.

Από την αντίπερα όχθη εσείς ,αντί να οπισθοχωρήσει ο πολιτικός σας εγωισμός και να συμμαζευτεί η θλιβερή κατάσταση η οποία έχουμε εισέλθει όλοι μας ,απόρροια των πράξεων σας ,επιλέξατε να λασπολογείτε και να εκτοξεύετε ύβρεις προς πάσα πιθανή κατεύθυνση ,εκτός των εαυτών σας φυσικά ,ώστε να καλύψετε την πολιτική σας ανεπάρκεια ακόμα μια φορά .

Κατά τα άλλα ,παρουσιάζετε ακόμη και σήμερα τους εαυτούς σας ,ως πολιτικούς Μεσίες και αλάνθαστους.

Καλή μας δύναμη …

Απόστολος Ν Πανταζής
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!