Loading...

«Αλαλούμ» με την Επιτροπή για τα 200 χρόνια της Εξόδου του Μεσολογγίου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Πολιτικά παιχνίδια και αντιδράσεις με φόντο την μεγάλη επέτειο του Μεσολογγίου – Ένας ιδιοκτήτης καφενείου, ένας οδοντίατρος και αιρετοί χωρίς ακαδημαϊκή – ιστορική επάρκεια απαρτίζουν μια προσωρινή επιτροπή που θα γνωμοδοτεί για την προετοιμασία του επετειακού 2026.

Η αποκάλυψη της Δημοτικής Αρχής των ατόμων που θα απαρτίσουν την προπαρασκευαστική Επιτροπή για την επέτειο των 200 ετών από την Έξοδο του Μεσολογγίου, πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων για την επιλογή τους. Κι αυτό διότι, δεν αξιοποιήθηκε κανένα από τα πρόσωπα υψηλού συμβολισμού της συσταθείσας Επιτροπής από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, παρά μόνο επιλέχθηκαν άτομα του περιβάλλοντος της διοίκησης Διαμαντόπουλου με ό,τι αυτό συνεπάγεται!

Η σημερινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου , ωστόσο κάνει λόγο για μια προσωρινή προπαρασκευαστικής Επιτροπής υπό προθεσμία έως τις 31/7/2024. Σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Δημήτρη Πετρόπουλου, την προσωρινή ολιγομελής επιτροπή απαρτίζει ο Χρήστος Διαμαντόπουλος, ο Παναγιώτης Κατσούλης, ο Δημήτρης Μαλαβέτας, ο Δημήτρης Πετρόπουλος και ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου:

Σχετικά με τη συγκρότηση της «Επιτροπής 2026»

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, δεν αποφασίστηκε η συγκρότηση Επιτροπής Εορτασμού των 200 χρόνων της Εξόδου. Μια απλή ματιά στην εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Δημήτρη Πετρόπουλου, καθώς και στο σχετικό βίντεο της συνεδρίασης, αρκεί για να φανεί του λόγου το αληθές.

Αυτό που αποφασίστηκε είναι η «Συγκρότηση ολιγομελούς προπαρασκευαστικής Επιτροπής υπό προθεσμία, για την επέτειο των διακοσίων ετών από την Έξοδο του Μεσολογγίου», λόγω «έλλειψης προσωπικού στο συγκεκριμένο τομέα» και με «ημερομηνία λήξης η οποία προτείνεται να είναι η 31/7/2024».

Δεν θα ήταν αναγκαία η συγκρότηση αυτής της ολίγων μηνών προπαρασκευαστικής Επιτροπής, αν υπήρχε στο Δήμο ένα προσχέδιο, ένας φάκελος, έστω ένα αρχείο, που να αφορά τον εορτασμό αυτού του μέγιστου για το Δήμο και τη χώρα μας γεγονότος.

Δυστυχώς παραλάβαμε το κενό. Τώρα – δύο χρόνια πριν το 2026 – καλείται αυτή η επιτροπή εθελοντών να παραδώσει σε τρείς μήνες προεργασία τριών ετών που ουδέποτε έγινε.

Συστήνουμε μικρή υπομονή σε όλους όσοι με απόθεμα τοξικότητας ηθελημένα παραπληροφορούν από χθες το βράδυ. Τότε που θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο προς έγκριση:

  • Η επιτροπή Εορτασμού των 200 χρόνων της Εξόδου
  • Το διετές master plan
  • Το περιεχόμενο και οι στόχοι του εορτασμού

Μέχρι τότε θα προσμένουμε τις ιδέες και τις προτάσεις τους για το καλό της πόλης και του Δήμου.

Ποτέ δεν είναι αργά…


Η ανακοίνωση του συνδυασμού του τ. Δημάρχου Κώστα Λύρου:

Δεν εκπροσωπεί την Ιερή Πόλη η συσταθείσα Επιτροπή 2026

Είναι οδυνηρό όταν το μεγάλο για την πόλη και το Δήμο μας ιστορικό γεγονός της επετείου των 200 ετών από την ΕΞΟΔΟ «ξεπέφτει» στο βωμό των εξυπηρετήσεων.

Εσωστρεφής και με σκοπό την αποπληρωμή δεσμεύσεων τα χαρακτηριστικά της Επιτροπής για το 2026, που συνεστήθη  χθες.

Δεν εκπροσωπεί τις αστείρευτες, διαθέσιμες και άξιες  δυνάμεις της Ιερής μας Πόλης.

Πάνω από όλα όμως δεν υπηρετεί τις αξίες και τον ύψιστο σκοπό.

Δεν είναι αυτό το Μεσολόγγι που πάμε να δοξάσουμε!

 
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!