Loading...

Συσκέψεις του Πάνου Κατσούλη με το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου και τους Εργαζόμενους Δ.Ε.Υ.Α.Μεσολογγίου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Από το γραφείο Τύπου του συνδυασμού εκδόθηκε η ανακοίνωση που αφορά τη συνάντηση του επικεφαλής και στελεχών της παράταξης «ΑΝ.ΤΑ.ΜΑ.» με το εργατικό δυναμικό του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου:

Τρείς διαδοχικές συσκέψεις πραγματοποιήσαμε αυτό το διήμερο. Με το Σωματείο των Εργαζόμενων στο δήμο, τους εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΜ και τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου. Σκοπός μας η ανταλλαγή απόψεων για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της περιοχής μας και η από κοινού δρομολόγηση των λύσεων την επόμενη μέρα. Συγκεκριμένα:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ακούσαμε με τη δέουσα προσοχή τις θέσεις του σωματείου, οι οποίες είχαν περιληφθεί και στη σχετική «επιστολή – υπόμνημα προς τους υποψηφίους συνδυασμούς» που μας εστάλλει.

Διαπιστώσαμε τη διαλυτική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο δήμος με ευθύνη της τωρινής διοίκησης, κάτι που αναφέρουμε σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις και στο πρόγραμμα μας.

ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΜΕ για την:

1. Λήψη άμεσων μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζομένων.

2. Αναδιοργάνωση και ψηφιοποίηση των υπηρεσιών, σε πνεύμα συνεργασίας μαζί τους και μέσω διαδικασιών σεβασμού των διακριτών ρόλων αιρετών – εργαζομένων, της θεσμικής ιεραρχίας, του ελέγχου και της αξιολόγησης των προσφερόμενων υπηρεσιών προς το συμφέρον των πολιτών. Μακριά από εμάς οι πελατειακές σχέσεις, ο διαχωρισμός των εργαζομένων σε «δικούς μας και μη» και η αντίληψη του «αποφασίζω και διατάσσω».

3. Αντιμετώπιση της έλλειψης προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες. Κύρια επιλογή μας ο προγραμματισμός προσλήψεων μόνιμου και όχι προσωρινού προσωπικού. Η διόγκωση του προσωπικού ορισμένου χρόνου αποτελεί την κερκόπορτα ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών, η οποία μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους.

4. Συνέργεια για τη σύνταξη του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας.

5. Λειτουργία ΧΥΤΥ, Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), καθώς και προγραμμάτων ανακύκλωσης και διαλογής στην πηγή. Συντήρηση, επισκευή και ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού. Λειτουργία του Γραφείου Κίνησης.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΥΑΜ: Η ΔΕΥΑΜ βρίσκεται σε οριακή κατάσταση λειτουργίας. Υπέρογκο χρέος, υποστελέχωση, μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και αδυναμία αποτελεσματικής ανταπόκρισης στις ανάγκες των κατοίκων. Επαναλάβαμε την προγραμματική μας θέση για εκπόνηση μελέτης βιωσιμότητας εντός του 1ου εξαμήνου του 2024 και κατόπιν την επανεξέταση της παραμονής της στην τωρινή μορφής ή τη μετατροπή της σε Δημοτική Υπηρεσία Ύδρευσης με μεταφορά του προσωπικού στο δήμο.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Συζητήσαμε τα μεγάλα προβλήματα υπανάπτυξης και οικονομικής στασιμότητας που μαστίζουν το δήμο μας μετά την άδική απώλεια του ΤΕΙ Μεσολογγίου. Συμφωνήσαμε στην ανάγκη να προχωρήσουν επενδύσεις που χρόνια είναι βαλτωμένες, όπως η Μαρίνα, η ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου, τα αντιπλημμυρικά έργα, ο οδικός άξονας Μεσολόγγι – Πλατυγιάλι – Αστακός, καθώς και ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης της περιοχής μας.

Ευχαριστούμε τα Διοικητικά Συμβούλια που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας




Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!