Loading...

Παιδικό φαρμακείο: Όλα όσα πρέπει να περιέχει


Μοιραστείτε το άρθρο...

Οι τραυματισμοί, οι ασθένειες ή οι αλλεργίες είναι κάτι αναμενόμενο όταν έχετε μικρά παιδιά και καλό είναι να είστε προετοιμασμένοι για κάθε απρόοπτο που μπορεί να συμβεί, έχοντας τα κατάλληλα φάρμακα στο φαρμακείο του σπιτιού σας. Αν θέλετε και εσείς να εφοδιάσετε το παιδικό φαρμακείο σας και δεν ξέρετε τι να αγοράσετε, δείτε όλα όσα πρέπει να περιέχει αυτό και εξοπλίστε το πλήρως χωρίς να κάνετε υπερβολές.

Αντιπυρετικά Φάρμακα

Ο πυρετός είναι ένα από τα συχνότερα συμπτώματα ίωσης και μπορεί να αποδειχθεί πολύ επώδυνος, ιδίως για τα μικρά παιδιά. Αντιμετωπίστε τον άμεσα έχοντας στο παιδικό φαρμακείο του σπιτιού σας τα αντιπυρετικά φάρμακα που σας έχει συστήσει ο παιδίατρός σας. Προτιμήστε τα φάρμακα σε μορφή σιροπιού, τα οποία δεν φέρουν κίνδυνο πνιγμού και έχουν συνήθως ευχάριστη γεύση, ώστε να είναι ευκολότερα στην κατάποση.

Kit Πρώτων Βοηθειών

Κανένα χτύπημα και καμία γρατζουνιά δεν θα είναι ικανή να απειλήσει την υγεία του παιδιού σας, αν διαθέτετε ένα καλά οργανωμένο kitπρώτων βοηθειών στο σπίτι σας. Βάλτε στο βαλιτσάκι των πρώτων βοηθειών ορισμένα επιθέματα πληγών, ιώδιο, αποστειρωμένες γάζες, οξυζενέ και φυσιολογικό ορό. Σε περίπτωση ανοιχτού τραύματος θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παραπάνω προϊόντα για περιποίηση του τραύματος και τοπική αντισηψία. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μπορείτε να προσθέσετε στο kitπρώτων βοηθειών αμμωνία για τα τσιμπήματα, καθώς και μια αλοιφή για εγκαύματα ώστε να αντιμετωπίσετε έγκαιρα το κάψιμο από τον ήλιο.

Κορτιζόνη

Τα μικρά παιδιά εμφανίζουν συχνά αλλεργίες, είτε σε ορισμένα φαγητά, είτε σε παράγοντες όπως η σκόνη, η γύρη ή τα τσιμπήματα εντόμων (π.χ. μέλισσα ή σφήκα). Πρέπει λοιπόν να είστε προετοιμασμένοι να δράσετε άμεσα για να αποφύγετε μια ακραία αλλεργική αντίδραση. Πάρτε κορτιζόνη σε μορφή σταγόνων ή σε σιρόπι και δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για τις εποχικές ή τις χρόνιες αλλεργίες των παιδιών σας.

Ειδικά Φάρμακα

Αν το παιδί σας έχει ευαισθησία σε κάτι ή πάσχει από κάποια ασθένεια και πρέπει να λαμβάνει μια εξειδικευμένη αγωγή, τότε χρειάζεται να προμηθευτείτε τα φάρμακα που του έχει ο συνταγογραφήσειο θεράπων ιατρός του. Για παράδειγμα, σε περίπτωση άσθματος θα πρέπει να διαθέτετε το παιδικό φαρμακείο βρογχοδιασταλτικά για το άσθμα.

Αφού εξοπλίσετε το παιδικό φαρμακείο, δώστε μεγάλη προσοχή στην συντήρησή του. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα φροντίστε να κάνετε μια εκκαθάριση στα φάρμακα ώστε να απομακρύνετε από αυτό φάρμακα που έχουν λήξει, ενώ θα σας συμβουλεύαμε να τοποθετήσετε το φαρμακείο σε ένα σημείο του σπιτιού όπου δεν υπάρχει υγρασία, αλλά ούτε και υψηλή θερμοκρασία.




Μοιραστείτε το άρθρο...

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!