Loading...

Ανέβασε ψηλά τον πήχη το 10ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης»


Μοιραστείτε το άρθρο...

Αφήνοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων και ανεβάζοντας για ακόμη μία φορά ψηλά τον πήχη, έριξε αυλαία το 10ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης». 

Ο χορωδιακός θεσμός που φέρει το όνομα του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, έχει καταφέρει εδώ και 20 χρόνια να αφήνει το δικό του στίγμα στα μουσικά πράγματα καθιστώντας τη Ναύπακτο στο επίκεντρο του χορωδιακού τραγουδιού.  Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το φετινό Φεστιβάλ κατέγραψε ρεκόρ με 21 συμμετέχουσες Χορωδίες.

Το 10ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης» πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Ναυπακτίας σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος και σε συνεργασία με τη Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου.  Η φετινή Κριτική Επιτροπή αποτελούταν από τους καταξιωμένους Ηλία Ανδριόπουλο-συνθέτη, Σταύρο Μπερή και Αγαθάγγελο Γεωργακάτο, Διευθυντές Χορωδίας ενώ στην παρουσίαση ήταν η γνωστή δημοσιογράφος Βίκυ Χαντζή.

Με την παρουσία τους τίμησαν το Φεστιβάλ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ.Ιερόθεος, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας  κ.Βασίλης Γκίζας, οι Αντιδήμαρχοι Ντίνος Τσουκαλάς και Σωκράτης Παπαβασιλείου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας κ.Σπύρος Τσέλιος, η υποψήφια Δήμαρχος κ.Μαρία Ζιαμπάρα, η στενή συνεργάτιδα του Μίκη Θεοδωράκη κ.Ρένα Παρμενίδου και πλήθος κόσμου.

Στο διαγωνιστικό μέρος, το πρώτο βραβείο έλαβε η Χορωδία Δήμου Κηφισιάς, το δεύτερο βραβείο η Χορωδία ΟΛΓΑΡΥΘΜΟΣ και το τρίτο βραβείο η Νεανική Χορωδία ΑΡΙΕΤΑ του Ωδείου ΕΝ ΟΡΓΑΝΟΙΣ.

Με ιδιαίτερες αναφορές στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και τον ναυπάκτιο στιχουργό Κώστα Κωτούλα που ταύτισε το όνομά του με το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου, αλλά και όλους τους σπουδαίους καλλιτέχνες και τις προσωπικότητες που στο πέρασμα των ετών στήριξαν με την παρουσία και την ενεργό συμμετοχή τους το Φεστιβάλ όπως ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο Γιώργος Παπαστεφάνου, ο Αντώνης Κοντογεωργίου και πολλοί ακόμη, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Το χορωδιακό τραγούδι και οι άνθρωποί έχουν τον δικό τους κοινό τόπο, την Ναύπακτο. Εδώ, όπου επί είκοσι και πλέον χρόνιά χτυπά η καρδιά του Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης».  Εδώ, όπου όλοι εμείς, έχουμε τη δυνατότητα να ζούμε σημαντικές στιγμές μουσικής και πολιτισμού. Ο πολιτισμός άλλωστε, με τις ποικίλες εκφάνσεις του, αποτελεί βασικό πυλώνα έκφρασης, δημιουργίας και εξωστρέφειας, στον οποίο ο Δήμος Ναυπακτίας επενδύει έχοντας δίπλα του άξιους συνοδοιπόρους, όπως η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου, που συνεχίζει την πολύτιμη προσφορά της στα τοπικά πράγματα σφραγίζοντας την ιστορία του τόπου μας.

Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη της φετινής Κριτικής Επιτροπής Ηλία Ανδριόπουλο, Σταύρο Μπερή και Αγαθάγγελο Γεωργακάτο, την αγαπητή φίλη Βίκυ Χαντζή, όλους τους χορωδούς, τους μαέστρους και τους μουσικούς που ταξίδεψαν για να βρεθούν στην Ναύπακτο και να συμμετέχουν στο Φεστιβάλ και φυσικά όλους τους χορηγούς της Μικτής Χορωδίας Ναυπάκτου που στηρίζουν εμπράκτως το Φεστιβάλ. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο σύνολο των συντελεστών που εργάστηκαν ακούραστα όλο αυτό το διάστημα και ιδιαιτέρως στην Πρόεδρο Άννα Παπαγεωργίου και όλα τα μέλη της Μικτής Χορωδίας Ναυπάκτου, την καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Ελένη Παπαδοπούλου-Αραβαντινού και στο αρμόδιο Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ναυπακτίας και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ντίνο Τσουκαλά».

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Μικτής Χορωδίας Ναυπάκτου κ.Άννα Παπαγεωργίου σημείωσε: «Η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου εκφράζει την πλήρη ικανοποίηση της για την επιτυχή διεξαγωγή και ολοκλήρωση των εκδηλώσεων, που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, και απευθύνει εγκάρδιες ευχαριστίες σε όλους, όσοι συνετέλεσαν με την συμβολή  και την στήριξή τους στην ποιοτική αναβάθμισή του. Ιδιαίτερα στον Δήμο Ναυπακτίας, και τον Δήμαρχο κ. Βασίλειο Γκίζα για την διαχρονική υποστήριξη στο πολιτιστικό έργο της χορωδίας μας και την άριστη συνεργασία. Επίσης, στο τμήμα πολιτισμού του Δήμου Ναυπακτίας και τον επικεφαλής αντιδήμαρχο κ.Ντίνο Τσουκαλά. Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας για την συνδιοργάνωση.  Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συντελεστές, στις 21 χορωδίες που ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα για να διανθίσουν με την τέχνη τους το χορωδιακό φεστιβάλ, στους μαέστρους και στους πιανίστες τους. Τους διακεκριμένους μουσικούς της κριτικής επιτροπής κ.κ.Ηλία ΑνδριόπουλοΑγαθάγγελο ΓεωργακάτοΣταύρο Μπερή. Την εξαίρετη δημοσιογράφο και παρουσιάστρια της εκδήλωσης κ.Βίκυ Χαντζή.  Ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς της Μικτής Χορωδίας και τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι εργάστηκαν με αγάπη και σκληρή δουλειά για την προετοιμασία και την ολοκλήρωση του Φεστιβάλ.

Με το βλέμμα στραμμένο στο 11ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης», το οποίο θα διεξαχθεί το 2025, οπότε συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου συνεχίζει με ακόμα μεγαλύτερη ορμή και αισιοδοξία το γόνιμο πολιτιστικό έργο που επιτελεί από το 1987, με γνώμονα την βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας και της συναισθηματικής ανάτασης  που μας προσφέρει απλόχερα η Μουσική!»
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!