Loading...

Το ΠΑΣΟΚ εκτός γραμμής του συστήματος


Μοιραστείτε το άρθρο...

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, διατύπωσε με σαφήνεια την πολιτική μας θέση ενόψει των επερχόμενων εκλογών. Καταρχήν, με συγκεκριμένο προγραμματικό σχέδιο, ζητάμε από τους πολίτες να μας εμπιστευτούν ένα ρυθμιστικό ρόλο, δίνοντας μας ένα ισχυρό ποσοστό.

Γράφει ο Γιώργος Ζήσιμος, Γραμματέας Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας

Το ισχυρό ποσοστό, θα μας επιτρέψει να διαπραγματευτούμε με προγραμματικούς όρους, θεσμικές αλλαγές, οι οποίες θα είναι σαφείς και θα βελτιώσουν με τρόπο πρακτικό και αποτελεσματικό την ζωή των πολιτών.

Χωρίς αυτό το ισχυρό εκλογικό ποσοστό, το οποίο θα σηματοδοτήσει μια σημαντική κοινωνική επιρροή της παράταξής μας και θα οδηγήσει σε μια δυνατή κοινοβουλευτική ομάδα, η συμμετοχή μας σε οποιοδήποτε συνεργατικό κυβερνητικό σχήμα, θα είναι πολιτική ασέβεια έναντι των πολιτών και παρερμηνεία της βούλησης τους.

Δεύτερον, δεν μπορεί να αποτελεί πολιτικό αυτονόητο, σε ένα συνεργατικό κυβερνητικό σχήμα, ότι ο επικεφαλής του πρώτου κόμματος θα είναι και πρωθυπουργός.

Είναι μια επιλογή, αλλά όχι η μοναδική.

Πολύ περισσότερο, όταν το συγκεκριμένο πρόσωπο, έχει δοκιμαστεί και κατά την κρίση των πολιτών, εφόσον δεν το επιλέγουν ξανά, έχει αποτύχει.

Το ΠΑΣΟΚ, αν ήθελε για πρωθυπουργό τον κύριο Μητσοτάκη ή τον κύριο Τσίπρα, είναι σαφές ότι δεν θα είχε λόγο αυτόνομης πολιτικής ύπαρξης.

Αν επίσης οι πολίτες, θέλουν για πρωθυπουργό τον κύριο Μητσοτάκη ή τον κύριο Τσίπρα, θα τους διαλέξουν μόνοι τους την ώρα της κάλπης.

Γι’ αυτό λοιπόν, το ΠΑΣΟΚ, απευθύνεται με έντιμο και καθαρό λόγο στους πολίτες και εγγυάται δύο πράγματα.

Πρώτον, με ένα ισχυρό εκλογικό ποσοστό, θα συμβάλει σε μια αξιόπιστη κυβερνητική λύση.

Δεύτερον, επικεφαλής της κυβερνητικής αυτής λύσης, θα είναι ένα πρόσωπο που υπερβαίνει τα στενά κομματικά όρια, θα ενώνει ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις και θα εξασφαλίζει την υλοποίηση της προγραμματικής συμφωνίας που θα καταρτιστεί.

Σε καμία περίπτωση, δεν θα είναι κάποιο από τα πρόσωπα, που οι ίδιοι οι πολίτες θα έχουν ήδη απορρίψει, είτε σε προηγούμενες, είτε στις εκλογές που έχουμε μπροστά μας.

Φυσικά, αν ο σκοπός των εκλογών, είναι ανεξάρτητα του αποτελέσματος, να γίνει ξανά πρωθυπουργός, ο κύριος Μητσοτάκης ή ο κύριος Τσίπρας, τότε το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος του είναι εκτός γραμμής.

Εκτός γραμμής, μαζί με όσους επιθυμούν εθνική συναίνεση.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!