Loading...

Σε αποσύνθεση το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμου – Αδυνατεί να συνεδριάσει λόγω μη απαρτίας!


Μοιραστείτε το άρθρο...

Η έλλειψης της νόμιμης απαρτίας για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμου ανεβάζει το πολιτικό θερμόμετρο, την ίδια ώρα που ο Δήμαρχος Θέρμου βρίσκεται σε προγραμματισμένο ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Από το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Θέρμου, εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Η απουσία από τη χθεσινή (Δευτέρα 27/03/2023) προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θέρμου όλων των Δημοτικών Συμβούλων και των τεσσάρων παρατάξεων της αντιπολίτευσης καθώς και των ανεξάρτητων Δημοτικών Συμβούλων, πράγμα που προφανώς έγινε κατόπιν σχεδίου, μη σεβόμενοι μάλιστα και την απουσία του Δημάρχου σε προγραμματισμένο από πολλούς μήνες ταξίδι στην ομογένεια των ΗΠΑ, και είχε ως συνέπεια την αδυναμία διεξαγωγής της συνεδρίασης λόγω έλλειψης της νόμιμης απαρτίας, συνιστά πράξη θεσμικής απαξίωσης εκ μέρους τους και ως τέτοια την καταδικάζουμε.

Ο δημοκρατικός διάλογος και η αντιπαράθεση απόψεων για τα δημοτικά δρώμενα επιβάλλεται να διεξάγεται πάντα στο πλαίσιο των κανόνων λειτουργίας των θεσμοθετημένων οργάνων του Δήμου και φυσικά εντός των οργάνων αυτών και καμία απόπειρα αιτιολόγησης κάθε παρέκκλισης από αυτόν τον κανόνα, ενίοτε με αιτιάσεις διαφόρων τύπων, δεν είναι δυνατό να δικαιολογηθεί, πόσο μάλλον να γίνει αποδεκτή η όποια απόπειρα απαξίωσης των οργάνων αυτών και ιδιαίτερα του Δημοτικού Συμβουλίου, του κορυφαίου συλλογικού οργάνου τοπικής διοίκησης.

Ως δημοτική πλειοψηφία δηλώνουμε ότι παραμένουμε έμπρακτα αταλάντευτα προσανατολισμένοι στον δρόμο της αποτελεσματικής άσκησης των καθηκόντων της δημοτικής αρχής προς όφελος του τόπου και των πολιτών και κάθε είδους αντιλήψεις, συμπεριφορές ή πρακτικές, οι οποίες παραπέμπουν σε παρεμπόδιση του έργου του Δήμου μας ή σε απαξίωση των θεσμικών λειτουργιών, τις καταδικάζουμε απερίφραστα ως μη αποδεκτές και όλους όσοι μετέρχονται τέτοιου είδους μεθοδεύσεις τους παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών.

Η Απάντηση των παρατάξεων της δημοτικής αντιπολίτευσης του Δήμου Θέρμου:

Σχετικά με την ανακοίνωση της Παράταξης της Δημοτικής πλειοψηφίας του Δήμου Θέρμου,   με την οποία προσπαθεί  να επιρρίψει την ευθύνη για τη ματαίωση της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, της Δευτέρας 27 Μαρτίου 2023, λόγω έλλειψης απαρτίας, στις παρατάξεις της δημοτικής Αντιπολίτευσης που, δήθεν, συνωμότησαν για να υπονομεύσουν  το θεσμό του δημοτικού συμβουλίου και το έργο του Δήμου, έχουμε να αναφέρουμε τα παρακάτω:

  1. Δεν υπήρξε κανένα σχέδιο και συνεννόηση για την απουσία των δημοτικών συμβούλων από τη συνεδρίαση της Δευτέρας. Άλλωστε, την Αντιπολίτευση συγκροτούν 4 δημοτικές παρατάξεις, με διαφορετικές πολιτικές αναφορές και επιπλέον υπάρχουν και 2 ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι. Ευχαριστούμε, βέβαια, τον γράφοντα την ανακοίνωση της πλειοψηφίας, γιατί αναγνωρίζει  ότι  και στον  δικό μας Δήμο  υπάρχουν εκλεγμένοι που συζητούν και έχουν διαφορετική λογική και πρακτική από τη δική τους,  που είναι παρωχημένη  και άλλης εποχής.
  2. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, προγραμματίζει «fast track» συνεδριάσεις, κατά το δοκούν και δεν τηρεί την υπόσχεση ότι οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου θα γίνονται την τελευταία Παρασκευή του μήνα, ώστε οι δημοτικοί σύμβουλοι να προγραμματίζουν τις υποχρεώσεις τους και να έχουν το χρόνο για τη μελέτη των εισηγήσεων και το σχετικό ενημερωτικό υλικό της συνεδρίασης.  Υπάρχουν  Δημοτικοί Σύμβουλοι  που  ενημερώνονται, έχουν απόψεις και θέσεις  και  δεν πηγαίνουν  στις συνεδριάσεις  του κορυφαίου οργάνου  διοίκησης του Δήμου  για να συμφωνήσουν  με την πρόταση του ενός.
  3. Τα θέματα της συγκεκριμένης συνεδρίασης της Δευτέρας, κοινοποιήθηκαν στους δημοτικούς συμβούλους, αργά το βράδυ της Πέμπτης, 23/3 και έπρεπε να τα μελετήσουμε  μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια των 3 ημερών,  με αργίες και την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
  4. Το θέμα της παραίτησης  του Προέδρου του Ο.Κ.Π.Α.Π.ΔΗ.Θ  κ. Γεωργίου Γλαβά,  που μπήκε Εκτός Ημερήσιας  Διάταξης,  ήταν  προφανώς για να αιφνιδιάσει την αντιπολίτευση. Η παραίτηση του κ. Γλαβά που απευθύνονταν προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θέρμου έχει ημερομηνία 23/3/2023 και η πρόσκληση του Προέδρου του Δ.Σ.  στάλθηκε το βράδυ  της ίδιας ημέρας, άρα,  θα μπορούσε να συμπεριληφθεί  στα θέματα  της ημερήσιας  διάταξης, αλλά  το ζύμωμα  της  αποτυχημένης  διοίκησης  καθυστερούσε, γιατί στις 24/3/2023  υπέβαλε την παραίτησή του και  ο Αντιπρόεδρος  κ. Κων/νος  Παπαθανασόπουλος. Προφανώς,  τότε, εγκρίθηκε η αίτησή του. Σκεφτείτε το   βαθύ αυτοδιοικητικό πεδίο στον ημιορεινό Δήμο Θέρμου.
  5. Το ταξίδι αναψυχής του κ. Δημάρχου στην Αμερική είναι προσωπική του επιλογή, απόλυτα σεβαστή και δεν επηρεάζει τους θεσμούς και τις λειτουργίες  των συλλογικών οργάνων του Δήμου, όπως είναι το Δημοτικό Συμβούλιο, για το οποίο υπάρχει η σχετική νομοθετική πρόβλεψη για  την απουσία του Δημάρχου. Αν  αφορούσε στο Δήμο,  έπρεπε  να υπάρχει  ατζέντα θεμάτων  και υπόμνημα για Ομογενείς της  περιοχής επίσκεψης που θα ήταν  γνωστό  στους  Δημοτικούς  Συμβούλους. Παρόλα  αυτά,  εμείς  να ευχηθούμε  στον κύριο  Δήμαρχο  καλή  διαμονή  στην Αμερική,  που τόσο επιθυμούσε να επισκεφτεί.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΟΥ

  1. ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΟΥ.
  2. ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΟΥ
  3. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΥΘΥΝΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΟΥ
  4. ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΟΥ





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!