Loading...

Ταξιδέψτε με τα παιδιά σας εύκολα με αυτά τα 3 tips


Μοιραστείτε το άρθρο...

Τα ταξίδια είναι ένας υπέροχος τρόπος για να συνδεθείτε περισσότερο ως οικογένεια. Να έρθετε πιο κοντά και να περάσετε όμορφες στιγμές με τον/την σύντροφο και τα παιδιά σας και να κάνετε δραστηριότητες όπως camping. Βέβαια, αν υπάρχει κάτι που μπορούμε σίγουρα να παραδεχτούμε είναι ότι τα ταξίδια με τα παιδιά δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο.

Ας δούμε, λοιπόν, μερικές συμβουλές οι οποίες μπορεί να σας διευκολύνουν κάπως αν τις εφαρμόσετε.

  1. Ταξιδέψτε σε κοντινούς προορισμούς

Αν ταξιδέψετε σε κοντινούς για εσάς προορισμούς, σίγουρα η διαδρομή δεν θα σας κουράσει τόσο. Γενικά είναι δύσκολο για τα παιδιά να μένουν ήσυχα σε μακρινές διαδρομές, οπότε αυτή είναι μια λύση που δεν θα κουράσει ούτε εκείνα τόσο πολύ. Αν μένετε στην Αττική, μια εξαιρετική επιλογή για οικογενειακές διακοπές είναι η Πάτρα, καθώς έχει φοβερά αξιοθέατα. Θα προτείναμε να επιλέξετε ένα ξενοδοχείο στην Πάτρα το οποίο θα βρίσκεται σε κεντρικό σημείο, ώστε να μπορείτε να κάνετε βόλτες και να φτάνετε με άνεση στα διάφορα αξιοθέατα της περιοχής. Αν όμως η εκδρομή σας είναι το καλοκαίρι, είναι μί απολύ καλή ιδέα να κάνετε camping ώστε να έρθουν και τα παιδιά σας πιο κοντά στη φύση. Μην χάνετε χρόνο και αναζητήστε είδη camping όπως είναι οι ομπρέλες θαλάσσης.

Extra tip: Να θυμάστε πως έχετε μαζί σας και τα παιδιά. Συνεπώς, όταν θα επιλέγετε ξενοδοχείο στην Πάτρα φροντίστε να ελέγξετε αν υπάρχουν όλες οι παροχές που θα σας φανούν απαραίτητες για μια άνετη διαμονή με τα παιδιά.

  1. Φροντίστε να έχετε περισσότερο χρόνο

Όταν θα σχεδιάζετε το ταξίδι σας, είναι σημαντικό να φροντίσετε να έχετε περισσότερο χρόνο από αυτό που πιστεύετε ότι μπορεί να χρειαστεί για το κάθε τι. Δεν είναι απαραίτητο ότι τα παιδιά θα κατανοήσουν το γιατί πρέπει να βιαστείτε να πάτε στο αεροδρόμιο και δεν προλαβαίνετε να σταματήσετε στο περίπτερο για γλυκά. Ή γιατί πρέπει να συνεχίσετε τη διαδρομή με το αυτοκίνητο, παρά το γεγονός ότι είναι πολύ κουρασμένα. Συνεπώς, αν έχετε υπολογίσει λίγο περισσότερο χρόνο από πριν, η όλη διαδικασία θα γίνει πολύ πιο εύκολη.

  1. Μην πάρετε πολλά μαζί

Είναι προφανές πως όσα περισσότερα άτομα είστε στο ταξίδι, τόσα περισσότερα πράγματα θα χρειαστείτε. Ειδικά, αν ταξιδέψετε σε έναν κοντινό προορισμό στον οποίο θα μπορείτε να μείνετε και περισσότερες ημέρες, είναι λογικό να χρειάζεστε και περισσότερα ρούχα. Αλλά είναι σημαντικό να μην πάρετε πολλά μαζί σας. Μόνο τα απαραίτητα. Σε ό,τι αφορά τα ρούχα μπορείτε να πακετάρετε λιγότερα κομμάτια με τα οποία, όμως, θα μπορείτε να κάνετε περισσότερους συνδυασμούς ή να τα φοράτε σε στρώσεις.

Καταλήγοντας, έχουμε μια τελευταία συμβουλή. Επιτρέψτε στα παιδιά να παίξουν και γενικά να κάνουν τις δραστηριότητες που θέλουν, ακόμη και αν αυτό σας πάει λίγο πίσω στο πρόγραμμά σας. Αν δεν κατσουφιάζουν και δεν γκρινιάζουν, είναι προφανές ότι το ταξίδι σας θα είναι και πολύ πιο εύκολο.




Μοιραστείτε το άρθρο...

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!