Loading...

Καταραμένη φτώχεια: Η Αιτωλοακαρνανία στον «πάτο» των αυξήσεων στις καταθέσεις!


Μοιραστείτε το άρθρο...

Το ότι το υπόλοιπο των τραπεζικών καταθέσεων αυξήθηκε κατά περίπου 45 δισ. ευρώ από το 2019 μέχρι σήμερα είναι γνωστό και καταγεγραμμένο από τα στοιχεία της Τ.τ.Ε.

Το ότι αυτή η αύξηση αφορά μόνο στις καταθέσεις των νοικοκυριών οι οποίες μοιράζονται σε 36 εκατομμύρια λογαριασμούς, επίσης είναι γνωστό. Το ερώτημα που απαντάται με την επεξεργασία των στοιχείων της ΤτΕ είναι το εξής: Ποιοι αύξησαν περισσότερο τις καταθέσεις τους μέσα στην πανδημία; Ποιοι νομοί είχαν τις καλύτερες επιδόσεις; Από τα στοιχεία για τις καταθέσεις προκύπτει και ποιοι νομοί έχουν μεγαλύτερο εισόδημα και ποιοί υστερούν.

Δια γυμνού οφθαλμού προκύπτει ότι οι “πλούσιοι νομοί” είχαν τα μεγαλύτερα νούμερα (σε υπόλοιπο λογαριασμού στην Τράπεζα) σε αντίθεση με τους “φτωχότερους” οι οποίοι περιορίστηκαν σε βελτιώσει της τάξεως των λίγων εκατοντάδων ευρώ. Άλλο ένα σημάδι των υπαρκτών και ολοένα και διευρυνόμενων αποκλίσεων

Ο πίνακας που ακολουθεί περιλαμβάνει τους νομούς με τη μικρότερη αύξηση υπολοίπου ανά τραπεζικό λογαριασμό.

Η Αιτωλοακαρνανία έχει αύξηση υπολοίπου 304 ευρώ από το 2019, ενώ αυτή τη στιγμή ο μέσος λογαριασμός έχει 3934 ευρώ. Στην Άρτα, το υπόλοιπο έχει αυξηθεί κατά 363 ευρώ και ο κάθε λογαριασμός έχει 3544 ευρώ. Στην Φθιώτιδα έχουμε αύξηση 372 ευρώ και μέσο υπόλοιπο 3139 ευρώ κ.ο.κ.

Πηγή: www.thetoc.gr





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!