Loading...

Πώς να γίνεις ο ιδανικός μέντορας για νέους μεσίτες


Μοιραστείτε το άρθρο...

Όλοι οι μεσίτες έχουν περάσει από την αμήχανη φάση κατά την οποία όπου σταθούν και όπου βρεθούν λένε το όνομά τους και την ιδιότητά τους, μοιράζοντας τις κάρτες τους σαν φέιγ βολάν.

Όσο υπάρχει το επάγγελμα του μεσίτη, θα υπάρχουν και οι «νεοσσοί» που ψάχνουν έναν μπούσουλα ώστε να ξεκινήσουν από κάπου. Αυτό το «κάπου» θα τους δώσει τις απαιτούμενες συμβουλές, κατευθύνσεις, και θα αποτελέσει μια ομαλή μετάβαση στον νέο, μεσιτικό κόσμο.

Εσύ, ως έμπειρος μεσίτης, είσαι στο στόχαστρο τέτοιων νεοσσών, καθώς μπορείς να γίνεις ο μέντοράς τους. Πώς μπορείς να μεταλαμπαδεύσεις εμπειρία και γνώσεις τόσων ετών; Θα μάθεις παρακάτω:

  1. Δέξου ότι δεν υπάρχουν χαζές ερωτήσεις

Σου το έλεγαν όταν έκανες τα πρώτα σου βήματα, όμως, με την απόκτηση εμπειρίας άρχισες να θεωρείς κάποια πράγματα δεδομένα. Για κάποιον νέο στον χώρο, τίποτα δεν είναι δεδομένο. Αντίθετα, όλα είναι καινούργια και άξια απορίας. Για αυτόν τον λόγο, πριν ξεκινήσεις να «προπονείς» έναν νέο μεσίτη, σκέψου ότι το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ακούσεις απορίες που δεν σου φαίνονται λογικές. Έχοντας αυτό το σκεπτικό, θα δημιουργήσεις ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης και ασφάλειας, στοιχεία που αναζητά ένας νέος μεσίτης σε σένα.

  1. Ξεκίνα από τα βασικά

Ακριβώς όπως ένας νέος μεσίτης δεν έχει τίποτα δεδομένο, έτσι κι εσύ δεν πρέπει να θεωρείς τόσο σίγουρο ότι το άτομο που εκπαιδεύσεις είναι και «ετοιμοπόλεμο». Εξήγησε, λοιπόν, τη στοιχειώδη σημασία που έχει η σωστή ορθογραφία σε αγγελίες, μηνύματα και emails, και το μήνυμα της προχειρότητας που περνά ένα ασύντακτο κείμενο με ορθογραφικά λάθη. Δώσε έμφαση στην ανάπτυξη των softskillsτου εκπαιδευόμενού σου, και στις επικοινωνιακές του δεξιότητες. Κάνε κατανοητή τη σημασία της επαγγελματικής, εξωτερικής εμφάνισης, που οφείλει να είναι καθημερινά προσεγμένη. Η επιμονή στα παραπάνω βασικά σημεία γλιτώνει τον νέο μεσίτη από μετέπειτα λάθη που δεν θα μπορούν να διορθωθούν εύκολα.

  1. Δώσε έμφαση στην εκμάθηση των εργαλείων που έχει ένας μεσίτης

Η πληθώρα των πληροφοριών που μάλλον θα δώσεις εντός πολύ σύντομου χρόνου, είναι ικανές να «πελαγώσουν» τον νεοσσό σου. Κάθε νέα πληροφορία που μεταφέρεις, λοιπόν, χρειάζεται να τη συνδυάσεις με ένα εργαλείο που θα είναι αναγκαίο στην καθημερινότητα του μεσίτη. Οι πλατφόρμες εύρεσης ακινήτων και το μεσιτικό πρόγραμμα δεν είναι απλά εργαλεία, αλλά εργαλειοθήκες, Ειδικά το μεσιτικό πρόγραμμα που είναι και ο αφανής ήρωας του επαγγέλματος, διευκολύνει στο έπακρο το έργο του μεσίτη, αφού αναλαμβάνει όλο το τεχνικό κομμάτι της δουλειάς.

Ο ρόλος του μέντορας= είναι πολύ σημαντικός, κυρίως για τη ζωή «μετά» (από εμάς): Αφού είμαστε τόσο ικανοί κι έμπειροι, γιατί να μη δημιουργήσουμε και άλλους επαγγελματίες σαν εμάς;
Μοιραστείτε το άρθρο...

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!