Loading...

Γ. Βαρεμένος «Κτηνοτροφία SOS: Η σφαγή των αμνών»


Μοιραστείτε το άρθρο...

Η δήλωση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Γιώργου Βαρεμένου για την απελπιστική κατάσταση στην κτηνοτροφία.

Αναλυτικά:

Κάτι παραπάνω από οριακή είναι η κατάσταση στην κτηνοτροφία, με κοπάδια παραγωγικών ζώων στην Αιτωλοακαρνανία να οδηγούνται αθρόα στην σφαγή. Εργαζόμενος σε σφαγεία μου κατέθεσε το συγκλονιστικό γεγονός ότι βρέθηκαν να σφάζουν κοπάδι με ζώα που είχαν μέσα τους έμβρυα. Οι τιμές στις ζωοτροφές έχουν εκτοξευθεί στην στρατόσφαιρα, με το καλαμπόκι να έχει φθάσει από 9 ευρώ το τσουβάλι στα 19, ενώ στο χωράφι το τριφύλλι από 12 λεπτά το κιλό έφθασε τα 27 και το λίπασμα από 18 ευρώ το τσουβάλι στα 46 ευρώ.

Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου μαζί με ένα ανεξέλεγκτο ράλλυ στα κτηνιατρικά είδη, έφεραν την κατάσταση σε απελπιστικά επίπεδα. Την ίδια ώρα, ο Ισπανός αγρότης/κτηνοτρόφος παίρνει ενίσχυση για το πετρέλαιο 1,24 ευρώ το λίτρο,  για τα πρόβατα 12 ευρώ το κεφάλι και για τα μοσχάρια 138 ευρώ το κεφάλι. Παράγοντες του κτηνοτροφικού συνδικαλισμού εκτιμούν ότι η μείωση του ζωικού κεφαλαίου θα κυμανθεί εφέτος στο 15%. Σε ορισμένα μέρη το ποσοστό είναι μεγαλύτερο και οδηγεί χωριά σε περαιτέρω ερημοποίηση, με δεδομένο ότι οι επενδύσεις στην ενέργεια δεν οδηγούν σε απασχόληση. Εμβληματικά και ιστορικά μέρηκινδυνεύουν άμεσα να μείνουν χωρίς κατοίκους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!