Loading...

Χριστίνα Σταρακά: «3η Σεπτέμβρη και η πορεία προς την ανατροπή»


Μοιραστείτε το άρθρο...

Όταν την 3η του Σεπτέμβρη του 1974, μέσα στα αποκαΐδια της χούντας και της τραγωδίας του Κυπριακού, ο Ανδρέας Παπανδρέου ύψωνε ψηλά την ιδρυτική διακήρυξη του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, γνώριζε καλά ότι το κείμενο αυτό συμπύκνωνε λέξη-λέξη τους αγώνες, τους πόθους, τις αγωνίες και τις ελπίδες δεκαετιών του ελληνικού λαού.

Και μέσα σε μια πορεία σχεδόν μισού αιώνα, όπου ασφαλώς υπήρχαν και λάθη και απογοητεύσεις, η παράταξη αυτή τίμησε τις αρχές και το πνεύμα αυτής της διακήρυξης. Θεμελίωσε τη Δημοκρατία στον τόπο και διαμόρφωσε για πολλά χρόνια ένα πλαίσιο ίσων ευκαιριών για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα.

48 χρόνια μετά και μέσα στη δίνη των πολλαπλών κρίσεων που περνάει η πατρίδα μας για πάνω από μια δεκαετία, οι πολίτες ζητούν πλέον, πιο επιτακτικά από ποτέ, σοβαρότητα, λύσεις και αξιοπιστία. Και φυσικά ζητούν ανανέωση, τόσο σε πρόσωπα όσο και σε πρακτικές και νοοτροπίες. Το νέο ΠΑΣΟΚ του Νίκο Ανδρουλάκη διένυσε, μέσα σε λίγους μήνες, αρκετό δρόμο. Δημιούργησε μια οργανωτική υπεροπλία με ένα μητρώο μελών που αγγίζει τους 200.000 πολίτες, ανέδειξε νέα πρόσωπα μπροστά, κατέθεσε σειρά συγκεκριμένων προτάσεων, εξέπεμψε μετριοπάθεια και σοβαρότητα. Και προπαντός, ενέπνευσε αισιοδοξία στα μέλη και τους φίλους του ότι μπορεί να ξεφύγει από τον ρόλο του κομπάρσου και να πιάσει ξανά το ιστορικό νήμα της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης.

Οι πρόσφατες αποκαλύψεις για τις υποκλοπές που αποτελούν ευθεία προσβολή ατομικών δικαιωμάτων και πλήττουν τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου στον πυρήνα τους, δεν ξεγύμνωσαν απλά την αλαζονεία της εξουσίας και την επιρροή των εγχώριων διαμορφωτών της κοινής γνώμης. Αναδεικνύουν και το δημοκρατικό καθήκον του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει σε μια μεγάλη ανατροπή προσφέροντας ξανά ελπίδα στην ελληνική κοινωνία.

Κι αυτός είναι ο δρόμος που καλείται να περπατήσει το αναγεννημένο ΠΑΣΟΚ. Απέναντι στις τοξικότητες που γεννούν οι άγονες αντιπαραθέσεις μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, να αναβαθμίσει τον δημόσιο διάλογο στη χώρα, βάζοντας στο τραπέζι ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις για όλα τα θέματα που αποτελούν προτεραιότητα σήμερα. Προτάσεις που στηρίζονται στις αρχές και τις αξίες της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας και οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν μια αξιόπιστη απάντηση στις κρίσης που βιώνουμε. Δηλαδή, τη στήριξη της δημόσιας υγείας και της δημόσιας παιδείας, τη θωράκιση της χώρας από την τωρινή αλλά και κάθε μελλοντική ενεργειακή κρίση, το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, την αλλαγή του τρόπου που παράγει πλούτο η χώρα, την απελευθέρωση των δυνατοτήτων του Έλληνα αγρότη. το δημογραφικό, τα εθνικά μας θέματα. Έχοντας ως μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και της χώρας, να δώσει ελπίδα και φωνή σε όσους δεν ακούγονται σήμερα. Τους εργαζόμενους που συνεχίζουν να αμείβονται με χαμηλούς μισθούς ενώ το κόστος ζωής αυξάνεται, τους νέους που δεν μπορούν να κάνουν σχέδια και όνειρα στη ζωή τους, τους αγρότες που παρατάνε καθημερινά τα χωράφια τους απεγνωσμένοι από τα υπέρογκα κόστη, τους μεγαλύτερους που ζητούν αξιοπρέπεια.

 Με την επιστροφή του ως εν δυνάμει κόμμα εξουσίας, είναι στο χέρι του ΠΑΣΟΚ να βάλει ένα οριστικό τέλος στον φαύλο κύκλο της επιλογής του μη χείρον βέλτιστον. Να βάλει ένα τέλος στο εκβιαστικό δίλημμα των αποτυχημένων κυβερνήσεων της τελευταίας οκταετίας. Αλήθεια, ποιος πιστεύει ότι αξίζει στους πολίτες να επιλέγουν τη ΝΔ γιατί απλά δεν θέλουν να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ; Ή ποιος πιστεύει ότι τους αξίζει να αναγκάζονται να επιλέγουν τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν θέλουν τον κ. Μητσοτάκη;

48 χρόνια μετά την ίδρυσή του, το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει με μοναδικό στόχο να προσφέρει στον ελληνικό λαό μια θετική εναλλακτική επιλογή στον ελληνικό λαό, που θα το καταστήσει ξανά ως τον σοβαρό προοδευτικό πόλο εξουσίας απέναντι στη ΝΔ. Μια επιλογή ελπίδας που δεν θα θυμίζει σε τίποτα τη συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου και θα αποτελέσει την αφετηρία της μεγάλης ανατροπής του ΠΑΣΟΚ και της ολικής του επαναφοράς στο πολιτικό σκηνικό της πατρίδας μας.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΤΑΡΑΚΑ

Μέλος ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!