Loading...

Σε κατάληψη στο κτίριο της Περιφέρειας στο Μεσολόγγι προχωρούν οι κάτοικοι των χωριών του Ευήνου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Η κλιμάκωση των δράσεων για την οριστική επίλυση του ζητήματος αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Γαλατά, χθες Πέμπτη 25 Αυγούστου, μετά και την παράσυρση της πρόχειρης διάβασης του ποταμού Ευήνου..

Στην ανακοίνωσή της, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα υπογραμμίζει ότι «εκ των πραγμάτων, ξεκινάει για όλους μας και πάλι το ίδιο μαρτύριο. Κυρίως όμως για τους μαθητές και τους γονείς τους, αφού σε λίγες ημέρες ανοίγουν τα σχολεία».

Ως εκ τούτου αποφασίστηκε κλιμάκωση των δράσεων, με την κατάληψη του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλ/νίας την 1η Σεπτεμβρίου 2022.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σήμερα (σ.σ. χθες) Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2022 και ώρα 19:00΄, με αφορμή την κατάρρευση της πρόχειρης γέφυρας του Ευήνου από την σημερινή ξαφνική νεροποντή, συνήλθε σε έκτακτη σύσκεψη στην πλατεία του Γαλατά η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, κάνοντας μια σύντομη ιστορική αναδρομή, υπενθύμισε ότι οι γέφυρες του Ευήνου κατέρρευσαν στις 12 Δεκεμβρίου του 2021, οπότε και άρχισε ο γολγοθάς των κατοίκων των παρευήνιων Κοινοτήτων.

Ακολούθως, είπε πως τόσο στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαΐου 2022 στην Αμφιλοχία, όσο και στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 21 Ιουνίου 2022 στο Μεσολόγγι, ο αρμόδιος υφυπουργός Μεταφορών κ. Καραγιάννης επανέλαβε τις διαβεβαιώσεις πως μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2022 θα έχει ολοκληρωθεί η προσωρινή αποκατάσταση της κυκλοφορίας με την κατασκευή νέας πρόχειρης γέφυρας, που θα αντέξει τις κατεβασιές του χειμώνα. Για τη νέα γέφυρα ο κ. Καραγιάννης είπε πως δεν υπάρχει παρέκκλιση από τον σχεδιασμό παράδοσής της σε 24 μήνες, μετρούμενου του χρόνου από τον Γενάρη του 2021. Τις ίδιες διαβεβαιώσεις έκανε και ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης κ. Μαυρομμάτης.

Είπε ακόμα, ενημερώνοντας τους παρευρισκόμενους, πως εμείς, ως Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, στην τελευταία συνάντησή μας με τους ανωτέρω κυρίους (21/06/2022), εκφράσαμε την έκδηλη ανησυχία και τον έντονο προβληματισμό μας για το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα ξεκινήσει κανένα από τα έργα, παρόλο που βρισκόμαστε στη μέση του καλοκαιριού, καθώς και την αγωνία και τον φόβο, μη μας «προλάβει ο καιρός» και από το φθινόπωρο ζήσουμε πάλι τα ίδια. Εκφράσαμε ακόμα τις σοβαρές μας επιφυλάξεις ως προς την τήρηση των ανακοινωθέντων χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησης των μελλοντικών έργων. Τέλος, τους γνωστοποιήσαμε πως τον ερχόμενο Σεπτέμβρη δεν κρίνεται μόνο η τύχη των έργων, αλλά και η σοβαρότητα, η αξιοπιστία και η φερεγγυότητα των αρμοδίων.

Τελικά, ο καιρός μας πρόλαβε στα τέλη του καλοκαιριού. Εκ των πραγμάτων, ξεκινάει για όλους μας και πάλι το ίδιο μαρτύριο. Κυρίως όμως για τους μαθητές και τους γονείς τους, αφού σε λίγες ημέρες ανοίγουν τα σχολεία.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις μελών της Συντονιστικής Επιτροπής και κατοίκων, στις οποίες κυρίαρχη θέση είχαν ο θυμός και η οργή. Μετά από συζήτηση, ομόφωνα αποφασίστηκε:

  • να ενημερωθούν άμεσα για το πρόβλημα οι εμπλεκόμενοι κυβερνητικοί παράγοντες, οι βουλευτές του Νομού και τα ΜΜΕ με Δελτίο Τύπου,
  • οι Δήμαρχοι και τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Ναυπακτίας και Μεσολογγίου να πρωτοστατήσουν για την άμεση έναρξη των εργασιών τόσο της πρόχειρης όσο και της οριστικής λύσης,
  • να πραγματοποιηθεί κατάληψη του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλ/νίας την 1η Σεπτεμβρίου 2022.

Γαλατάς, 25 Αυγούστου 2022
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!