Loading...

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στο Νέο Χαλκιόπουλο Βάλτου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Μετά από ένα εντεκαήμερο έντονης πολιτιστικής δραστηριότητας και με το κλείσιμο της έκθεσης Κωσταντίνου Χατζόπουλου και της έκθεσης βιβλίων στο Δημ. Σχολείο Ν. Χαλκιόπουλου, ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 21 Αυγούστου οι πολυποίκιλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, που αποφάσισε από τις αρχές του χρόνου, προετοίμασε και υλοποίησε ο σύλλογος Χαλκιοπουλιτών Αθήνας – Πειραιά «Άγιος Ανδρέας ο Ερημίτης».

Ο Σύλλογος Χαλκιοπουλιτών Αθηνών και Πειραιώς «Άγιος Ανδρέας ο Ερημίτης» οργάνωσε πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις στο Νέο Χαλκιόπουλο Ορεινού Βάλτου. Κράτησαν από τις 11 έως τις 21 Αυγούστου και προσέλκυσαν πολλούς επισκέπτες, όχι μόνο από το χωριό, αλλά και από την γύρω περιοχή.

Η μεγάλη ποικιλία των δρώμενων ικανοποίησε όλους όσους τις παρακολούθησαν, μικρούς και μεγάλους. Μπορούμε να πούμε ότι οι φετινές εκδηλώσεις, ήταν οι καλύτερες όλων των προηγούμενων ετών. Ο Σύλλογος γιορτάζει την επέτειο των σαράντα χρόνων από την ίδρυσή του. Ο Πρόεδρος, το διοικητικό συμβούλιο και οι πολλοί εθελοντές εργάστηκαν από τις αρχές Αυγούστου για να τα καταφέρουν να δώσουν μία εξαιρετική και αλησμόνητη εκδήλωση.

Το δεκαήμερο αυτό, πλήθος επισκεπτών θαύμασε τα εκτεθειμένα στις αίθουσες του Δημοτικού Σχολείου Χαλκιοπούλων βιβλία Βαλτινών συγγραφέων. Και τα εκθέματα για τον Χαλκιοπουλίτη στην καταγωγή Ποιητή Κωσταντίνο Χατζόπουλο.

Η εκδήλωση – με τα τέσσερα βασικά θέματα – συμβάλει τα μέγιστα στην ανάδειξη του χωριού και της γύρω περιοχής του Ορεινού Βάλτου και γιατί όχι, ολόκληρου του σημερινού Δήμου Αμφιλοχίας.

Για πρώτη φορά χάρις στην πρωτοβουλία του συλλόγου και την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε στις 11 Αυγούστου η πρώτη γιορτή μελιού από τους μελισσοπαραγωγούς της περιοχής. Ήταν μία εξαιρετικά οργανωμένη έκθεση προϊόντων μελιού, που με την εργασία του ο σύλλογος έφερε εις πέρας.

Με παράσταση Καραγκιόζη του Γιώργου Ηπειρώτη, συνεχίστηκε η εκδήλωση. Τα διδακτικά «παθήματα» του Καραγκιόζη παρακολούθησαν και απόλαυσαν πολλές δεκάδες παιδιών, ακόμα και μεγάλοι!

Η επόμενη βραδιά της 12ης Αυγούστου ήταν αφιερωμένη στον ποιητή Κωσταντίνο Χατζόπουλο και στην βιβλιοπαρουσίαση βιβλίων δύο καταξιωμένων Χαλκιοπουλιτών συγγραφέων.

Την Τρίτη απόγευμα στις 16 Αυγούστου όλοι οι αθλητές, μικροί και μεγάλοι, άνδρες και γυναίκες από νωρίς προσήλθαν στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου. Στην αρμόδια επιτροπή του Συλλόγου από μέλη του Δ.Σ. και εθελοντές έγινε καταγραφή των αθλητών και επιδόθηκαν τα νούμερα τους για τους αγώνες.

Αφετηρία όπως και πέρυσι η είσοδος του Δημοτικού Σχολείου όπου τοποθετήθηκε μια τεράστια φουσκωτή αψίδα σε σχήμα κεφαλαίου «Π», που ο Πρόεδρος του Συλλόγου το έφερε από την Αθήνα.

Κάτω από την αψίδα παρατάχθηκαν τα παιδιά που δήλωσαν συμμετοχή για τον πρώτο αγώνα του ενός χιλιομέτρου. (33 αγόρια και κορίτσια).

Ακολούθησε μουσική βραδιά από το γνωστό καλλιτεχνικό σχήμα της Αμφιλοχιώτικης παρέας «Καραβάν Σεράι» που πρόσφεραν την ποιοτική τους μουσική που κράτησε όλους μέχρι τις τρεις τα ξημερώματα!

Στο τέταρτο σκέλος της πρωτοφανούς πολυδιάστατης εκδήλωσης, το πρωί της 18 Αυγούστου συγκεντρώθηκαν στην Αρωνιάδα πάνω από 30 λάτρεις του βουνού και της ορεινής πεζοπορίας.

Με αφετηρία την Εκκλησία του Αγίου Θωμά περπάτησαν το προαιώνιο μονοπάτι προς Ξερακιά και σηματοδότησαν με ειδικά χρωματισμένα μεταλλικά πινακάκια και κόκκινη μπογιά την διαδρομή από: Αρωνιάδα–Σαρμανίτσα–Ξερακιά (Καστανιές)–Άη Λιά–Κουλούρια–Παναγία–Αρωνιάδα. Η μετρημένη διαδρομή των δέκα χιλιομέτρων (με επιστροφή) κράτησε πέντε ώρες, λόγω των στάσεων για την σηματοδότηση που γινόταν σε εμφανή σημεία της διαδρομής σε κορμούς δένδρων και πέτρες.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος πρόσφερε σε εκατοντάδες επισκεπτών πλουσιοπάροχα, σε όλες τις επί μέρους εκδηλώσεις, αναμνηστικά βαζάκια με μέλι, (σε ειδική συσκευασία του συλλόγου), πλούσιο μπουφέ με ποικίλα εδέσματα, γλυκά, φρούτα, τσίπουρο, αναψυκτικά και νερό-τόσο πολύτιμο το καλοκαίρι!
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!