Loading...

Γιατί οι γεννήτριες είναι πολύ χρήσιμες για σπίτια και επιχειρήσεις


Μοιραστείτε το άρθρο...

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κρατήσουν την επιχείρησή σας σε λειτουργία κατά τη διάρκεια διακοπών ρεύματος ή μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να τροφοδοτήσουν ένα σπίτι κατά τη διάρκεια μιας διακοπής ρεύματος.

Οι γεννήτριες έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν ηλεκτρική ενέργεια όταν δεν υπάρχει άλλη διαθέσιμη πηγή ηλεκτρικής ενέργειας. Τροφοδοτούνται γενικά με καύσιμα ντίζελ, βενζίνη, προπάνιο ή φυσικό αέριο. Η γεννήτρια μετατρέπει το καύσιμο σε μηχανική ενέργεια που κινεί μια ηλεκτρική γεννήτρια. Το ηλεκτρικό ρεύμα που παράγεται από τη γεννήτρια στέλνεται στη συνέχεια μέσω ενός μετασχηματιστή υποβιβασμού πριν εισέλθει στον ηλεκτρικό πίνακα του σπιτιού σας.

Οι ακόλουθοι είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους μπορεί να χρειάζεστε μια γεννήτρια ή μια γεννήτρια για το σπίτι σας:

Εφεδρική παροχή ρεύματος για οικιακές συσκευές: Όταν δεν υπάρχει παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μικρή φορητή γεννήτρια για να τροφοδοτήσετε συσκευές όπως ψυγεία, τηλεοράσεις και φώτα κ.λπ. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν η διακοπή ρεύματος διαρκεί για ώρες ή ημέρες κάθε φορά.

Ηλεκτρική ενέργεια για λίγες ώρες: Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστείτε μόνο λίγες ώρες ηλεκτρικής ενέργειας στο σπίτι σας, επειδή σύντομα θα φτάσουν καλεσμένοι σας που θα θέλουν φως και κλιματισμό.

Όταν επιλέγετε μια γεννήτρια ή ηλεκτρογεννήτρια , υπάρχουν διάφορα χαρακτηριστικά και οφέλη που πρέπει να λάβετε υπόψη:

Τύπος καυσίμου: Οι δύο πιο συνηθισμένοι τύποι καυσίμου για γεννήτριες είναι η βενζίνη και το ντίζελ. Οι γεννήτριες που λειτουργούν με βενζίνη είναι συνήθως πιο ισχυρές από εκείνες που λειτουργούν με ντίζελ. Ωστόσο, ενδέχεται να είναι λιγότερο ανθεκτικές και να απαιτούν συχνότερη συντήρηση. Οι γεννήτριες που λειτουργούν με ντίζελ τείνουν να είναι πιο ανθεκτικές και να προσφέρουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τις αντίστοιχες βενζινοκίνητες- ωστόσο, μπορεί να είναι πιο ακριβές στην αγορά αρχικά και μπορεί να απαιτούν περισσότερη συντήρηση με την πάροδο του χρόνου.

Τύπος κινητήρα: Οι γεννήτριες μπορεί να διαθέτουν είτε κινητήρα εσωτερικής καύσης είτε ηλεκτροκινητήρα. Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης τείνουν να είναι πιο ισχυροί αλλά απαιτούν περισσότερη συντήρηση από τους ηλεκτροκινητήρες. Οι ηλεκτρικοί κινητήρες είναι πιο αθόρυβοι από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης και μπορούν να λειτουργούν για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα χωρίς να απαιτούν ανεφοδιασμό ή συντήρηση- ωστόσο, δεν έχουν την ίδια ισχύ με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Ορισμένες γεννήτριες ντίζελ προσφέρουν τόσο κινητήρα εσωτερικής καύσης όσο και ηλεκτροκινητήρα, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε ποιο από τα δύο λειτουργεί καλύτερα για τις ανάγκες της εφαρμογής σας.

Εκτόπισμα κινητήρα: Ο κυβισμός του κινητήρα αναφέρεται στο πόσο χώρο καταλαμβάνει ο κινητήρας στο εσωτερικό του περιβλήματος της γεννήτριας.





Μοιραστείτε το άρθρο...

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!