Loading...

Σε τραγική κατάσταση ο δρόμος στα Καζαναίικα Μακρυνείας


Μοιραστείτε το άρθρο...

Η σήμανση επικινδυνότητας του δρόμου μαρτυρά την εγκληματική αδιαφορία των υπευθύνων – Άκρως επικίνδυνη η διέλευση στην εγκαταλελειμμένη από την πολιτεία ορεινή Μακρυνεία – Δημόσια έκκληση από τους κατοίκους προς την Περιφέρεια με φόβο το ενδεχόμενο εγκλωβισμού.

Το οδικό δίκτυο του νομού Αιτωλοακαρνανίας, ιδιαίτερα σε σημεία του ορεινού όγκου, φαντάζει αδιάβατο και απροσπέλαστο. Μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι ο δρόμος στα Καζαναίικα – Μεσάριστα στη Μακρυνεία, όπου υπέστη καθίζηση και μέχρι σήμερα παραμένει σε επικίνδυνη κατάσταση, με λίγες πέτρες (!!!) που οριοθετούν στο οδόστρωμα την αρχή του γκρεμού…

Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων, στο τμήμα αυτό υπάρχουν πολλά τέτοια σημεία από τα οποία οι κάτοικοι αναγκάζονται να περνούν με κίνδυνο τη ζωής τους. Ήδη έχουν διαβιβάσει τα παράπονά τους σε Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Δήμο Αγρινίου, ωστόσο δεν έχει δοθεί καμία επίσημη απάντηση. Στον οικισμό διαμένουν αρκετοί ηλικιωμένοι οι οποίοι ανησυχούν για την πρόσβαση σε δομές υγείας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για μια εγκαταλελειμμένη ορεινή περιοχή χωρίς αντιπυρικές ζώνες με έκδηλη την ανησυχία τους για τον ενδεχόμενο εγκλωβισμό τους σε περίπτωση πυρκαγιάς στον Αράκυνθο. Επιπλέον, σύμφωνα με τους ιδίους, οι κτηνοτρόφοι της περιοχής αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους μηχανήματα για τη διάνοιξη δρόμων προκειμένου να μπορούν να μεταβούν στις μονάδες και στα ζώα τους.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καζαναίικων κ. Παναγιώτης Καζανάς δηλώνει στο iAitoloakarnania.gr :Στο δρόμο Μεσάριστα – Καζαναίικα, η άσφαλτος είναι άθλια με πέντε επικίνδυνα  σημεία λόγω κατολισθήσεων. Υπάρχει έντονος φόβος να μη γίνει ατύχημα. Επίσης ο δρόμος από Καζαναίικα μέχρι Παραδείσι, 3 χλμ είναι χωματόδρομος που λόγω της μη συντήρησής του είναι αδιάβατος για Ι.Χ. Σε περίπτωση πυρκαγιάς βόρεια των Καζαναίικων οι κάτοικοι θα εγκλωβιστούν. Ζητούμε από τον Δήμο η από την Περιφέρεια μία μπουλντόζα για δύο ημέρες και όλοι κωφεύουν και αδυνατούν να δώσουν λύση.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!