Loading...

1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Κρουστών & FrameDrums σε Μοναστηράκι και Βόνιτσα


Μοιραστείτε το άρθρο...

Στα πλαίσια, των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας  «Ταξίδια Πολιτισμού – Καλοκαιρινά Ραντεβού  στην πόλη μας» θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 22 Ιουλίου 2022 το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Κρουστών & FrameDrums  σε Μοναστηράκι και Βόνιτσα αντίστοιχα. 

 Το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Κρουστών & Frame Drums ξεκινά την Πέμπτη 21 Ιουλίου στις 22:00 στην Πλατεία του Μοναστηρακίου με είσοδο δωρεάν ( θα τοποθετηθούν καθίσματα γύρω από την πλατεία και η ορχήστρα θα τοποθετηθεί έτσι ώστε να είναι εμφανή από όλα τα καταστήματα)

 Την Παρασκευή 22 Ιουλίου στις 22:00 το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Κρουστών & Frame Drums μεταφέρεται στην παραλία της Βόνιτσας (στο σημεία της παραλίας που βρίσκεται η ελιά . Εκεί θα στηθεί χαμηλό πατάρι και η ορχήστρα θα είναι εμφανή από τα περισσότερα καταστήματα της παραλίας)

 Το φεστιβάλ θα παρουσιαστεί από το Σύνολο Κρουστών του συνθέτη και καθηγητή μουσικής Γεράσιμου Σιάσου.

 Σκοπός της συναυλίας είναι η ανάδειξη και η ερμηνεία των Παραδοσιακών κρουστών στην Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική.

 Είναι η παρουσίαση των Παραδοσιακών Κρουστών και των Frame Drums μέσα από solo αλλά και ομαδικές συνθέσεις τόσο δικές μου αλλά και των ίδιων των συμμετεχόντων, αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο την Τεχνική και την Ερμηνεία τους.

Επίσης θα παρουσιαστούν οργανικοί σκοποί και Παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα.

Τα κρουστά θα συνοδεύουν  Κιθάρα , Κλαρίνο, Λάουτο και Βιολί . Επίσης δυο τραγουδιστές θα  παρουσιάσουν ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια

Το σύνολο Παραδοσιακών Κρουστών & Frame Drums αποτελείται κυρίως από ερασιτέχνες μουσικούς λάτρεις της μουσικής μας παράδοσης με κύριο μέλημα του την ανάδειξη και προώθηση των Παραδοσιακών Κρουστών στην Ελληνική Μουσική Παράδοση. 

Οι συμμετέχοντες του συνόλου είναι σπουδαστές στο«Μουσικό Εργαστήρι Παραδοσιακών Κρουστών του Γεράσιμου Σιάσου».

Το σύνολο κρουστών  έχει συμμετάσχει στο 1ο , 2 ο και 3 ο Φεστιβάλ «Παραδοσιακής Μουσικής, Χορών και Γεύσεων» του Δήμου Ζωγράφου καθώς και στο «33 ο Διεθνές Φεστιβάλ Πόρτο Χελίου για την Τέχνη και τον Πολιτισμό».

Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ του δήμου Ακτίου Βόνιτσας Παντελής Αποστολάκης αναφέρει «Ευελπιστούμε το 1Ο Φεστιβάλ του Δήμου μας να γίνει ένας θεσμός – σημείο αναφοράς για τους κρουστούς τόσο από την Ελλάδα όσο και απ’ όλο τον κόσμο και κάθε χρόνο να μεγαλώνει και να γίνει τόπος συνάντησης Παραδοσιακών Κρουστών & Frame Drums. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Γεράσιμο Σιάσο για την δωρεάν συμμετοχή του συνόλου κρουστών και των μουσικών»

Εκ  του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βονιτσας

Ο  Πρόεδρος

ΠΑΝΤΕΛΗΣ  ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!