Loading...

Σε κλίμα συγκίνησης η πόλη του Μεσολογγίου τίμησε σε ειδική εκδήλωση τρεις επιφανείς Μεσολογγίτες


Μοιραστείτε το άρθρο...

Ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς τους και της συμβολής τους, στην διατήρηση και στον εμπλουτισμό της ιστορικής μνήμης της Ιερής Πόλης ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου απέδωσε τιμές σε επιφανείς Μεσολογγίτες το απόγευμα της Κυριακής, 19 Ιουνίου 2022.

Πρόκειται για τους Σπύρο Σακαλή, Σπυριδούλα Αλεξανδροπούλου και Νικόλαο Κολόμβα που διακρίθηκαν για τις μακροχρόνιες ερευνητικές τους αναζητήσεις και το αξιόλογο συγγραφικό τους έργο.

Η απόφαση του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου για την βράβευση είχε εγκριθεί από το Δ.Σ. το 2020,όμως λόγω της πανδημίας δεν είχε καταστεί δυνατόν να πραγματοποιηθεί.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα, στο κατάμεστο από κόσμο, αύλειο χώρο του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου σε ένα ζεστό και συγκινητικό κλίμα ιδιαίτερα για τον Σπυρίδων Σακαλή, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από την ζωή. Το μετάλλιο με το έμβλημα του Δήμου παρέλαβε από τον Δήμαρχο, Κώστα Λύρο ο γιός του Φοίβος Σακαλής, ενώ για την κα. Σπυριδούλα Αλεξανδροπούλου το μετάλλιο παρέλαβε η ανιψιά της, Όλγα Αλεξανδροπούλου. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Στρατηγός Νικόλαος Κολόμβας έλαβε την τιμητική του διάκριση τονίζοντας την αγάπη του για τον τόπο μας.

Ο Δήμαρχος, Κώστας Λύρος τόνισε, μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του: «Είναι μεγάλη χαρά για όλους μας σήμερα να βρισκόμαστε εδώ, σε αυτό το εμβληματικό μέρος της Ιερής μας Πόλης, για να τιμήσουμε τρεις άξιους Μεσολογγίτες με σπουδαία και πολυδιάστατη δράση. H δράση των τριών αυτών προσωπικοτήτων είναι τεράστια. Η επιρροή τους στην διαμόρφωση της τοπικής κοινωνίας σοβαρή και ωφέλιμη.

Με τις σπουδαίες ερευνητικές τους αναζητήσεις και με το πολυσήμαντο συγγραφικό τους έργο, στο οποίο έχουν αφοσιωθεί εδώ και δεκαετίες, έχουν καταφέρει να αναδείξουν πτυχές τις τοπικής μας ιστορίας και να εμπλουτίσουν την ιστορική γνώση αφήνοντας στις επόμενες γενιές μια μεγάλη και άξια παρακαταθήκη.Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι που η Ιερή μας Πόλη έχει να προβάλει ανθρώπους που με προσήλωση αλλά και μεράκι έχουν εντρυφήσει στην ιστορική έρευνα και έχουν αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους στην ανάδειξη της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας του ιερού μας τόπου.

Ένα έργο για το οποίο δουλεύουν άοκνα όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς κομπασμούς και χωρίς να αιτηθούν ποτέ το παραμικρό, με την μόνη ανταμοιβή την χαρά της Δημιουργίας και της ανάδειξης του τόπου μας. Ένα έργο το οποίο δεν αποτελεί παρακαταθήκη μόνο για εμάς του Μεσολογγίτες, αλλά για όλους τους Έλληνες».

Για τον πλούτο των γνώσεων και των έργων του Σπύρου Σακαλή μίλησε ο Κώστας Καρκανιάς, Πρόεδρος Διεθνούς Ακαδημίας Ελευθερίας, για τον Στρατηγό Νικόλαο Κολόμβα που έχει τιμηθεί με διάφορες διακρίσεις, παράσημα και μετάλλια και μετά την ευδόκιμη αποστρατεία του επιδίδεται σε αρθρογραφία, διαλέξεις και διατριβές επί θεμάτων Εθνικής Άμυνας και Ιστορίας μίλησε ο Ιωάννης Μακρής, Πρόεδρος της Διεθνούς Αδελφότητας Απογόνων των Ελεύθερων Πολιορκημένων Μεσολογγίου, ενώ για το σπουδαίο συγγραφικό έργο της Σπυριδούλας Αλεξανδροπούλου εκτενή αναφορά έκανε ο Αθανάσιος Σπυρόπουλος,Πρόεδρος της Αρχαιολογικής Εταιρίας Μεσολογγίου.

Την εκδήλωση συντόνισε η Νεκταρία Σύρου.

Μοιραστείτε το άρθρο...

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!