Loading...

Ο Δήμος Αγρινίου διέπρεψε στα Best City Awards 2022


Μοιραστείτε το άρθρο...

Ο Δήμος Αγρινίου συμμετείχε στα Best City Awards 2022 και κατέκτησε το Silver βραβείο στην κατηγορία «Κοινωνική Ευθύνη» για το Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο.

Η λειτουργία του Παρατηρητηρίου προβλέπει μεταξύ άλλων τη δημιουργία Συστήματος Παρακολούθησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, δηλαδή τη δημιουργία μιας πλατφόρμας παροχής ανοικτών δεδομένων ποιότητας του αέρα με χρήση σύγχρονων αισθητήρων. Τα δεδομένα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μελλοντικές δράσεις με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών και την εφαρμογή προληπτικών μέτρων στις περιπτώσεις που προβλέπονται επίπεδα ρύπανσης που μπορεί να είναι επικίνδυνα για το γενικό πληθυσμό ή ευαίσθητες ομάδες.

«Οι καινοτόμες δράσεις του Δήμου Αγρινίου επιβραβεύονται και είμαι εξαιρετικά υπερήφανος γιατί σε δύσκολες περιόδους καταφέρνουμε να ανταποκρινόμαστε στις σύγχρονες προκλήσεις. Θέλω να συγχαρώ τα στελέχη του Τμήματος Ποιότητας και Οργάνωσης που εργάστηκαν οραματικά γι αυτό το σχέδιο. Αποδεικνύουμε ότι, επενδύοντας στη διαφύλαξη του περιβάλλοντος και την ενημέρωση των πολιτών, προστατεύουμε την εθνική περιουσία μας», ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ο οποίος παρέλαβε το βραβείο μαζί με τον Αντιδήμαρχο Β.Φωτάκη.

Tα Best City Awards 2022 διοργανώνονται υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και της Περιφέρειας Αττικής και έχουν στόχο την ανάδειξη κορυφαίων πρακτικών και λύσεων της περασμένης χρονιάς για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!